2016. június 11., szombat

Teszt | Avon MagiX 2 az 1-ben sminkalap

Ugyan sminkalapként az utóbbi időben a Nivea Men Aftershave balzsamot használom és szeretem, az Avon májusi újdonságai között feltűnt MagiX darab ígéretesnek tűnt. Nem nagyon használtam még a márkától arcra való sminkeket, sőt, ha jobban belegondolok, egyáltalán nincs tapasztalatom ilyen téren, így ideje volt ezzel a vonallal is megismerkednem.




Matt papírdobozban érkezik, a csomagolás pedig első ránézésre olyan, mint a négyes szemhéjpaletták vagy púderek: fekete, fényes doboz, benne tükörrel. Igen ám, de maga a termék krémes, vagy inkább habos állagú, szilikonos érzettel. Illata nincs.



Elméletileg nem csak sminkelés előtt, hanem útközben, javításra is lehetne használni, de nekem ez valahogy kevésbé barátságos, mert nem szívesen kenek a már kész sminkem fölé semmit. Felvitelét ujjal ajánlják, én is emellett teszem le a voksom, ami a már előbb említett alapként való használat miatt higiéniai problémákat sem vet fel, hiszen kezet mosok. A panben enyhén rózsaszínes árnyalatú, felvive színtelen, és ahogy a szilikonos primereknél szokás, egységessé teszi a bőrfelszínt és jó kis "csúszós" alapot képez mindennek, ami majd rákerül. Úgy vettem észre, hogy a pórusokat nem tünteti el optikailag - bár szerencsére nekem erre nincsen szükségem -, és úgy egyáltalán, nem látszik, hogy lenne rajtunk bármi is. Számomra a legfontosabb, ha már ilyesmi terméket használok, hogy napközben ne kelljen óránként tükörbe nézegetnem és ellenőriznem a sminkem állapotát. Ezesetben is kiállta a próbát, csakúgy, mint átfényesedés szempontjából, nem volt szükség újrapúderezésre legalább délutánig. Kipróbáltam mind alapozóval, mind csak korrektorral, és mindkét esetben ugyanolyan jól vizsgázott.
A 10 grammos kiszerelés teljes áron 2299 forintba kerül, de jelenleg (2016.06.11.) éppen akciós a webshopban.

Nem állítom, hogy ennél jobb termék nem létezik a Földön, de aki szereti a hagyományos szilikonos formulát, annak szerintem nem okozhat csalódást.
Szoktatok primert használni? Ha igen, melyik a kedvencetek?

5 megjegyzés:

  1. Jól hangzik, de INCI nélkül nem veszek semmit. Sajnos a legtöbb Avon arcra való termék komedogén anyagot tartalmaz, emiatt nem nagyon szoktam megnézni őket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt elfelejtettem lefotózni, de akkor majd még kiegészítem vele. Rám nem hat ez a komedogén/nem komedogén dolog.

      Törlés