2016. május 10., kedd

Elfogytak #18

Mostanában ismét villámtempóban fogynak a termékeim, és különösen annak örülök, hogy ezúttal ismét sminktermékekről is szó esik majd. Előre megsúgom, hogy következő alkalommal sem lesz ez másképp, mert kicsit elkéstem ezzel a bejegyzéssel, és lassan már összevonhatnám a mögöttem levő félig teli dobozzal. Lehet, hogy ismét vissza kéne térnem a havi bontásra? Meglátjuk. 


Balea Cool Blossom tusfürdő: szerettem, mint általában a többi társát is szoktam, bár használat közben kevésbé volt gyümölcsös az illata, mint amire számítottam. 
Újravenném? Talán.

Dermacol Aroma Ritual ír kávés tusfürdő: te jó ég, hogy ennek milyen isteni illata volt. Inkább emlékeztetett a karamellre, mint kávéra, de ez nem változtatott a tényen, hogy imádtam. Krémes, az illata sokáig a bőrön maradt, kár, hogy drogériákban nem, csak Iparfümérián elérhető. Rengeteg változatban kapható még egyébként, meg is lepődtem, érdemes rájuk vetni egy pillantást.
Újravenném? Igen.

Isana Totes Meersalz bőrradír: nagyon sűrű zselés állaga volt, viszonylag sok radírozó szemcsével. Átlagosnak mondanám, bár az ára verhetetlen, valahol 500 forint körül mozog.
Újravenném? Talán.

Borotalco Original dezodor: annyian beszéltek róla, hogy az ára ellenére beadtam a derekam, és megvettem. Az illata nem jött be, ráadásul sikerült kifognom egy olyan darabot, ahol a védőkupak a rendes kupakba szorult, így a használata is furcsa volt, ráadásul nem bizonyult olyan hatásosnak, mint a Secret, vagy a Rexona Maximum Protection.
Újravenném? Nem.

Balea Belebenter Moment fürdősó: eukaliptuszos-rozmaringos illata volt, a gyógynövényes-nyugtató fajtából, szerettem.
Újravenném? Igen.

Avon Nutra Effects micellás víz: hatékonyságában nem érte el a Biodermát, mert bár leszedte a sminket, de nehezebben és több vattakorongot is használtam el hozzá. Sajnos csípte a szemem is, de összességében nem mondanám kifejezetten rossznak.
Újravenném? Nem.

Lush Büche de Noel arctisztító: írtam róla tesztet, és még mindig sajnálom, hogy csak a karácsonyi időszakban kapható.
Újravenném? Igen, és amint elérhető lesz újra, le is csapok majd rá.

Balea Aqua fátyolmaszk: ez volt az első ilyen maszk, amit valaha próbáltam, és meglepődtem, hogy milyen hatalmas. Egyébként kellemes volt, bőven átitatták folyadékkal, és jó puha lett tőle a bőröm, de ezen kívül semmi extrát nem tapasztaltam.
Újravenném? Talán.

Simple Kind To Skin Hydrating Light hidratáló krém: sajnos a Simple márkát csak rendelni lehet Angliából, vagy Amerikából, ez a darab is Londonból van. Mindenmentes, jó állagú krém, ami gyorsan beszívódik, és semmilyen ragacsos érzetet nem hagy a bőrön. Ezalapján szívesen kipróbálnék tőlük még más termékeket is.
Újravenném? Igen.

La Roche-Posay Toleraine Ultra Fluid hidratáló krém (minta): el sem tudom mondani, milyen régóta ki szeretném próbálni ezt a hidratálót, és most Andinak köszönhetően kaptam belőle egy mintát. Mivel kifejezetten érzékeny bőrre találták kis, ez is mondhatni mindenmentes. Állag terén egyáltalán nem erre számítottam, én valamiféle krémes-vizes dolgot képzeltem, ehhez képest ez tényleg fluid, ami kicsit géles is mellé, ez viszont abszolút nem negatívum. Körülbelül három használatra volt elég, ezalapján kellemesnek találtam, jól is hidratált, de nem tudok konkrétumot mondani.
Újravenném? Talán.



Mane' n Tail sampon: iHerbről rendeltem ezt a hatalmas kiszerelést, és ez az egyetlen olyan termék, ami látványosan serkentette nálam a hajnövekedést. Ezen kívül sem volt vele problémám, jó samponnak tartom, és szerencsére kaptam belőle külföldről egy kisebb flakonnal, így nem maradtam nélküle. Ja, igen, tényleg lehet lovakra is használni.
Újravenném? Igen.

Pantene Pro-V Repair & Care hajpakolás: ezt a félét még csak Müllerben láttam, és mivel a sampont és a balzsamot szeretem, beszereztem ezt is. Az illata nem jött be, nem tudom elmagyarázni, de valami mellékillatot éreztem, amit a termékcsalád többi tagjánál nem, azon kívül viszont jól hidratált. 
Újravenném? Talán, de csak mert ugyanerre a sima balzsam is képes volt, és az illata is jobb.

Gliss Kur Total Repair hajpakolás: viszonylag gyorsan elfogyasztottam, mert elég híg az állaga egy pakoláshoz képest, és ezért többet is használtam belőle. Valamivel hatékonyabbnak találtam, mint az átlag drogériás hajpakolásokat, féláron kuponos akcióban szerintem megéri.
Újravenném? Talán.

Revlon Uniq One Care tisztító balzsam: szintén Iparfümériás szerzemény, és tervezek róla külön bejegyzést írni. Éppen ezért elöljáróban csak annyit mondanék, hogy tényleg működik, és utazások/sietős alkalmak esetére mindenképpen be fogok még belőle szerezni párat. Kár, hogy csak ilyen kis tasakos kiszerelésben kapható a weboldalon.
Újravenném? Igen.

Balea szárazsampon világos hajra & Batiste Fresh szárazsampon: együtt nyilatkoznék róluk, mert a két jelenleg kapható legjobb szárazsamponoknak tartom őket. A Batiste-ról volt teszt, a Baleáról kedvencek között ejtettem szót.
Újravenném? Igen, bár a Balea sokkal olcsóbb, így a Batiste csak leárazva kerül majd a kosaramba legközelebb.


MAC Blot púder: azt hittem, hogy ez tényleg soha nem fog elfogyni, de most mégis megtörtént a lehetetlen. Az utóbbi időben a táskámban hordtam, mert a Catrice jobbnak bizonyult nála, és ezért ezt csak útközben, felfrissítésre használtam, de szerettem, semmi gond nem volt vele, viszont nem mondom, hogy nem lehet ennél jobb ár-érték arányú púdert találni.
Újravenném? Talán.

Catrice Camouflage korrektor: a képen is látszik, hogy még van benne egy kevés, de úgy döntöttem, megválok tőle, mert valamiért a vége felé kezdett besötétedni rajtam, pedig azelőtt tökéletesen illett a bőrömhöz. Így is több, mint egy évig kitartott ez a tégely, 1000 forintért pedig nem sajnálok venni helyette egy újat. Egyébként a Collection után a legjobb drogériás korrektornak tartom bőrhibákra, de ezt már tudjátok. 
Újravenném? Igen.

Essence Guerilla Gardening szemöldökformázó gél: ezt is jó régen szereztem egy blogger csereberén, és eléggé beszáradt ahhoz, hogy kidobjam. Sokkal jobb, mint az állandó szortimentben kapható színezett szemöldökformázó zseléjük, simán lecserélhetnék egy ilyenre.
Újravenném? Igen, ha még lehetne kapni. 

Aden filces szemhéjtus: az egyik kedvencem, és főleg azért, mert mattra szárad. Nagyon könnyű vele dolgozni, szép fekete, és ahogy hallom, az új L'oreal filces szemhéjtus olcsóbb mása. Sajnos felénk elég gyér a választék Aden termékekből, de Szegeden van egy üzlet, ahol kapható, és bár most az eBay-es a kedvencem, ha egyszer ismét kedvem lenne hozzá, ott biztosan megtalálom. Tudom, hogy van webshop, de meh...
Újravenném? Igen.

Yves Rocher Couleur Vegetale szemceruza: az árnyalat nevét sajnos nem tudom, de egy kékes színben volt meg nekem, és nagyon sokszor használtam tusvonal helyett a felső szempillasorba. Krémes, tartós, eléggé pigmentált, és bár csillámos, ez mégsem volt zavaró. 
Újravenném? Igen.


Ennyi lett volna, de most biztosan nem fogok hónapokat várni a következő ilyen bejegyzéssel, legalábbis ha kedvem lesz időben megírni, mert néha azért megijeszt a sok termék hirtelen így együtt :D

12 megjegyzés:

  1. Egyik kedvenc bejegyzés típusom az elfogytak. A fentiek közül csak az Aden tusfilcet használom, illetve a catrice camouflage korrektort. Mind a kettőt szeretem és a minőségük is jó. Sok helyen hallottam, hogy a korrektor beül a ráncokba de nekem ezzel semmi problémám nem volt.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én egyszer használtam karikákra, de én sem tapasztaltam ezt. Mondjuk egyébként nem használnám oda, mert van másik jó kis szem alá való korrektorom :)

      Törlés
  2. A Balea maszkot Én is kipróbáltam , illetve másik társát is (RDL) de nekem valamiért egyik sem vált be , a Balea után kicsit piros volt az arcom , igaz hogy puhává tette , de ragacsos érzetet hagyott valamint tényleg annyi termék van benne , hogy a 80% a kukában végzi , mert egyszer használatos , így nem próbálnám feltenni többször , és az illata is elég érdekes volt számomra.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen amúgy, rá is volt írva, hogy egyszer használd, de akkor miért nem tesznek bele két maszkot? Bőven elég lett volna a trutyi benne hozzá. Még nem próbáltam a koreaiakat, amiket rendeltem múltkor, kíváncsi leszek, hogy tudnak-e többet. Engem amúgy az is zavar, hogy ilyen hatalmasak, senkinek nincs szerintem ekkora arca, konkrétan meg akartam fulladni benne :D

      Törlés
  3. Ez a Balea tusfürdő is megvan, még nem fogyott el. Észrevettem én is, hogy az elején mindegyik illatosabb, vagy csak megszokjuk?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én ezért használom most őket felváltva, mert ha egy hónapig ugyanazzal fürdenék, akkor megszoknám az illatát, így viszont teljesen jó, és még meg sem unom.

      Törlés
  4. Igazad volt, a Balea barna hajra való tényleg egy f*s. Csak ennyi tennék hozzá ehhez a bejegyzéshez, de szerintem még ez is sok.
    A tisztító balzsam pedig érdekel, alaposan elemezd ám ki nekem, mert akkor én is lecsapok rá Iparfümerián! :D Az Aden filces tuson pedig gondolkodom. Amióta kifogyott a NYC, sírok egy normális tusért...komolyan!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :DDDDDDDDDDD
      Az ebayes filces tus, amit talán a márciusi kedvencekben mutattam, nagyon jó! Azt rendeld meg :D

      Törlés
  5. Az a MAC a púder nekem is rém lassan fogy, pedig már megvettem azt a Catrice púdert az ajánlásodra tavaly nyáron, csak várom, hogy elfogyjon a MAC. :D Jó sok mindent sikerült elfogyasztanod, mindig lenyűgöz, ha valaki ennyi mindent tud használni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Komolyan azt hittem már, hogy rámkövül mire ötven éves leszek :D Amúgy ha nem lenne a blog, sokkal kevesebb mindent használnék el, ez biztos :D

      Törlés
  6. A dermacol tusi nekem egy idő után túl sok volt. :D
    A balea tusi tényleg inkább virágos volt, mint gyümölcsös, az aden és a loreal tusok nagyon hasonlóak, bár a loreal szerintem feketébb.
    A Batiste nekem is nagy kedvenc, egyet é is elhasználtam már belőle. Persze újra is vettem. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj nekem is újra kéne, de nincs kedvem annyit kiadni érte, pedig naaaaagyon jó :D

      Törlés