2016. augusztus 19., péntek

Variációk Tangle Teezer-re #3 | Az eredeti - Tangle Teezer The Original

Már több, mint másfél eltelt, mióta megvettem az Ebelin Entwirrkünstler hajkefét, amin már azért látszódnak az elhasználódás jelei, a Detanglert pedig egy idő után félretettem, mert bökött, így beadtam a derekam, és további próbálkozások helyett megrendeltem az eredeti Tangle Teezert. A legalapabb változattal indítottam, és előre lelövöm a poént: annyira megszerettem, hogy feltett szándékom beszerezni belőle egy utazós változatot is a közeljövőben.


A csomagolásról nem ejtenék sok szót, egy szimpla átlátszó műanyag dobozban érkezik, minden csicsa nélkül. Rengeteg színben és mintával forgalmazzák, én a lila-piros verziót választottam.


Ami legelőször feltűnt, hogy nagyon könnyű, szinte alig van tömege. Nyele nincs, a kialakítása kicsit másfajta, mint az Ebelinnek, és hiányzik az oldaláról a gumis rész, de számomra így is kézreesik. A fogai rugalmasak, és nem szúrják a fejbőrt, mint ahogy azt a Detanglernél tapasztaltam, és szokás szerint soronként felváltva helyezkednek el a hosszabb és rövidebb fogak.



Használat közben ugyanazt a "tépő" hangot adja, amit már az Ebelinnél megszoktam, de ez csak a látszat - vagy inkább hallszat? -, mert rendkívül kíméletes, fájdalom nélkül bontja ki a hajamat még vizesen is, és mintha egy fokkal jobban siklana a tincsek között, mint a DM-es verzió. Ami számomra egy hatalmas pozitívum, hogy a hajszálak töredéke marad a fésűben, szinte az egészet egyben ki lehet belőle emelni, és mondanom sem kell, hogy az anyagának köszönhetően a tisztítása pillanatok alatt megoldható.
Notinoról rendeltem, mert itt nagyjából feleannyiba kerül, mint a Müllerben, plusz gyakran vannak akciók, nem csak ennél, hanem a többi fajta esetében is.

Mostmár tapasztalatból állíthatom, hogy nem hiába áradoznak ennyien a Tangle Teezer fésűkről, hiszen tényleg teszik a dolgukat, megkönnyítik a mindennapokat és összességében érdemes befektetni rájuk. Ha csak annyi ideig tart ki elhasználódás nélkül, mint az Ebelin, nekem már akkor is megérte, csak ajánlani tudom, ha még nem próbáltátok.

8 megjegyzés:

  1. Nekem az Avonból van, de gondolom az is az eredeti, mert ugyanilyen a csomagolása, a sörtéje fekete, a teteje rózsaszín. Ugyanazt tapasztaltam mint amit írsz, nem húzza, nem tépi a hajat, könnyen tisztítható. Nekem ezelőtt disznósörte volt, de az mindig tele lett porral, nem lehetett teljesen kitakarítani,de ezt teljesen ki lehet. Karácsonyra kaptam, azóta csak ezt használom és az elhasználódásnak jele sincsen. Ha egyszer valamiért újat kéne venni biztos, hogy megvenném, mert a fenékig érő hajamhoz egy áldás 😉❤❤❤

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is volt disznósörte, hát, nekem nincs vastag hajam, de az szinte semmit nem csinált vele, meg amit te is mondasz, tiszta szösz lett, borzalom :D Kíváncsi leszek, hogy mennyi idő alatt hajlanak majd el a fogai, de remélem, sokáig fogja bírni :)

      Törlés
  2. Nekem is az Avonos van meg, és szerintem is eredeti. Már csak azért is, mert az Avon elég nagy márka, ekkora már úgyis feltűnt volna már valakinek, hogy forgalmazzák, és már lett volna valami pereskedésnek hangja.
    Amúgy egy álom, amióta megkaptam imádom. Bár az enyémnek eléggé görbülgetnek már a fogai, valószínűleg azért, mert a hajamnak elég durva textúrája van, ami már lehet neki is sok mostanra. Nem tudom mióta van meg, kb. rögtön kaptam egyet, hogy megláttam a katalógusban, és mutattam anyának.

    Én most majd a közeljövőben szeretném kipróbálni a Macadamia ilyen fésűjét. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, az Avonban kapható szerintem is eredeti, csak ők is forgalmazzák. Nekem már igazán nem kéne több fésűt vennem ezek után...:D

      Törlés
  3. Nekem a Rossmannbol For your beauty-s van, en azt is nagyon szeretem, nalam produkalja azt, amit az eredeti is iger. Szuper dolgok ezek!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj, láttam, hogy már ők is kijöttek a saját változatukkal, de aztán végül ezt vettem :D

      Törlés
  4. Ez sokkal gumisabbnak látszik, mint a Mülleré, nekem az van meg és az fényes műanyag, a sörtés rész is. Nem rossz, de most azért most csábulok rendesen, milyen olcsó!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hmmm, lehet, hogy ez egy másik gyártás, vagy az másik fajta, de mindenesetre furcsa :O Szerencsére anno nem vettem ott meg, hanem körülnéztem máshol, mert most verném a fejem a falba, hogy szinte féláron hozzájuthattam volna online.

      Törlés