2014. augusztus 28., csütörtök

Termékek összetevőelemzése telefonos applikációval?!

Az egyik amerikai Youtube guru, Kendra ajánlott egy mobilos applikációt, ami a termék vonalkódja alapján kielemzi a kozmetikai termékeket és kategóriákba sorolja őket. Megtudhatjuk például, hogy mennyire tiszták az összetevői, allergizál-e, tartalmaz-e esetleg rákkeltő anyagokat és a többi. Igen ám, de ez a program csak iPhone-ra elérhető, nekem pedig Androidos a telefonom, viszont találtam megoldást erre a problémára is.
A videóban említett applikáció a Think Dirty, amit innen tölthetnek le az iOS felhasználók, a másik pedig a Skin Deep, ami mindkét operációs rendszeren működik, ezt itt találhatjátok meg. Én a másodikat ajánlom inkább, ugyanis amíg az első adatbázisa csak 12 ezer terméket tartalmaz, addig a másik 78 ezret. Ugyan nem minden terméket ismer fel - Catrice termékek például - de bescannelt vonalkódok alapján folyamatosan bővítik az adatbázist. Angolul tudóknak itt egy honlap, ami összehasonlítja a két applikációt. Ja, és mindkettő ingyenes! :)

Úgyhogy összetevőelemzésre fel, lányok, nem elég, hogy hasznos, szerintem még szórakoztató is beszkennelgetni a termékeinket és megnézni, hogy mennyire vásárolunk tudatosan, valamint hogy a kedvenc termékeink valóban olyan egészségesek is, mint ahogy gondoljuk :)

11 megjegyzés:

  1. Kell internet hozzá? Mert maga az ötlet jó, de nem fizetném be a netet csak ezért valahányszor vásárolni megyek.
    Akkor már olcsóbb Krémmánián előre szétnézni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem kell, lévén hogy adatbázisos rendszerben dolgozik, nekem mondjuk van mobilnetem, így nem probléma :/ Látod, erre nem is gondoltam, hogy mi van akkor, ha valakinek nincs net a telefonján!

      Törlés
    2. Amúgy megnéztem és kell net, és nem ismeri a Balea-t. :D (Skin Deep)

      Törlés
  2. Nekem marad az olcsóbb megoldás, először utánaolvasok a neten, és csak később veszem meg, ha jókat írnak róla és tetszenek az összetevői. Amúgy ez a program ötletnek jó, főleg, ha a komedogén összetevőket is kijelzi.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is általában Krémmániázok, vagy ha valamit hirtelen akarok megvenni, akkor is megnézem valamelyik külföldi oldalon a pontozását, mondjuk néha már hülyének néznek, amikor a bolt kellős közepén állok és keresgélek a telefonommal...

      Törlés
  3. Én is a Krémmániát használom, és valóban hasznos a véleményeket is megnézni. A másik gond az, hogy nekem Symbian oprendszer van a telefonomon. :D Amúgy itthon sok mindent megnéznék, itthon van wifi is. :D Én szeretek ilyen progikkal "szórakozni", jó ötletnek találom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én egyébként hiányolom a Krémmánia applikációt, nyilván lehet használni telefonról is rendesen, mint honlap, csak kicsit komplikált néha :)
      Ezeknek az appoknak főleg az a nagy "hiányossága", hogy amerikaiak, ergo a kint népszerű termékek vannak feltöltve nagyrészt.

      Törlés
  4. Szerintem szuper ötlet, köszi a tippet. :) A legtöbb bevásárlóközpontban már amúgy is van ingyenes wi-fi, így még mobilnet sem kell hozzá. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szívesen, vannak még hiányosságok, de azért a külföldön is elterjedt termékekkel tud valamit kezdeni :)

      Törlés
  5. Én is inkább Krémmániázok. :D De jó ötlet egyébként. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nincs is már olyan ismerősöm szerintem, aki nem Krémmániázik! :D

      Törlés