2014. június 24., kedd

Kedvenc korrektorok szem alá és bőrhibákra

Gyakran megesik, pláne ilyenkor nyáron, hogy nincs kedvem sem bb krémet, sem alapozót használni, de mégis szükségem lenne valamire, ami egységesebbé teszi a bőrömet. Ilyenkor rendszerint csak korrektort és púdert használok de nem is olyan könnyű megtalálni azt, ami a legjobban beválik. Nézzük, mik az én kedvenceim!


Essence, Collection, Catrice Camouflage Cream, Catrice Re-Touch
Catrice Camouflage Cream korrektor - 010 ivory: amióta megjelent a polcokon, szinte ellepte a blogokat, sokak kedvencévé vált. Nagyon jó fedése van, kevés is elég belőle és sok termék is van a tégelyben és nagy plusz pont, hogy világos színekben is kapható. Én azért nem szeretem annyira, mert kevésbé higiénikus, ha kinyitom a tégelyt, a levegőben szálló por beleragad, elég kemény az állaga még ujjal felvive is és nagyon kiemeli a száraz részeket az arcomon. Úgy vettem észre, hogy ecsettel eldolgozva sokkal jobban elterül és szebb végeredményt lehet vele elérni. Szem alá biztosan nem használnám.
Hol kapható? Müller, Catrice állvánnyal ellátott Rossmann üzletek.
Ára: 900 forint.


Collection Lasting Perfection korrektor - 1 fair: ez a kedvenc korrektorom, nagyon sajnálom, hogy nem lehet kapni itthon. Amikor októberben Angliában voltam, vettem belőle még egyet, de azóta már azt hiszem, hogy megváltoztatták a csomagolását. Olyan fedése van, mint a Catrice Camouflage Cream-nek, de mivel folyékony állagú, nem kelt annyira száraz hatást és könnyebben is eldolgozható, tényleg mindent elfed. Kint rengeteg színben kapható, vannak rózsaszínes és sárgás árnyalatok is a palettában. Sokan szem alá is használják, én oda szeretek könnyebb állagú terméket használni, de vészhelyzet esetén jól működik ott is, mivel nem ül bele a ráncokba és nagyon tartós. A csomagolás hátránya, hogy nagyon gyorsan lekopnak róla a feliratok.

Hol kapható? Angliában Superdrug, Boots, itthon eBay-ről rendelve innen.
Ára: Angliában 4-5 font, eBay-ről szállítással együtt 3000 forint környékén. 


Essence Stay All Day 16h korrektor - 10 natural beige: ez az a korrektor, amit eddig legtöbbször vettem újra. Főleg szem alá használom, de sietős reggeleken jól működik a bőrhibákon is. Folyékon állaga van, nem szárad túl gyorsan, így bőven van ideje az embernek jól eldolgozni. Pont annyira fed, hogy még természetes, "bőrszerű" hatása legyen, egyáltalán nem kelt maszkos hatást. Én elég tartósnak is találom, nem fordult még elő, hogy összecsomósodott vagy elfolyt volna. Összesen két árnyalatban kapható, egy sárgásban és egy rózsaszínesben, mindkettő elég világos.

Hol kapható? Müller, Rossmann, Essence állvánnyal rendelkező DM-ek és Douglas-ek.
Ára: 7-800 forint körül.


Catrice Re-Touch Light-Reflecting korrektor - 001 porcelain: ez az egyik legolcsóbb, drogériában itthon kapható highlighter korrektor, és mivel még nem próbáltam ilyet, nemrég megvettem a L'oreal hasonló termékével együtt, de azt még nem kezdtem el használni. Mint a fenti képen is láthatjátok, ez a legrózsaszínesebb árnyalatú a meglevők közül, ami nekem teljesen megfelel, arcon nem olyan sötét, mint a karomon. Valamivel tömörebb állaga van, mint az Essence-nek, inkább krémes, mint folyékony, de könnyű vele bánni és nem csomósodik össze a nap végére, ha púderrel fixálom. Nincsenek benne csillámok, mint a legtöbb ilyen korrektorban, hanem tényleg visszaveri a fényt és olyan, mintha egy kis selyemfénye is lenne. Sokan figyelmeztettek, hogy borzasztó kevés van benne (azt hiszem 1,2 ml) és egyik pillanatról a másikra elfogy, így lehet, hogy mégsem éri meg annyira az árát.

Hol kapható? Müller, Catrice állvánnyal ellátott Rossmann üzletek.
Ára: 1250 forint

5 megjegyzés:

  1. Nekem is ők a kedvenc korrektoraim (a Collection-t leszámítva, őt nem ismerem sajnos) és nagyon szeretem őket! :) A Catrice Re-Touch nagyon-nagyon jó korrektor, de sajnos igaz a hír, borzasztó gyorsan fogy és egyik pillanatról a másikra, így ő csak 2x jött velem haza, de a Camouflage már többször, én a szemem alá is szoktam, jól aláhidratálok és ecsettel, nekem oda is bevált! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mondjuk én a folyékonyakat is ecsettel dolgozom el! De az Essence Stay All Day nagyon megéri a pénzét, nyáron általában őt használom, a Camou nekem nyárra nagyon tömény, nem tud úgy szellőzni alatta a bőröm!

      Törlés
    2. Én a Re-Touch helyett majd kíváncsi leszek a L'oreal-ra, meglátjuk, kipróbálva egyelőre az is tetszik. Most még tartja magát, pedig kb. másfél hónapja használom és még van benne, aztán persze ki tudja mennyi...Nekem a korrektor ecsettel eldolgozva már macerás, elvagyok a kezemmel :D Én is mostanában az Essence-hez nyúlok legtöbbször :)

      Törlés
  2. Erre az Essence korrektorra vadásztam múltkor. Határozottan emlékszek, hogy volt a boltban, teljesen fel volt töltve, de akkor nem vettem meg. Következő héten bementem, és már nem volt egy sem. Most majd megnézem egy másik boltban, ha lesz időm. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, akkor most megkaptad a löketet hogy kell ez neked :P Én mindig úgy vagyok vele hogy jaaj kipróbálok mást, de persze azért mindig veszek belőle egy tartalékot :D

      Törlés