2014. augusztus 26., kedd

Augusztusi kedvencek | 2014

El sem hiszem, hogy vége a nyárnak, eddig mindig már július közepén szeptembert szerettem volna, eluntam magam, most nem így történt. Itt az utolsó év a suliból, a hátam közepére sem kívánom, na de ne szaladjunk ennyire előre, van itt még pár kedvenc augusztusból :)


Balea Mango Mambo tusfürdő: lassan szokássá válik, hogy minden hónapban bekerül egy Balea tusfürdő, most sem volt ez másképpen. Nagyon szeretek mindent, ami mangós, eddig ez a kedvenc Balea tusfürdő illatom, nem olyan mű, mint a többi, tényleg gyümölcs illata van.

Essence Guerilla Gardening szemöldök zselé - 01 Garden Girls: a legutóbbi blogtalálkozón szereztem, mostanában rá vagyok kattanva az ilyesmi termékekre, ugyanis sokszor lusta vagyok ceruzával kitöltögetni a szemöldökömet, ilyenkor jöhet jól ez. Elméletileg kis szálak is vannak benne, amik hozzátapadnak a saját szemöldököm szálaihoz, dúsabbá téve azt, én ezt nem vettem észre, de a célnak megfelel, ad egy kis színt és egész napra fixálja a mesterművet.

Essence Lash Princess Volume szempillaspirál: egy nyereményjátékon sorsoltak ki tesztelőnek, már írtam is erről a spirálról, a bejegyzést elolvashatjátok itt. Amióta megvan, nem is nagyon használtam mást, volt, aki megkérdezte, hogy 3D műszempillám van-e, amikor viseltem.

L'oreal Lumi Magique korrektor: erről is írtam már nem olyan régen, a bejegyzést itt érhetitek el. Tetszik, hogy multifunkcionális, ez is állandó tagja mostmár a sminkrutinomnak, bár spórolok vele a következő kuponos akcióig, mert nem éppen az olcsó kategóriába tartozik.


Essence Stays No Matter What szemhéjceruza - 07 Whipped White Frosting: az Essence leárazáson vásároltam (a Müllerben nincsenek leárazva ezek a ceruzák, fura...), már régebben, teljes áron is szemeztem vele, de féltem, hogy nem lesz elég tartós, azóta viszont utánaolvastam és sok dícséretet kapott. Valóban egész nap fent marad, bár kicsit dolgozni kell vele mert hajlamos darabos lenni felvitelkor és nagyon gyorsan szárad. Tekerős verziónak jobban örültem volna, a műanyagot elég nehéz hegyezni, de nem lehetetlen.




Sigma mono szemhéjpúder - Snoop: az Affiliate Programos csomagban volt ez a szemhéjpúder, amit már azóta sokszor használtam, mind magában, mind másik szemhéjpúderekkel együtt kombinálva a mélyítővonalba. Elég semleges szín, pigmentált is, bár kicsit porzik, sietős reggeleken egy tusvonallal és némi világos pezsgőszínnel olyan gyors és egyszerű sminket képzelek el vele, ami még akár úgy is tűnhet, mintha többet pepecseltem volna vele, mint amennyit valójában.

Essence Silky Touch pirosító - 50 sweetheart, 30 secret it-girl: pirosító mániás vagyok, nem titkolom, de azért igyekszem nem túlzásba vinni és begyűjteni tíz ugyanolyan árnyalatot. Ezek az Essence pirosítók nagyon el lettek találva, mind pigmentáltságban, mind tartósságban, a színválaszték is tetszetős, bár azt hiszem, minden színük csillámos, ahogy ez a kettő is, de nem diszkógömb effektusra kell gondolni, arcon már alig észrevehetőek.

Manhattan zselés szemhéjtus: miután kivonták az Essence tust a forgalomból - bár abból is van még elrejtve nálam egy plusz darab - akkor ruháztam be ebbe az egyik Glamour napok alkalmával és nem bántam meg. Nagyon krémes állagú, könnyű vele dolgozni, nem szárad be gyorsan, valóban vízálló és nem tapad fel a szemhéjamra, bár ebbe valószínűleg a szemhéjalapom is besegít...


Essence Blender Brush: Miától kaptam, miután égen-földön kerestem és mindenhol hiánytermék volt. Többen arra panaszkodtak, hogy nem elég tömött, nekem viszont bevált, zseniálisan lehet vele satírozni és építgetni a színeket, ráadásul az én kis szemeimhez sem akkora a mérete, hogy még a homlokomon is a satírozás maradványai legyenek. Mindössze 500 forint, érdemes beruházni rá.




Catrice Neo Geisha Lip and Cheek krémpirosító - C02 Picked Cherry Blossoms: a Szigeten majdhogynem egész végig ezt használtam, mivel valahogy úgy éreztem, hogy a krémes termékek sokkal tovább tartották magukat. Ugyan ez a szín a jelenlegi hajszínemet kicsit üti, vigyáznom kell a pinkekkel, megfelelő mennyiséget felvive nem tűnik soknak. Sokkal keményebb állagú, mint amit várna az ember, ennek köszönhetően nehezebb is eldolgozni.


Avon Colortrend rúzs - Flirt: a váci találkozón szereztem Dóritól, alapból biztosan nem került volna hozzám, ugyanis nem szoktam az Avonból rendelni, de ha valaki foglalkozik ilyennel, nyugodtan megkereshet, mert pár dolgot szeretnék majd kipróbálni :) Ez egy narancsos alaptónusú rúzs, annyira nem szárít, az evés-ivást mérsékelten bírja, ráadásul nagyon megy az Essence pirosító korallos árnyalatához.


IKEA mandarinos gyertya: elnézést a félig használt verzióért, rögtön elkezdtem égetni, ahogy hazahoztam megvétel után, fotózás nélkül...nagyon szeretem az IKEA gyertyákat, bár elég ritkán találják el az illatokat, van, ami rettenetes. Nincs olyan erős illata, mint mondjuk a Yankee Candle gyertyáknak, nem tud betölteni egy egész szobát, de úgy finoman azért érezhető, pont annyira, hogy ne kezdjen el fájni az ember feje tőle fél óra után. (Engem a Mirinda szénsavas narancsos üdítőitalra emlékeztet amúgy.) Plusz pozitívum, hogy az üvegből ki lehet szedni a megmaradt viaszt a végén egy kés segítségével, ezzel a kis kaspónak új funkciót adni, én majdnem az összes ecsetemet és ceruza formátumú termékemet ilyen üvegcsékben tárolom.


Catrice Candy Shock körömlakk - C02 Play It Blue: igen, ritka alkalmak egyike, körömlakk kedvencem is van, méghozzá ez a Catrice limitált világoskék darab, amit már a blogtalálkozós szerzemények között láthattatok. Tudvalevő, hogy főleg pasztell és sötét lakkokat hordok (már ha hordok) de a legnagyobb kedvenceim mégis a menta és a világoskék árnyalatok. Csak felkenés után eszméltem rá, hogy ez bizony egy matt finishű lakk, rettentő gyorsan szárad és elég belőle két réteg is a tökéletes fedéshez, ráadásul a fedőlakkal sem kell pepecselnem, minden megvan benne, amit egy lakkban szerethetek. Egészen sokáig is bírja, 4-5 napot mondanék rá. Itt megnézhetitek, hogy milyen felkenve, az biztos, hogy én nem fogok a saját manikűrömről képet készíteni, addig jó, amíg nem kerül fel sehova :D


A hónap kedvenc eseménye egyértelműen a Sziget volt, mi más is lehetett volna...:) Mondjuk az utána következő betegség már nem annyira nyerte el a tetszésemet, de egy hét fesztiválozás után több tízezer ember mellett nyilván elkap valamit az ember. Ezen kívül a Teen Choice Awards díjátadóját is izgalommal vártam, habár a kedvenc sorozatom, a Switched at Birth nem nyerte meg a kategóriáját (viszont berendelték az új évadot, a Skrillex koncert közepén olvastam a hírt, olyan boldog vagyok :D), de Zoella például elvitte a Choice Web Star díjat Fashion/Beauty kategóriában. Ide linkelem az egész listát a díjazottakról, ha valakit esetleg érdekel. Ja, és túllépte a blog a 16.000 oldalmegjelenítést, 15.000-nél éppen anyukámat hívtam, amikor meglett :)


Kedvenc zenék:
Troye Sivan - Touch, őt mindenképpen ajánlom meghallgatásra, 19 éves ausztrál srác, akinek YouTube csatornája is van (itt elérhetitek) és nemrég jött ki az új EP-je TRXYE címmel.

Az iskolakezdéstől eltekintve én már nagyon várom az őszt, folyamatosan őszi sminkeket csinálnék, elővettem az őszi parfümöket, rúzsokat, pirosítókat, körömlakkokat, várom, hogy lehessen sálat hordani és édesebb, erősebb illatú gyertyákat égetni. Ti is így vagytok ezzel, vagy még nem volt elég a nyárból? :)

13 megjegyzés:

  1. Mivel idén nem volt túl sok nyár, azért el tudnám még viselni a jó időt :)
    Viszont én is vágyom már az őszi színekre, sminkekre, dekorra, ruhákra!
    A Secret-It girl pirosító nálam is hatalmas kedvenc, most is épp az van rajtam :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is örültem, hogy nem volt annyira télies időjárás, tavaly borzasztó volt az állandó negyven fok...
      Az ősz beköszöntével nem hiszem, hogy túl sokat fogom hordani, kár, hogy nyár végén találtam rá :D

      Törlés
  2. Úgy látom jó helyre került a Catrice lakk, örülök hogy tetszik ^_^

    VálaszTörlés
  3. Jaj ezzel a Lumi Magique-kel már rendesen megbirizgáltad a fantáziámat.A kis hang a fejemben mondogatja hogy kell,kell, kell! Én már teljesen őszi hangulatban vagyok, az idő is rásegít meg amúgy is a kedvenc évszakom. Kár, hogy már nincs suli, akkor volt az igazi :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha jól tudom, az ehavi Cosmoban van egy kupon, amivel a Müllerben több L'oreal terméket féláron lehet megvenni, úgyhogy ha nem akarsz a Glamour napokig várni és muszáj megvenned, hát itt a lehetőség! :P
      Én örülnék neki, ha már nem lenne suli, nagyon is! :D

      Törlés
    2. Tényleg, valahol olvastam is a kupont, köszi a tippet :)
      Az idő mindent megszépít, a sulis évek voltak a legjobbak :)

      Törlés
    3. Remélem az enyémeket is megszépíti majd :D

      Törlés
  4. A mangós tusfürdő nálam is kedvenc lett :)

    VálaszTörlés
  5. annak a Catrice pirosítónak durván jó színe van és a lakk is jól néz ki, bár én tuti fedőlakkal használnám. nem csíkos fedőlakk nélkül? mert a linkelt oldalon azért nem tűnik tökéletesnek felkenve... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ja, és szólj nyugodtan, ha rendelnél Avon terméket és nincsen más, akitől megteheted :)

      Törlés
    2. Egy kicsit talán az, de mondjuk alapból is rettenetesen ügyetlen vagyok körmös témában, úgyhogy lehet, hogy én bénáztam vele :D Rendben, most éppen le vagyok égve de gyűjtögetem már egy ideje a képzeletbeli bevásárlókosaramban a termékeket, amiket kipróbálnék :P

      Törlés