2017. június 24., szombat

Anti-kívánságlista #2: termékek, amiket nem vennék meg

A visszajelzések és számok alapján szerettétek az előző (és egyben első) ilyen bejegyzést, valamint azóta több blogon is láttam már hasonlót - aminek nagyon örültem, mert szeretem őket olvasni -, így most ismét összeszedtem néhány olyan terméket, amit valami miatt nem vennék meg. Arra jöttem rá egyébként, hogy a legtöbb ilyesmit a sminkek között találom, és bármennyire gondolkodtam, például hajápolás tekintetében semmi nem jutott eszembe, de igyekszem majd azért körbenézni, hátha. 


A sort egy olyan termékkel kezdem, amit már annyiszor majdnem megvásároltam, hogy ezek után valószínűleg sosem fog rá sor kerülni, ez pedig a MAC Strobe Cream. Mindenkitől hallom, hogy mennyire jó, és nem csak primerként, hanem hidratálóként is lehet használni, de bármennyire szeretnék tenni vele egy próbát, tudom, hogy mivel kinézetre abszolút a matt bőrt preferálom, nem tudnám kihasználni még akkor sem, ha az utazó kiszerelést venném meg. Még mindig nem mondtam le róla teljesen, de évek óta minden alkalommal, amikor oda kerül a sor, hogy kész, kell, végül lebeszélem magam. A Maybelline Master Contour Duo kontúrozó termékének már a kiszerelésétől is ideges lennék szerintem, és sok helyen olvastam / láttam is, hogy valóban nehéz vele dolgozni. Ez a krém kontúr dolog egyébként sem nekem való, úgyhogy ilyet valószínűleg egyik márkától sem fogok venni. A Sleek nagy kedvencem, a szemhéjpúdereiket és a pirosítóikat imádom, a Solstice highlighter palettát sosem tudtam hova tenni - pedig láttam már élőben is - mert szép, meg minden, de annyira nem extra, hogy kiadjam rá a pénzt. (Bár ebben valószínűleg az is közrejátszik, hogy továbbra sem vagyok nagy highlighter fanatikus.) A Coastal Scents 88 színű palettáit maximum az tudja kihasználni, aki sminkes, de emlékszem, hogy 5-6 éve mindenki ezeket vásárolta. Az egyetlen, amit egyszer kinéztem magamnak, az valamelyik matt verzió volt, de gyorsan rájöttem, hogy már egyébként is rengeteg különféle palettám van, arról nem beszélve, hogy itthoni felhasználásra egyáltalán nem praktikus. 
Ha ajakápolóról van szó, a Carmexre esküszöm, és bár nem zárkózom el más márkák kipróbálásától sem, a Burt's Bees ajakbalzsamok hidegen hagynak, bármennyire is nagy körülöttük a felhajtás. A méhviasz alapú termékeket egyébként sem nekem találták ki, nem szeretem sem az érzetüket, sem a hatásukat, így tudom, hogy valószínűleg ez sem válna be. A Clarins Instant Light Natural Lip Perfector termékével ugyanígy vagyok. Megvolt évekkel ezelőtt a Catrice Beautifying Lip Smoother, és ahogy sokan mások, én is tapasztaltam, hogy egy idő után bebüdösödött az applikátor, és ezerpárszáz forintért még azt mondom, hogy oké, de 5-6 ezer forintot nem adnék érte. Nem titok, hogy rúzsfanatikus vagyok, viszont rúzspalettát általánosságban nem vennék, mert tudom magamról, hogy ritkán venném elő, a táskámba pedig biztosan nem dobnám be, hogy azzal frissítsem fel a sminkem, mert túlságosan macerás. Tudom, hogy számtalan márkának vannak jól pigmentált és minőségi összeállításai, de egyéni használatra ez sem nem kifizetődő. Amelyik termékcsoporttal viszont végképp nem tudok dűlőre jutni, és soha fel sem merült bennem, hogy ilyesmit vegyek, azok a szemöldökcsont kiemelésére használatos ceruzák, mint például a Benefit Brow Glow. Értem én, hogy sokan a szemöldökük fölötti részt is szeretik külön hangsúlyozni, de én nem értem, hogy ehhez miért kell egy kifejezett termék bármilyen highlighter vagy szemhéjpúder helyett. 

Ezek lettek volna mára, de már szorgosan gyűjtöm a következő bejegyzésre való adagot :P

10 megjegyzés:

  1. Mindegyikkel egyetértek. Egyszer vettem egy 88as palettát, hát baromira nem lehet kihasználni valóban. A többi meg soha nem is mozgatott.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A jelenleg meglevő palettáimat sem használom ki, pedig azokban lényegesebb kevesebb szín van 88-nál, szóval el tudom képzelni :D

      Törlés
  2. Saját bőrömön tapasztaltam, hogy a rúzs paletta amilyen jó ötletnek tűnik, annyira felesleges pénz kidobás. A sok 10+ színből álló paletta is felesleges annak, aki másokat nem sminkel. A Sleek palettára fájt a fogam, de négy highlighterem van, ebből kettő ami valóban illik hozzám, és semmi több. Bár elhiszem, hogy ez a paletta valóban jó. Csak ugye ha nem kell, akkor nem kell. A többi ponttal is egyet értek. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem nekem sem kell életem végéig highlightert venni, annyi van már itthon, pedig nem is használom őket :D

      Törlés
  3. Nekem van pár ezekből :)
    Strobe cream: viszonylag ritkán használom, mert nekem egy primerrel főleg a mattítás a cél. De pl. ha nagyon fáradt a tekintetem, akkor tudom vele élénkíteni. Csak utazó méretem van, azt is 20% kedvezménnyel vettem, tehát pénzkidobásnak nem mondanám, de nem biztos, hogy újra megvenném.
    Maybelline Contour duo: hát a kiszerelését én is utálom, viszont a belbecs nagyon jó. Én a krémes kontúrozókat jobban szeretem, viszont a NYX két végűjének (pedig az sokkal praktikusabb) a highligter része az kritikán aluli, undorítóan néz ki felkenve. Ez a Maybelline viszont jó, csak a csomagolás tényleg nem az igazi.
    Sleek Solstice: na ezt viszont imádom! Mind a négy színt oda használom, ahová ajánlják, és egyszerűen fantasztikusnak tartom. Ha elfogyna, ezt tuti újra megvenném, bár tekintve, hogy mekkora mennyiség, és hogy nem sminkelek minden nap, így valószínűleg életem végéig elég lesz :)
    Burt's bees engem sem fogott meg, a rúzspaletta pedig nekem is értelmezhetetlen...
    88 színű palettám nincs, csak olyat veszek, ami kézitáskában szállítható.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem mondjuk alapvetően a highlight intézményével van gondom, mármint szerintem felesleges, egyébként is csillog annyira a fejem, hogy simán úgy nézzen ki, mintha magamra kentem volna egy tonnányit :D Viszont annyira érdekel ez a hülye Strobe Cream...:D

      Törlés
  4. Végre divatba jött az Anti-haul! Nem kel mindent összevásárolni...egyébként egy idő után leálltam a sok újdonság követésével, sőt még a glamour napokkal is. Nem volt kedvem ott tolongani.. :) Van pár bevált kence oszt kész. Ha nagyon kell valami újdonság max a pupáig elgyalogolok a szülinapomon.. Jut eszembe egy nagyon kedves bloggerrel elmentünk a pupába, ő egy rakás dolgot vett én meg semmit, mert pont nem sok pénzem volt. Hát nézett egyet, hogy én meg nem vettem semmit.. 😂 Mondjuk nagyon szeretek nézelődni, de háromszor meggondolom már, hogy mit is vegyek. Az igaz hogy sok lakkom van, de már hónapok óta nem kapott el a láz abban sem.
    Más hobbira viszont költöttem jócskán, aztán rájöttem, hogy nem sok időm lesz felhasználni a felhalmozott dolgokat. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugyanez amúgy, legtöbbször mostmár semmi sem hoz lázba, és simán ki tudok jönni úgy a DM-ből, hogy nem veszek semmit, de mondjuk azért a Müller már nagyobb falat :D Inkább az elhasználásra kéne ráfeküdni itt is, aztán majd utána lehet új dolgokat venni, bár jelenleg épp egy selejtezés is tervben van.

      Törlés
  5. jajj régi, de most futottam bele a posztba, ezért kommentelek. :D a 88as palettára abszolút igaz, mikor elkezdtem belefolyni a sminkes világba (hobbi szinten, csak magamat sminkelem, max 1-2 barátnőt, tehát semmi komoly :D) és az essence után elkezdtem felfedezni más márkákat, termékeket, akkor láttam meg a bh cosmetics 88 neutral palettát. pont akciós volt, és nekem egyből kellett, mert úristen!!! :D 1-2 hete sem volt nálam, mikor megrendeltem mellé a 88 matt színes palettát is. mondván, hogy mostantól örökre vége a sminkvásárlásnak, mert ezekkel el vagyok látva egy életre. aha. :D mindkét palettában a színek kb. 90%-ához soha nem is nyúltam, annyira nem is pigmentált, illetve hát van ezer és ezer jobb palettám. de amúgy is felesleges saját részre ekkora paletta. a kis 12 színes sleek palettáim közül is van olyan, ahol 1-1 színhez sosem nyúltam még. :D
    van morphe palettám, azzal már nem bánok ennyire mostohán, de ott is vannak kihasználatlan színek.. sajnos :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én nézegetem mostanában a Revolution ilyen-olyan matt palettáit, de basszus most is annyi van már, hogy gőzöm nincs, mikor fogok ezekből akár egyet is elhasználni legalább valamennyire :D

      Törlés