2016. május 7., szombat

Megbántam, hogy megvettem #2

Meglepő módon az utóbbi időben ismét összegyűlt néhány termék, amikkel nem voltam maradéktalanul elégedett, pedig nagy várakozással álltam hozzájuk. Csakúgy, mint legutóbb, van, amit egészen biztosan nem fogok elhasználni, de olyan is, aminek mindössze némi szépséghibája akadt. (Meg kell vallanom egyébként, hogy szeretem az ilyesmi fajta bejegyzéseket másoknál, hiába nagyon bosszantó, amikor valami nem nyeri el a tetszésünket, pedig pénzt adtunk ki rá.)


Balea Med Ultra Sensitive sampon: reménykedtem benne, hogy egy ilyen mindenmentes sampon majd megoldja a problémáimat, de sajnos nem így történt. A fejbőröm viszketett tőle, és gyorsabban zsírosodott a hajam is - pedig szilikonmentes, azok ilyet nem szoktak produkálni nálam -, ezért próbáltam rásózni a család többi tagjára, hogy nekik úgyis mindegy, mivel mosnak hajat, csak használják el. Az a helyzet, hogy még apa is visszadobta...

Schwarzkopf Styliste Ultime Satin Frizz Control hajegyenesítő és hővédő spray: amikor bejött a piacra, szinte vadászni kellett, annyian lecsaptak rá a Krémmániás és egyéb felületeken fellelhető pozitív vélemények miatt. Természetesen én sem tettem másként, de sajnos nem lett a kedvencem. A szórófej elég bénán adagol, nem porlasztja szépen a terméket, emiatt igencsak manőverezni kell vele, hogy mindenhova egyenletesen kerüljön belőle. Ezen kívül én úgy vettem észre, hogy inkább sprőd és száraz tapintásúvá tette a hajam, mint puhává, és kifésülni, valamint vasalni is nehezebb volt, ha ezt használtam. 

Maybelline Color Tattoo - Mauve Crush: tipikusan az a termék, ami alapvetően baromi jó lenne, ha az egész színválaszték kapható lenne itthon is. Nem azért bántam meg, mert nem jött be, hanem mert ezt a nagyon csillámos - de egyébként mellette csodaszép - színt egyáltalán nem használom ki. El is vittem a lányoknak csereberére, mert egyszerűen ha 2-3 alkalommal nyúltam utána az elmúlt 1-másfél éve, amióta megvan, akkor sokat mondtam. Sokáig pakolgattam, de egyszerűen jobb helye lesz másnál.

Rival de Loop Young matt rúzsceruza: erről is rengeteg jó véleményt olvastam, ráadásul az ára verhetetlen, körülbelül 500 forintba kerül, mégis sajnos csalódtam benne. Hiába volt alaposan leradírozva és hidratálva a szám, úgy festett rajta, mintha teljesen ki lenne cserepesedve, és beleült az összes lehetséges kis ráncba az ajkakon. Utcára éppen ezért nem is mertem már felkenni, főleg, hogy a színét sem sikerült eltalálnom.

Catrice Velvet Brow Powder Artist szemöldökpúder: rögtön megvettem, ahogy behozták, mert nagyon kíváncsi voltam rá, mit tud. Innovatív ötlet ez az "önadagolós" púderes formula, de szemöldökön nem igazán működik. A púder nem fogja meg a szálak közötti bőrt, ráadásul formázni sem lehet vele, maximum megszínezni itt-ott. Ha sikerül is valamennyit felvinni, összecsomósodik, a kis kefével átfésülve a szemöldököt pedig a festék nagy részét el is távolítjuk, így számomra inkább időpazarlás, mint spórolás volt ezzel mókázni.

Bioaqua filces szemhéjtus: véletlenül rendeltem meg eBay-ről egy másik helyett - ami egyébként verhetetlen, és szerepelt már kedvencek között -, és csak minimális problémáim vannak vele. A filc hegye sajnos az első néhány használat után megadta magát, így kénytelen voltam levágni az elhasználódott részt, amivel pont a precízségét vesztette el kicsit. Ezen kívül időről-időre le kell húzkodnom egy papírlapon, hogy újra szép fekete vonalat húzzon mindenhol, ami néha bosszantó, ezen kívül viszont szép sötét színű, tartós, és mindössze párszáz forint átszámolva.

Találkoztatok mostanában csalódást okozó termékkel?

12 megjegyzés:

  1. Vettem RdL géles fedőlakkot, én még ilyen pocsékkal nem találkoztam, nem akar száradni. Kb. egy óra, mire megszárad. Lehet, az éves állás nem tett jót neki. Azért el lehet használni, ha rászánom az időt a száradásra, tartós vele a mani. A CG lakkom is kiakasztott, tavaly vettem és szétvált, de nagyon. Sokféle márkától van lakkom de még a leggagyibbnál sem láttam ilyen fokú olajos úszkálást a tetején. Még egy lakk :) A Pepco lakkja SOHA nem szárad meg. Az A-England lakkjánál meg csak simán rosszul esett, hogy ugyanúgy besűrűsödik a felétől, mint egy olcsó lakk, és minden lakkozás előtt kell bele 8-10 csepp hígító, ha fel akarom kenni. Lassan több lesz benne a hígító, mint a lakk.
    Szeretem én is ezeket a posztokat, hasznosak!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az Essence gél hatású fedőlakkal én amúgy ugyanígy jártam, soha nem száradt meg, de új korában sem. Én amúgy azt hallottam, hogy nem baj, ha szétválik a lakk, a legtöbb szét fog, össze kell rázni és semmi baja. Aztán nem tudom ez mennyire igaz, nem vagyok nagy körömlakk expert, de nekem is van, ami idővel szétvált, de semmi baja attól még.

      Törlés
  2. Ez a mindenmentes sampon nekem sem jött be, viszont a Herbáriában ajánlottak egy fejbőrtisztítót, ami nagyon nagyon szuper, és minden problémámat megoldotta.

    VálaszTörlés
  3. Én egy ideig imádtam ezt a balea sampont és újravásároltam vagy 4x, aztán egyszercsak elkezdte szárítani a hajam, úgyhogy inkább kihagytam a rutinomból. Nekem annó bejött, de tény, hogy problémákat nem old meg.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én már végső elkeseredésemben vettem meg, mert azt hittem, hogy valami általános összetevőre érzékeny a fejbőröm, viszont érdekes módon egy kevésbé "natúr" termék meg szinte tökéletesen működik, úgyhogy végül nem jutottam semmire ezügyben :D Azt hittem, hogy csak nálam szerepelt le, de amikor a családban is fújoltak rá, végleg leírtam szegényt.

      Törlés
  4. Pedig én teljesen abban a hitben voltam, hogy ez a Catrice szemöldök formázó jó.:( Meg is akartam venni mert szeretek új dolgokat próbálgatni a szemöldökömön de akkor nem pazarlom el rá a pénzt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát hogy az én szemöldökömre nem jó, az is biztos :D Furcsa ez a megoldás, szerintem előbb beválna szemhéjpúdernek, mint az eredeti rendeltetésére.

      Törlés
  5. A Balea sampont sajnos én is használtam.. eleinte csak 1-2 nappal később, de aztán már a használata után is szörnyen viszketett tőle a fejbőröm, ráadásul még sebes is lett :/ valahogy sikerült elhasználnom, de soha többé..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem nekem ecsetmosós sampon lesz belőle végül :DD

      Törlés
  6. Nemrég összefutottam a CT-k matt, nude árnyalatú kiadásával. Tuti befogok szerezni egyet szemhéjbázisnak. Szerintem hozzátok is megérkezik lassan. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, szuper, nagyon remélem! :) Ha nem, akkor meg veszek belőle Berlinben :D

      Törlés