2015. március 7., szombat

Elfogytak #10

Annyi ideig gyűjtögettem az üres csomagolásokat, hogy már szinte nem is emlékeztem, mi van a szatyorban. Sminktermékből meglepően sokat használtam el, szeretném megtartani eme jó szokásomat, mert úgy vettem észre, hogy mostanában csak a jól bevált dolgok vannak porondon, a többi pedig gyakran hónapokig elő sem kerül. 
Éppen ezért az lenne a kérdésem felétek, hogy akkor legyen ilyen bejegyzés, ha sok termék összegyűlt, vagy inkább minden egy-két hónap végén, akkor is, ha kevesebb lesz?


Mane 'n Tail sampon: a hajápolós bejegyzésben az egekig magasztaltam, azóta a nehézségek ellenére is beszereztem az utánpótlást és még mindig nagyon szeretem. 
Újravenném? Nem kérdés, hogy igen!

Schauma Tápláló Nektár balzsam: teljesen átlagos balzsam, az én ízlésemnek kicsit túl híg, az illata unalmas volt körülbelül a flakon felétől és hatásában sem tapasztaltam semmi különlegeset. A Schauma termékek mindegyike elég olcsó, főleg, ha akciós valamelyik drogériában, ezért ha valakinek nincs szüksége extra hidratálásra, jó lehet.
Újravenném? Nem.

Dove Nourishing Oil Care pakolás: a Dove hajápoló termékeket sokan dicsérik Krémmánián, a szárazsamponjuk nagy kedvencem. Meglehetősen sűrű állagú, olajos érzetű ez a pakolás, a vége felé meg is gyűlt a bajom a tubussal. Az illatát ennek is meguntam, a hajam szerette, átlagon felülinek mondanám. 
Újravenném? Talán.

Batiste Blush szárazsampon: több, mint másfél éve vettem Londonban, az első szárazsamponjaim egyike volt. Habár a Batiste márkát különösen külföldön a szárazsamponok szent gráljának tartják, annyira nem kedveltem, mert sok ideig tartott eltüntetni a fehér port a hajamból és az illata ugyan kellemes (virágos-púderes), mégis szerfelett erős volt. 1-másfél napot ki lehetett tolni hajmosás nélkül, annál tovább nem próbáltam.
Újravenném? Talán egy másik verzióját.

COLAB New York szárazsampon: erről is volt teszt, szívesen használom azóta is, mivel van belőle egy nagy, 200 ml-s kiszerelésem tartalékba. Egyébként sajnálom, hogy itthon nem nagyon lehet utazós méretű szárazsamponokat kapni, pedig igazán hasznosnak bizonyulnának néha. 
Újravenném? Igen.

Swiss-O-Par hajradír: írtam már róla régebben és nagy sajnálatomra azóta eltűnt a polcokról, úgy tűnik, nem lehet tovább kapni. Sajnálom, mert mindig ezt vetettem be, ha szüksége volt a hajamnak egy alapos tisztításra, írjátok meg, ha ismertek hasonlót!
Újravenném? Igen, ha még lehetne kapni :(


Balea White Passion tusfürdő: bekerült ez az általam legjobban kedvelt Balea tusfürdő illatok közé, ennyi pénzért pedig pláne nagyon megéri.
Újravenném? Igen.

Balea tengeri sós-citromfüves testradír: a leghatékonyabb radír, amit valaha használtam, a sószemcséknek köszönhetően viszonylag durva is, ezért érzékeny bőrűek óvatosan bánjanak vele. Az illatával nem igazán voltam kibékülve, az állaga miatt gyakran megszenvedtem vele, mert potyogott össze-vissza és 1300 forintból akár én is ki tudnék hozni hasonlót, más kérdés, hogy valahogy sosem jutok el odáig...:D
Újravenném? Talán.

The Body Shop maracujás tusfürdő: meglepően lassan fogyott tusfürdőmhöz képest, főleg mivel kevesebbet is kellett belőle használni. Nem volt vele különösebb problémám, de csak "ünnepnapokkor" vásárolnék TBS tusfürdőket, mert még így is eléggé drágák...
Újravenném? Talán.

TRESemmé Heat Defence Styling hővédő spray: (eredetileg az előző kupacba szántam) Kedveltem, megkönnyítette a hajformázást, különösen az egyenesítést és nem zsírosított, sajnálom, hogy itthon nem kapható. 
Újravenném? Igen.

Himalaya Herbals fogkrém: ebből a fehérítős verziót használom alapból, amit szeretek, de egyszer anyát küldtem fogkrémet venni és ebből is hozott egyet, szóval elhasználtam, de alahogy nem éreztem utána azt a hosszantartó tisztaságérzetet, amit várna az ember, a másik jobban bejött. 
Újravenném? Nem.

Bioderma Sensibio H2O micellás víz: a "one and only" sminklemosóm, nem is áradoznék róla többet.
Újravenném? Már rég megvan az utánpótlás. 

Recona Biorythm Ultra Dry dezodor: a Maximum Protection mellé használtam napközbenre, de magában is elég jól megállta a helyét, az illata pedig valami álom. A ruhán minimális nyomot hagy, ha sokat viszünk fel és talán pont a stiftes kiszerelés miatt a lemosása fürdéskor nehézkes, ezt annyira nem szerettem benne.
Újravenném? Talán.

Aromax csipkebogyóolaj: régebben nagyon rá voltam kattanva, főleg amikor száraz és problémás volt az arcom, folthalványításban tényleg a topon van, ezért ősszel újravettem és ideje volt elhasználni. Az olajos összefoglalós bejegyzésben olvashattok róla bővebben. 
Újravenném? Igen.

Bioderma Hydrabio szérum: a Bioderma sajtótájékoztatón kaptam ezt a kis mintát, a méretéhez képest 1-2 hónapig kitartott. Zselés állagú átlátszó krém, hűsítő érzés a bőrön, gyorsan beszívódik, bár hagy maga után egy ragacsos réteget. Nekem talán kicsit sok, de nem ütött ki, semmi hasonló negatívumot nem tapasztaltam.
Újravenném? Nem.

St.Ives Fresh Skin bőrradír: ez már a második fajta bőrradír ettől a márkától, amit kipróbálok, és elégedett vagyok velük. Barackmagőrleménnyel radíroz, hatékonysága ellenére nem szárít és nem okoz irritációt. Régebben lehetett itthon kapni, de sajnos kivonták...
Újravenném? Igen.


Catrice Prime & Fine mattító púder: a kedvencem, nem hiszem, hogy amíg gyártják, mást fogok használni, olvashattatok már róla külön.
Újravenném? Igen! 

L'oreal Miss Manga Mega Volume szempillaspirál: nevéhez hűen hozza a "manga" hatást, ennél fogva ha valaki nem szereti, ha egy spirál kissé összeragasztja a pilláit, akkor nem ajánlom és a keféjével meggyűlt is néha a bajom, rá kell érezni. Nem annyira dúsít, de annál inkább hosszabbít,a  színe szép fekete, tartósságban viszont nem remekel, igaz, nem ígéri, hogy vízálló lenne. Kuponnal érdemes beszerezni szerintem, mert 3000 forintot sokallok érte.
Újravenném? Talán.

Essence Lash Princess szempillaspirál: tesztet itt találhattok róla, nem hiszem, hogy akárkinek is be kéne mutatnom...:D Úgy tudom, hogy limitált, ezért ha ti is szeretitek, ne habozzatok megvenni az utánpótlást! 
Újravenném? Igen.

Essence I <3 Extreme szempillaspirál: kezdetben szerettem, bár indokolatlanul sok festéket vesz fel a kefe és nálam néhány hónap alatt be is száradt, ami nem jellemző. 1000 forint körüli áron mozog és tényleg szinte műszempillahatás érhető el vele de nem szerettem leimádkozni a felesleget minden alkalommal.
Újravenném? Talán.

Essence 100% splash-proof szemhéjtus: kezdetben nem szerettem, mert a korábbi szemhéjalapozóimmal mindig csíkot hagyott a nap végére, a vízállóság pedig túlzás. A filcrésze nem száradt ki, könnyű volt vele tökéletes vonalat húzni és a tus benne ébenfekete maradt egészen addig, amíg ki nem fogyott. 
Újravenném? Igen, ha lehetne még kapni.

Catrice Camouflage Cream korrektor - 010 ivory: a legjobb fedésű korrektorom, a színe tökéletes a világos bőrömhöz és mindent úgy tüntet el, hogy nem feltűnő és egész nap ott marad. Tökéletes!
Újravenném? Már meg is történt.

Collection Lasting Perfection korrektor - 1 fair: minimálisan kisebb fedésű, mint a Catrice és szárazabb, esetleg sebes részeken nem mutat jól. Szem alá is használható, ha előtte jól hidratáltunk, ez az árnyalat pedig szinte hófehér. eBay-ről rendelhető, sajnos sokkal drágábban, mint Angliában alap áron...
Újravenném? Igen.

Essence Stay All Day korrektor: néha alapozó helyett is használtam a teljes arcomra, de főleg a szem alá

Essence Colour & Go körömlakk - 05 sweet as candy: a régi csomagolású Essence lakkokat jobban szerettem, mint az újakat - és az olvasott tapasztalatok alapján ezzel nem csak én vagyok így - de azok között is voltak gyenge láncszemek, mint ez is. Az idők elteltével egyre több réteg kellett belőle, nehezen akart megszáradni, de végül elhasználtam ezt is.
Újravenném? Ezt nem.

Katy Perry Purr parfüm (minta): az egyik iParfümériás rendelésem mellé kaptam és ugyan nemrég vettem egy parfümöt, ez is rajta van a beszerzendők listáján...kifejezetten édes és gyümölcsös illat, sokaknak talán túlságosan is, nem hittem, hogy ennyire jó lesz. Drogériákban és parfümériákban már nem lehet kapni, viszont neten megrendelhető.
Újravenném? Igen. 

Bruno Banani Made For Women parfüm: az egyik kedvenc illatom a Bruno Banani Magic Woman, ezen felbuzdulva vettem meg ezt. "Hideg" illat - ne kérdezzétek, hogyan érzem - rajtam egy az egyben málna és babasampon illata van :D Bőrön nem tartós, ruhán elmegy.
Újravenném? Nem.

12 megjegyzés:

  1. Milyen jól néznek ki ezek a sminkcuccok egy helyen, üresen. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Főleg a spiráloknak örülök, hogy üresek...:D

      Törlés
  2. Nálam még a naponta használt termékek is alig akarnak fogyni...ennyi mennyiség nálam fél év alatt gyűlne össze. A camouflage korrektora sem fogyott el nálam egy év alatt sem, pedig majdnem minden nal használtam. Újravenném, mert tényleg nagyon jó, de emiatt nem fogom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem az nekem is megvolt több már, mint egy éve, nagyon örültem, amikor a végére jutottam, akkor is, ha imádom :D

      Törlés
  3. Egyszer már muszáj lesz kipróbálnom egy Bioderma micellás vizet, annyi jót olvasok róla - egyedül az ára tart vissza, nem olcsó mulatság :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valóban nem, de sokáig elég egy flakonnal és akcióban jó áron is lehet kapni, én úgy vagyok vele, hogy erre kiadok ennyit, bevált, nem próbálkozom mással :D

      Törlés
  4. Éljen sokáig a Bioderma!!! Amúgy nekem a havi kedvences bejegyzés is tetszenek, de szívesen végigolvasom a hosszabbakat is, szóval akárhogy döntesz, olvasni fogom. A samponos dolgot végül hogyan sikerült megoldanod?

    Díjat kaptál tőlem:
    http://djkatybeauty.blogspot.hu/2015/03/szemelyes-sokoldalu-blogger-dij.html
    :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bosszankodva ugyan, de megrendeltem jó drága szállítással újra és akkor bezzeg nem állították meg a vámnál...
      Köszönöm így utólag is, veled is frissítem a listát, akiktől megkaptam a bejegyzésnél! :)

      Törlés
  5. Szerintem legyen havi-kéthavi, ne őrizgesd az üres flakonokat :)
    Mondjuk nálam kéthavonta tuti elfogy a sampon, balzsam, tusfürdő, egy dekor is, vagy spirál vagy púder és egy lakk is, vagy színes, vagy alap/fedő és a kézkrémek is ipari mennyiségben fogynak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálam is viszonylag sok minden elfogy 1-2 hónap alatt, ezt most főleg lustaságból tartogattam idáig :D

      Törlés
  6. Szia!
    Hűű milyen sok minden! :D
    Egy szárazsampon beszerzését most tervezem, azt hiszem így már könnyebb lesz választani :) Az Essence tus nekem is nagy szerelmem volt, kár hogy kivonták :( az utód messze nem ilyen jó... a spirállal nekem nincs gondom hála, de tényleg gyorsan halad a beszáradás felé indokolatlanul! :\

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem is találok azóta igazán jó filces tust :(

      Törlés