2015. június 27., szombat

Júniusi kedvencek

Június sok mindennek a végét, de egyben kezdetét is jelentette, az érettségitől kiindulva minden egyébig. Ebben a hónapban volt a huszadik születésnapom, hivatalosan is elkezdődött a nyár, lett némi szabadidőm, arról nem is beszélve, hogy itt van még előttem az egyetemi ponthatárhúzás július végén. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy innentől fogva minden boldogságos és rózsaszín lesz, mert bizonyos szempontból az elmúlt időszak rengeteg nehézséget is hozott, örülök, hogy lezárult ez az időszak minden szépségével és szomorúságával együtt. 
Igen nehéz volt összeszedni a kedvenceimet, főleg sminkek terén, ugyanis a hónap első két hetében a tanuláson kívül szinte semmit sem csináltam, de azért igyekeztem :)


Nagyon örülök, hogy megvettem a Joy napokkor az Adidas Shape tusfürdőt, ugyanis ez a friss púderesség nagyban különbözik attól, amiket egyébként használni szoktam. Krémes habot képez, az illata a bőrön közepesen tartós, bár az eredeti, 600-700 forintos árát sokallom. A Balea Spray-On testápolóról tervezek hamarosan külön bejegyzést, mert még sosem élveztem ennyire a testápolózást, mint ezzel.  A Balea körömvirág krémet elsősorban borotválás utánra vásároltam, mert sajnos hajlamos vagyok a lábamon szőrbenövésre, és azt hallottam hogy a teafaolajon kívül még ez segít leginkább rajta. Éjszakára használom, mert nehéz állagú, és kell neki egy pár óra, hogy beszívódjon, de láthatóan javított a helyzeten. Eléggé szájhúzósan adtam ki még akciósan is 1300 forintot az Invisibobble hajgumikra, viszont úgy gondolom, hogy maximálisan megérte. Már említettem, hogy az eBay-es "hamisítványoknál" sokkal erősebb és masszívabb műanyagból készült, kevesebbszer kell körbetekerni a copfon, jobban is tart és tényleg nem hagy nyomot. Az Etude House Face Conditioning Cream mintáit ugyan a hónap közepe felé vásároltam, de néhány használat után meggyőzött. Tényleg fél óra után láthatóan szebb és üdébb kinézetűvé varázsolja az arcbőrt, arról nem is beszélve, hogy a sebgyógyító hatása is villámgyors. Nem tudom, melyik összetevő lehet az ok, de valószínű, hogy meg fogom rendelni teljes kiszerelésben is.
BarryM Summer Love palettát még tavaly nyertem egy nyereményjátékon Zitunál, mostanában előszeretettel használtam a finom, pasztell úrnyalatú szemhéjpúdereket belőle, nem beszélve a highlighterről, ami a mai napig nagy kedvencem.  A L'oreal Superliner So Couture szemhéjtussal elég viharos a viszonyunk, mert amikor éppen jön belőle festék, akkor élvezet használni, néha viszont megadja magát, és nem tudok belőle kinyerni semmit...az is lehet, hogy egy selejtes darabot hoztam el, ugyanis nem volt leragasztva az üzletben, még próbálkozom vele azért. A Maybelline The Rocket szempillaspirált régen is használtam, akkor is nagy kedvencem volt. Inkább dúsít, mint hosszabbít, valamint annak ellenére, hogy nem vízálló, nagyon tartós. A keféje sokakat elrettenthet, mert nem éppen kis méretű, de meglepően könnyű vele dolgozni a rövid gumisörtéknek köszönhetően.


Már harmadik éve "hagyomány" nálam, hogy minden nyáron végignézem a Gossip Girl mind a hat évadát. Nem éppen ilyen típusú sorozatokat követek általában, de ez valamiért teljesen eltereli a figyelmem mindenről, egymás után 4-5 részt képes vagyok végignézni. Pozitívum, hogy annyi csavar és történés van benne, hogy harmadszorra is tud újat mutatni, nem emlékszem minden egyes jelenetére pontosan.
A hónap elején kezdődött a Hannibal 3. évada, amiről már sokan tudhatjátok, hogy a kedvenc sorozatom, és sajnálattal hallottam pár napja, hogy ez az évad lesz belőle az utolsó...Elég döcögősen indult, de hétről hétre egyre "Hannibalosabb", bár mintha kicsit túlzásba vitték volna a művészkedést, a rengeteg homály és elhallgatás is zavar benne néha. A Pretty Little Liars sem került le a listámról, pedig tudom, hogy sokan abbahagyták a legutóbbi évad közben, és én is elismerem, hogy kicsit túl sokáig húzták feleslegesen. Most elvileg (és remélhetőleg) az évad közepe felé végre lezárul a rejtély, az utolsó néhány rész pedig ugrás lesz az időben pár évvel későbbre. Kíváncsi leszek, hogy mit hoznak ki belőle...

Esemény szinte nem sok minden történt, mindössze az érettségi, utána a bankett és a születésnapom egy napon, amikor is a barátnőim megleptek a készülődéssel egybekötve egy mini meglepetésbulival :) Találkoztam a szegedi lányokkal (Ritával, Ramival, Emesével és Asuval) amiből természetesen nem maradhatott ki a Mülleres és DM-es garázdálkodás sem. Remélem hamarosan megint csinálunk ilyet ;)
Az érettségi egyébként egyszerűbben ment, mint amennyire rettegtem tőle, az irodalmon kívül egész jó tételeket is húztam, bár a végeredmény minimálisan eltért attól, amivel elégedett lettem volna, és elvártam magamtól, hiába tanultam és készültem rá lelkiismeretesen. A társadalomismeret írásbelimre és a magyar érettségi egészére dicséretet kaptam, ezutóbbit mondjuk azóta sem tudom hová tenni, főleg az elbaltázott irodalom feleletem után :D

Kedvenc zenék:
The Wellspring - The Ballad of El Goodo
Five for Fighting - What If
Mikky Ekko - Feels Like The End
501 - Crystallize
Florence + The Machine - What Kind Of Man
Daughter - Touch
Japanese Wallpaper - Breathe In
Claire De Lune - Skipping Stones
Bring Me The Horizon - Seen It All Before
Just Jack - Embers

Remélem mindenki elégedett az év végi bizonyítványával, az érettségi eredményével, és jól fogja érezni magát a maradék kicsit több, mint két hónapban :)

6 megjegyzés:

  1. A Balea testápoló-spray kíváncsivá tett, láttam ugyan a dm-ben de nem tűnt nagy durranásnak. Most viszont szívesen olvasnék róla bővebben...

    VálaszTörlés
  2. Na, jó ezt a hajgumit most már tényleg ki kell próbálnom. Csak annyira fura elképzelni, hogy egy telefonzsinórral tekergetem körbe a copfom. :D

    VálaszTörlés
  3. A Maybelline szempillaspirál biztos, hogy nem vízálló? Mert én ugyanezt használtam nemrégiben, ugyanígy nézett ki külsőre és az vízálló volt. :D :D A GG pedig megunhatatlan, nekem a kedvencem, már kismilliószor láttam, most is éppen azt nézem. :D A PLL-t szintén szeretem, bár már engem is kezdett kicsit zavarni, hogy nagyon elhúzzák a lényeget, de elnézem, mert így is izgalmas és a legtöbb egyéb sorozattal ellentétben itt sosem tudni előre, hogy mi lesz a vége.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én úgy tudom, hogy van belőle egy vízálló verzió is, csak azon a felirat rózsaszín helyett kék, ez sehol nem írja, hogy vízálló lenne :D

      Törlés