2014. június 27., péntek

Júniusi kedvencek és csalódások



Isana Sheavaj-Passiógyümölcs tusfürdő: olcsó, jó az illata, nem szárít, bár nekem elég gyorsan fogy, pedig igyekszem nem pazarolni.



Joanna Naturia Feketeribizli testradír: a DM-ben új termék, tusfürdők is kaphatóak ebből a márkából, abban az akcióban vettem, amikor kettő vásárlása esetén 500 forint helyett 250 forintba került darabja. Négy illatban kapható, nekem ez és a grapefruitos tetszett, nem túl erősen radíroz, de hatékonynak érzem és amúgy is jobban szeretem ezeket a zselés állagú testradírokat, mint az olajalapúakat.


Vatika hajkondícionáló olaj: szintén a DM-ben lehet kapni a gyógyszeres részlegen, ahogy a márka többi terméke is. Alapja kókuszolaj, kókuszos-citrusos illata van, ami megosztó lehet, de nekem nagyon tetszik. Hajmosás előtt használom pakolásként, jól hidratál, de vigyázni kell, hogy utána jól kimossuk samponnal, mert előfordult, hogy benne maradt a hajamban és nem száradt meg.


Bioderma Sébium Pore Refiner primer: ez egy 15 millis minta, ami a Bioderma próbacsomagban volt. Jól mattít, felkenés után egyáltalán nem is érezni, hogy használtam, azonnal lehet rá smikelni. Az illata olyan, mint a többi Sébium terméknek, amiről még mindig nem tudom, miért jut eszembe egy ismerősöm :D A sminkem jól tartja magát rajta, nem volt problémám sem a kifényesedéssel, sem a tartóssággal.



Essence Colour Flash Volume szempillaspirál - 02, 05: nagyon sokáig kerülgettem ezeket a spirálokat, de végül beadtam a derekam, és megvettem a sötétkéket és a lilát. Sok helyen olvastam, hogy némelyik szín pár óra után lepereg és megfogja a bőrt is, szerencsére nekem ezzel nem volt problémám. Fekete spirál fölé szoktam felvinni és észrevették rajtam viselés közben, tehát a pigmentáltsággal sincsen probléma. Önmagában még nem használtam, az lehet, hogy kicsit túl sok lenne.

H&M szájfény - Coral Hibiscus: kemény 125 forintért vettem leárazva, a csomagolása nagyon tetszik. Szájfényhez képest pigmentált, nem ragad, az ilata kávés-sütis, nekem nagyon tetszik. Tartósságot nálam sajnos nem igazán lehet tesztelni, mert mindent lenyalogatok, vagy idő előtt letörlök...vannak benne kis ezüst csillámok egyébként, de nem feltűnő.


Essence Bloom Me Up! körömlakk - 01 Blow My Mint: ezt is megéltük, körömlakkok a kedvences bejegyzésben! Az utóbbi időben nagyon rákattantam a menta - tudom, hogy igazából ez nem menta - lakkokra, ez kicsit zöldesebb annál, mint ami az "álom" szín, mégis gyakran használtam. A trendkiadásos körömlakkokkal általában meg vagyok elégedve, két rétegben jól és egyenletesen fed és gyorsan is szárad.


Essence Colour & Go homokfinishű körömlakk - 163 hey, nude: a homoklakkok is nagy kedvenceim mostanában, mert nem kell annyira vigyázni rájuk, mint a simákra, amiben én pocsék vagyok. Ez a szín elég átlátszó, elkél belőle a három réteg, öt-hat napot bír ki lepattogzás nélkül rajtam.

Essence körömlakkszárító szérum: rettenetesen béna vagyok, állandóan belenyúlok a száradó lakkokba még akkor is, ha vigyázok, így nagy segítségemre volt ez a szérum. Kicsit furcsa az olajos állaga és ahogy rá kell cseppenteni a körömlakkra, de a hatása miatt elnézem a kicsit macerás használatot és azt, hogy semmihez sem tudok hozzányúlni rendesen.


Mexx Summer Edition parfüm: Mea nyereményjátékán nyertem és azonnal bele is szerettem ebbe az illatba. Gyümölcsös, édes, állítólag ananász illata van, amit én egyáltalán nem érzek mondjuk...Szerintem tartós is, amióta megkaptam csak ezt használom.


Kedvenc film: egyértelmű, hogy a The Fault in Our Stars, zseniális de nem akarok részletekbe menni, mert tuti, hogy már az említésétől is elbőgöm magam. Életemben nem sírtam még ennyit filmen, komolyan mondom.

Kedvenc zene:
Linkin Park - Until It's Gone, de az egész új album hibátlan

Ezen kívül kaptok pár képet a pécsi kiruccanásomról is, úgy sem gyakran rakok fel "csak úgy" képeket, plusz ezek is hozzátartoznak a hónaphoz :)











...és amik annyira nem váltak be:


Helia-D hajerősítő sampon: nagyon jól hangzott hogy hatmilliónégyszázezer növényi regeneráló kivonat van benne, ennek ellenére az én hajam nem szerette. Nem habzott fel rendesen, már a samponozás után is úgy éreztem, mintha egy nagy hajcsomó lenne a fejemen és utána sem sikerült nagyon kifésülnöm. Az illata sem tetszett, citrusos mosogatószerre hajaz. Próbálkoztam vele egy ideig, de inkább félretettem.

Himalaya Herbals Kakaóvajas ajakápoló: nagyon ajánlgatták, gondoltam, hogy a tégelyes Carmex mellé jó lesz majd útközbenre, de nálam nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Az illata nem a kedvencem, mézesnek tűnik, amiért egyébként sem vagyok oda, nagyon kemény az állaga még negyven fokban is, ráadásul nem is hidratál.

Essence Gel-Look fedőlakk: kellett egy fedőlakk a BTGN után, gyorsan lekaptam ezt a polcról, hát, hiba volt. Gyakorlatilag egyáltalán nem szárad meg, háromnegyed óra után úgy mostam le, mert még mindig ragacsos volt és minden nyomot hagyott benne. Egyelőre fogalmam sincs, mihez fogok vele kezdeni, mert elhasználni biztosan nem fogom.

10 megjegyzés:

  1. A Himalaya ajakápoló nekem se vált be, a túra hátizsákomba landolt. Nyugodt vagyok, hogy a keménysége miatt bátran vihetem magammal túrázni. :)))
    A menta korszak minden bloggerinát elcsábított, ahogy látom..engem is. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Régebben egyáltalán nem lakkoztam a körmöm és amióta beszippantott ez a "világ" (hála a bloggerina lányoknak, ejnye-bejnye :P) azóta is megválogatom azért, hogy mit kenek magamra, a mentát pont elviselem :D

      Törlés
  2. Én szeretem a HH ajakápolót, viszont az essence fedőlakk maga a BORZALOM.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kár, hogy nem olvastam utána, csak úgy levettem a polcról hogy jaj, gél hatás...rosszul tettem. :(

      Törlés
  3. A Himalaya ajakápoló annyira nekem sem jött be, használom, meg nekem hidratál is, de zavar, hogy nem szívódik be, hanem csak ott van, amíg le nem kopik.
    A csillagainkban a hiba filmet én is meg akarom nézni. a könyvet már olvastam, de akkor sok sok papírzsepit kell a filmhez is készíteni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az Allee-ből hazavezető utat végigsírtam utána, nem volt ám kicsit sem gáz a metrón meg a buszon, legszívesebben a homlokomra írtam volna hogy "moziból jövök!" :D

      Törlés
  4. Nekem a barátnőm ajánlotta a könyv verziót... hááát ahogy mesélte nem igazán szeretném elolvasni, se a filmet megnézni. Anno szerettem az ilyen megmozgató témákat, meg most is tudnám szeretni, de tudatosan kerülöm most már, és igyekszek inkább a hepiségekre koncentrálni, mert azt hiszem az utóbbi időszak eléggé megterhelt, nem szeretném fokozni. Már a barátnőm leírását is megsirattam volna, ha nem az utcán lettünk volna épp.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én egyébként csak és kizárólag olyan filmeket és sorozatokat nézek, amiben a lehető legtöbb vér folyik, gyilkosság, mutánsok, halottak töménytelen mennyiségben, az nem ráz meg cseppet sem :D Egyébként meg akárhol képes vagyok elkezdeni sírni, a moziban is úgy kellett magam visszafogni hogy ne zengjem be a fél termet, de még így is bőven hülyének lehettem nézve szerintem :D

      Törlés
  5. A nem bevált samponok és tusfürdők nálam finommosószerként vagy felmosószerként végzik :-D Az Essence egyéb fedőlakkjaival pedig én is próbálkoztam, és rájöttem, hogy vagy BTGN, vagy semmi...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálam ecsetmosóként, vagy lepasszolom az öcsémnek meg apumnak, mert nekik úgyis mindegy...néha anyának :D Mostmár nagyon mondjátok itt a BTGN-t, úgyhogy legközelebb benevezek rá :D

      Törlés