2016. december 8., csütörtök

Teszt | Essence Camouflage alapozó

Az ajaktermékeken kívül talán legszívesebben új alapozókat és korrektorokat próbálgatok, és bár semmi szükségem nem volt rá, még az ősz elején megvettem az Essence új Camouflage alapozóját, amiről blogger berkekben igencsak pozitívan nyilatkoztak. Az elmúlt hónapban szinte csak ezt használtam, és nem csak azért, hogy alaposan letesztelhessem, hanem mert nagyon elégedett vagyok vele, pedig kezdetben bennem volt a félsz, hogy csalódást okoz majd. 


Csomagolás szempontjából az egyik leghelytakarékosabb alapozó, amivel valaha találkoztam, a már kivont Max Factor CC krémre hasonlít leginkább, ráadásul a kis csőrös nyíláson át könnyen adagolható, szívesen vinném magammal utazni is.


Az állagát valahol a krémes és a folyékony között határolnám be, szivaccsal és ecsettel egyaránt könnyű eldolgozni, de én inkább a nedves szivacsot preferálom. Bár nem ad teljes fedést, meglepően jól eltakarja a pattanás utáni foltokat, mégis természetes hatású marad. Elvileg korrektorként is megállja a helyét, hiszen rétegezhető, méghozzá maszkhatás nélkül, azonban én a szemem alá azért szeretek némi korrektort felvinni pluszban. A finishe inkább matt, mint fényes, zsírosabb bőrűeknek elkélhet a púderrel való fixálás, és plusz pont, hogy a száraz részeket sem emeli ki. Egy 8-10 órás napot simán kibír minimális átfényesedéssel anélkül, hogy látványosan kopna, és bár az orrfújás például nem a barátja, én nem is várok el egy alapozótól ilyesmit. Illata nincs, parfüm sincs benne, de az összetevőlista vége felé ott van a denaturált alkohol, ami a gyakorlatban egyébként semmi problémát nem okozott, egyáltalán nem éreztem szárító hatást a használatakor.

Natúr arc
Alapozóval, primer, korrektor és púder nélkül


3 árnyalatban kapható, az enyém a legvilágosabb 10 ivory beige, ami se nem túlzottan sárgás, se nem kifejezetten rózsaszínes, ráadásul tényleg világos, így a nagyon fehér lányoknak is érdemes lehet rá egy pillantást vetni. A kiszerelése 30 ml, és 1199 forintba kerül, ami szerintem teljesen baráti érte.

A képek magukért beszélnek, az utóbbi idők egyik általam próbált legjobb drogériás alapozója ez, nem hiába a sok pozitív vélemény, amit másoktól hallottam, bátran tudom ajánlani mindenkinek. 

6 megjegyzés:

  1. Elég meggyőzőek a képek! Nem szívesen próbáltam ki eddig Essence alapozót, de lehet, hogy ez megér egy misét. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én mindig a képeken veszem észre, hogy jé, ez tényleg ennyire jó?! :D Egyébként szerintem Essence alapozóm nekem sem volt még soha, max. korrektor, a Catrice-t jobban preferálom ebből a szempontból :D

      Törlés
  2. hónapok óta ezt használom, de észre se vettem az inciben megbújó alkoholt :D de nem vészes, a bőrömet se bántja, és tényleg egy szuper kis alapozó, én is nagyon szeretem ezt használni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én sem amúgy, csak most, amikor szerkesztettem a képeket :D

      Törlés
  3. Nekem a 20-as árnyalatban van meg, mert úgy gondoltam passzolni fog a nyári bőrszínemhez.. tévedtem, úgy nézek ki vele mint egy umpalumpa, vagy egy szép nagyra nőtt narancs.. :DD viszont állagra és minőségre tökéletes számomra, biztosan újraveszem, de szigorúan a világosabb árnyalatot.. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, az Essence alapozókra általában jellemző, hogy elég sárgásak, ezért is örültem, hogy a legvilágosabb viszont pont jó :D Nagyon szeretem még mindig ezt, és ritkán veszek újra alapozót, mert szeretek mindig újakat próbálgatni, ezt viszont tuti megveszem majd megint :)

      Törlés