2016. május 3., kedd

Áprilisi kedvencek

Áprilissal kapcsolatban csak annyit tudnék kiemelni, hogy érzem a félév végét, méghozzá nagyon. Ismét csak azt érzem, hogy eltelt a hónap, és nem emlékszem belőle semmire az egyetemen kívül. Szerintem én vagyok az egyetlen, aki kifejezetten örült az óraátállításnak, mert végre az este hétig tartó óráim után is még világosban megyek haza, és nem érzem úgy, hogy mindössze 12 órából áll egy nap. Na de hogy a bejegyzés valódi témájánál maradjunk, alig bírtam válogatni, hogy mi kerüljön ide, annyi újdonságot próbálgattam mostanában.


Mint már korábbi bejegyzésekben említettem, igencsak feltankoltam tusfürdőkből, így most kivételesen nem 1-2 van a fürdőben, hanem ezesetben akár 4 is. Legtöbbet az Avon két újdonságát, a Senses Delightful Orchard és a Naturals Joghurt darabját használtam, amikről teszt is készült. Ezzel kapcsolatban külön megemlíteném, hogy ezt a bejegyzésemet kitették a márka Facebook oldalára is, ami miatt elképesztő boldog voltam, a hónap egyik kedvencének számít ez is. Mostanában egyre inkább eltávolodtam a kókuszos dolgoktól, de az Yves Rocher Plaisirs Nature kókuszos tusfürdőnek mégis sikerült belopnia magát a szívembe, főleg az állagával, ami isteni krémes, talán még sosem találkoztam olyan tusival, aminek ilyen krémes habja lett volna. A Tetesept Muskel & Gelenk családból a fürdősót már számtalanszor újravettem, nagy favorit ez a rozmaringos-kámforos illat, és valóban úgy érzem, hogy segít kicsit, ha fáj valamim. Rami ajánlására néhány hónapja a tusfürdőt is beszereztem, és úgy is használom, ahogyan ő szokta: fürdéskor átmasszírozom vele a testem, nem mosom le azonnal, így még jobban kifejti a jótékony hatását. A Müllerben rengeteg illatban kapható 800 forint környékén, csak ajánlani tudom őket! 


Az Yves Rocher Plaisirs Nature vaníliás illatcsaládja az egyik kedvencem, a testradírt és a testápolót egyaránt használom, egymás után ütősek csak igazán. A Glamour napokon féláron jutottam hozzá a Nivea krémes arclemosóhoz, és nem gondoltam volna, hogy ennyire megszeretem, mert a Nivea arcápolási vonalát nem kedvelem különösebben. Nem szárítja a bőrt, kellemes használni, és bár én már micellás vízzel megtisztított arcbőrre használom, így nem sok dolga marad, hatékonynak is érzem. Félve vettem meg a Syoss Color Refresher hajszínező vörös árnyalatát, mert állítólag rezes hajra nem szabadna használni, én viszont mégis nagyon elégedett vagyok vele. Samponozás után és balzsamozás előtt a nedves, kicsavart hajra viszek fel belőle, 5-10 percig rajtahagyom, az eredmény pedig magáért beszél, mintha új életre keltené a hajam. Ez főként mostanában jött jól, amikor már eléggé kikopott a festék belőle. Úgy őrizgettem a Bécsben utolsóként talált Balea Trend It Up szárazsampont, mint a kincset, de miután minden tartalékomat feléltem, úgy döntöttem, hogy ideje végre elhasználni - egyébként azt hallottam, hogy Németországban már kapható egy erre kísértetiesen hasonló változat, ami remélhetőleg nemsokára hozzánk is megérkezik. Még mindig a tökéletes szárazsamponnak tartom - jó, a Batiste kékkel fej-fej mellett -, van még más, amit mondanom kéne róla?! 


Ismét felfedeztem a Max Factor CC krémet, ami nedves szivaccsal felvive egyszerűen egy álom, tényleg odavagyok érte. Ezen felbuzdulva az Essence Stay All Day porpúdert is kipróbáltam a szivacsos módszerrel - ezt már nyilván szárazon - és meglepő módon bevált. Nem gondoltam volna, hogy bármilyen púder képes lesz lekörözni a Catrice-t, de (lekopogom) ez mintha egy picit jobb is lenne nála. Két szemöldökre való termék is beépült a napi rutinomba áprilisban: az Essence Eyebrow Gel és a Makeup Revolution Ultra Aqua Brow Tint. Szintén ehavi szerzemény az Essence Longlasting szemceruzák 20 lucky lead árnyalata, ami pont jól jött, mert egy sötétebb és hidegebb árnyalatú barna szemceruzát kerestem. Kedvtől függően használom mind tusvonal helyett, mind az alsó vízvonalamra. Pirosítók közül az Essence Silky Touch Blush 50 sweetheart került elő legtöbbet, ez az egyik legtermészetesebb enyhe fényű rózsaszín, amit valaha használtam, nem is tudom, hogyan felejthettem el. Újra rákaptam az ajaktermékekre is, mert rájöttem, hogy alig használom őket. Az egyik a Magdinál nyert NYX Soft Matte Lip Cream Athens színben, amiről elég, ha annyit mondok, hogy megrendeltem belőle a Transylvaniát is. (Lesz teszt!) Az Essence Velvet Stick rúzsceruzákról már írtam, a 02 peony star-t szinte kétnaponta felkenem, amióta megvan. Lassan kezdek visszaszokni a narancs rúzsaimra is, az Avon Colortrend Flirt árnyalatához mindig bátran nyúlok, és most sem volt ez másképp. 


A hónapban legtöbbször a sajnos már nem kapható Yankee Candle Margarita Time tartot égettem legtöbbször, a citrusmániám, ugyebár...Újdonság egyébként, hogy a márka termékeit a hivatalos webáruházon kívül mostmár Iparfümérián is lehet kapni, ráadásul hatalmas a választék, és bár én általában a budapesti boltban szoktam vásárolni, mindenképpen jó hír.


Nem gyakran nézek tv-t, most viszont két tehetségkutató is van, amit rendszeresen figyelemmel követek. Mindkettő valójában inkább tehetséggondozó műsor, így a kínos - és valljuk be, néha baromi vicces - válogatók kimaradnak, cserébe ugyanakkor elképesztő dolgokat adnak elő a versenyzők. Az egyik a már régebben is említett komolyzenében utazó Virtuózok, ami a Dunán fut péntek esténként. Egyrészről a zsűri olyan profi zenészekből áll, mint Miklósa Erika, Kasselyák Gergely vagy Némethy Attila, ezért egy cseppnyi mellébeszélés sincs az értékeléseikben, másrészt tizenegy hasonló közegben töltött év után igencsak közel érzem magamhoz a hangulatát.
A másik a TV2 sugárzású Kismenők, ahova csak gyerekek jelentkezhettek bármilyen produkcióval, és valami elbűvölő az egész. A stábot itt is kiemelném, Hajós András és Apáti Bence hatalmas kedvenceim, plusz Ördög Nóra és Till Attila a két számomra legkevésbé irritálónak tartott műsorvezető a magyar televíziózásban. Hiába gyerekekről beszélünk, nem megy át az egész hatásvadász borzalomba, hanem tényleg a legjobbakat juttatják tovább, de a kiesőket is mindig honorálják, méghozzá személyre szólóan. Ja, és ez az egész apukák-anyukák-nagymamák-gyerekek is pontoznak dolog nagyon tetszik.

YouTube berkekből leginkább Alfie Deyes vlogcsatornáját emelném ki. Körülbelül másfél éve tölt fel videókat napi szinten, és mindig is fel voltam rá iratkozva, de hogy őszinte legyek, nagyrészt Zoella miatt. Néhány hónapja elkezdtem rendszeresen követni, most pedig már ott tartok, hogy minden este várom az új videót. Szerencsére Zoe is egyre többet vlogol az utóbbi hetekben, úgyhogy mindig van ami jókedvre derítsen, ha éppen elegem van az életből.

"Élet" szinten két hét múlva kezdődik a vizsgaidőszak, akkor talán a tanuláson kívül lesz időm és energiám megnézni azokat a filmeket és sorozatokat, amiket már régen szeretnék, és izgalmasabbak lesznek a napjaim, mert jelenleg nem igazán tudom, hol a fejem. Ennek ellenére nagyon örülök, hogy többé-kevésbé sikerült tartani a heti 3 bejegyzést, próbálkozni fogok továbbra is. Lett egy új laptopom, ami sok mindent megkönnyít, és bár még mindig barátkozunk, örülök, hogy eljött az ideje a váltásnak végre.

Kedvenc zenék:
William Fitzsimmons - Fare Thee Well
Phoebe Bridgers - Ask Me To
Sinéad O'Connor - The Wolf Is Getting Married
Jess Glynne - Take Me Home
Travis - Radio Song
PVRIS - You & I
Bruce Springsteen - Factory
Serebro - Перепутала

Most nem jut eszembe semmi jópofa lezáró szöveg, úgyhogy írjatok bármit! :)

7 megjegyzés:

  1. Nagyon régóta vágyom Yankee Candle termékek után azt hiszem éppen ideje lesz valamit vennem tőlük, úgyis elfogyott minden illatos gyertyám itthon.:) A másik termék amire szintén nagyon vágyom az a CC krém. Csak mikor legutóbb mentem teljesen le volt fosztva a pult.:( Sok sikert a vizsgáidhoz, és használd egészséggel az új laptopot!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. JOY napokon lesz Max Factor kupon, hátha! Köszönöm :))

      Törlés
  2. Egy kalappal a vizsgákhoz!

    Húúú kicsit el vannak szállva az árakkal az Iparfümérián. A webshopban majdnem feleennyi a YC tart.

    A vaníliás YR termékeket most már meg kell néznem közelebbről. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, igyekszem! :)
      Igen? :O Én valamiért 540-re emlékeztem, de akkor ezek szerint behaluztam, vagy amikor behozták még akörül volt.

      Törlés
  3. A hosszú nappalokat én is szeretem! Én a préselt Essence-t vettem meg nemrég, a szokásos púder alá teszem, mert az színez is, ezt meg csak T-vonalra, eddig bevált.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mostmár gondolkodom rajta, hogy megveszem a kompaktot is, mert ha ugyanez az anyag van benne, akkor nagyon jó lehet.

      Törlés
    2. A porral én nagyon béna vagyok, kidöntöttem pár hasonló kiszerelésű púdert, és a préseltnek már megnéztem előre az összetevőit, hogy biztosan jó legyen, a port meg még nem is láttam, azért is nem mertem megvenni.

      Törlés