2016. június 7., kedd

Új termékek a hajápolásomban #6

Az utóbbi hónapokban rengeteg (számomra) új hajra való terméket szereztem be, és bár az év minden szakában nagyon odafigyelek a hajápolásra, nyáron különösen nagy figyelmet fordítok a hidratálásra és az állapotmegőrzésre. Ennek jegyében keresgéltem, és bár nem mindennel vagyok maradéktalanul elégedett, ideje beszámolnom a legutóbbi felfedezéseimről. 


Schwarzkopf Essence Ultime Omega Repair hajpakolás: ebből már elhasználtam régebben egy tégellyel, a Glamour napokon pedig újra beruháztam rá, mert úgy emlékeztem, hogy tetszett és szerettem. Az illata még mindig isteni, jó sűrű az állaga, de valahogy úgy érzem, hogy hidratálhatna ennél még jobban is. Ez valószínűleg betudható az azóta kipróbált termékeknek, de egyébként tudom ajánlani, mert nem rossz pakolás. Kuponnal vagy akciósan éri meg a leginkább, mert teljes áron olyan 1800 forint környékén mozog.

Pantene Pro-V Expert Hydra Intensify hajápoló szérum: a Müllerben egy ideig lehetett kapni a Pantene ezen termékcsaládját, majd egyik pillanatról a másikra kivonták, én ilyenkor jutottam hozzá ehhez a szérumhoz és egy pakoláshoz, egyenként 1000 forintért. Külföldön rengeteg jót írtak róla, elképesztően kíváncsi voltam rájuk, de azt kell mondjam, hogy nem nyűgöztek le, a "sima" Pantene termékek is vannak ennyire jók, sőt. Ezt a szérumot száraz hajra kell felvinni, majd utána a szokásos módon formázni. Nagyon érdekes, hogy szinte azonnal beszívódik, néhány perc után már nyoma sincs. Az összetevőlista hatodik helyén tartalmaz Benzyl Alcoholt, talán ettől lehet ilyen hatása. Elvagyok vele, közepesnek ítélem, de ha ti is szemeztetek vele, ne bánkódjatok, hogy már nem tudjátok beszerezni. 

Dove Advanced Hair Series Regenerate Nourishment szérumolaj: féláron jutottam hozzá szintén a Glamour napok alkalmával, nem mintha egyébként szükségem lett volna még egy hajolajra. Nedves hajra nem szeretem használni, mert tartalmaz kókuszolajat is, ami az én hajammal vizesen nem igazán kompatibilis, ragacsossá és furcsa állagúvá teszi, de szárazon bevált, nagyon gazdag és tápláló a formulája. Nem mondom, hogy soha többet nem fogok mást venni, de jó választás lehet szinte bárkinek.

TIGI Catwalk Haute Iron hővédő spray: ezt a terméket igazából Rami rendelte magának, de miután sehogy sem sikerült megszeretnie, megkaptam én, hogy ha nálam sem válik be, akkor tényleg elássuk. A legnagyobb problémája az volt, hogy már a használat utáni napon is zsírosnak tűnt tőle a haja, hiába kerülte vele a töveket. Én is csak a hajam alsó részére fújtam belőle, és rá kellett jönnöm, hogy a mennyiség a kulcsa mindennek. Amikor egyszer kicsit többet tettem a kikísérletezett mennyiségnél, akkor szárítás után is olajos tapintású volt a hajam, és bár az egész nem tűnt tőle zsírosnak, eléggé megnehezítette például a vasalást. Hozzá kell tennem, hogy az én hajam jóval hosszabb, így könnyebb csak oda juttatnom belőle, ahova kell. A hatásával meg vagyok elégedve, bár egy hővédőnél ezt nem lehet rögtön lemérni, de a 3000 forint körüli árát nem éri meg szerintem, akkor már jobban ajánlom az Isana hővédő olaját. 

Batiste Strenght & Shine szárazsampon: a kék, fresh típusú Batiste szárazsampon számomra az abszolút szerelem, Iparfümérián viszont az mindig árulnak 1-2 olyat is, ami az itthoni kínálatban nem található meg. Állagában és hatásában nagyon hasonlít a kedvencemre, az illata viszont valamivel édesebb, és úgy vettem észre, hogy még könnyebben a hajba dolgozható. Nem tudnám megmondani, hogy ezt, vagy a másikat szeretem jobban, fej-fej mellett vannak.

Próbáltatok mostanában valamit, amit mindenképp ajánlanátok? :)

4 megjegyzés:

  1. Már egy ideje gondolkodok azon a Dove olajon. Hát azt hiszem kimarad a buliból. :/ Pedig keresni kell mindenképp valami jó hajolajat, a jól bevált kókuszolaj már nem a régi valahogy.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem most az Inecto argános nagyon bejött, nem tudom, nálatok van-e a DM-ben.

      Törlés
    2. Sajnos nincs... pedig jó lenne valami megbízható márka. Ilyen L'Oreal meg hasonlók nálam szóban sem jöhetnek, nem kérek a látszólagosan egészséges hajból, nekem 100% hajvégápoló olaj kell. A Macadamia egy termékén gondolkodtam, mert azt próbáltam is, de iszonyat drága belőle egy négy hónapos adag.

      Törlés