2014. május 29., csütörtök

Májusi kedvencek

A májusi kedvencek közé főleg olyan termékek kerültek, amit az utóbbi hónapokban vásároltam. A képek hátterében a növekedő paradicsomokat és paprikát láthatjátok, rengeteg kis zöld bogyó van már rajtuk! :)


Aromax csipkebogyó olaj: régebben használtam ezt az olajat, akkor eléggé se veled, se nélküled kapcsolatot ápoltunk, aztán mivel nem hűtőben tároltam, meg is avasodott. Mostanában valamiért szárazabb a bőröm, így gondoltam, hogy adok neki egy második esélyt és nem kellett csalódnom. Két-három naponta csak esténként használom, mert kell neki jó pár óra ahhoz, hogy teljesen beszívódjon. Nem okozott pattanásokat, pedig ettől tartottam, a hegeket is halványítja, örülök, hogy ismét megpróbálkoztam a használatával. Egyébként mostmár a Müllerben is lehet kapni a bio arcápolási részlegen és mintha az illata is megváltozott volna, sokkal semlegesebb lett, nem tudom mit csinálhattak vele.

Müller jojobaolaj: mindig drágállottam, de a sok jó vélemény hatására végül mégis beruháztam rá és ismét jól jártam. Azokon a napokon, amikor nem a csipkebogyó olajat használom, ezt kenem fel arctisztítás után, jól hidratál, kevésbé olajos hatású. Ezt is a hűtőbe raktam először, de nem néztem utána, hogy 7 fokon megdermed és bár mivel sokáig eltartható, egy kis mennyiséget átöntöttem egy kis üvegbe, a nagyot pedig továbbra is a hűtőben tárolom. A hajamra hajvégápolóként és pakolásként is szoktam használni, mindkét módon nagyon bevált.

Balea epres tusfürdő: szokásos Balea tusfürdő minőség, nincs mit mondanom róla. Az illata isteni, inkább epres rágóra hajaz, mint valódi eperre, de ez engem nem zavar.

Balea olajos bőrradír holt tengeri sóval: elég durva bőrradír, ugyanakkor nem hagy olyan érzetet a fürdőkádban, mintha homokkal szórtuk volna tele a vizet, mivel a sószemcsék használat közben feloldódnak, az olajok miatt testápolót sem szükséges utána használni. Kellemes, citrusos illata van, ami egyáltalán nem tolakodó.

Rexona Biorythm Ultra Dry dezodor: elsősorban az illata miatt érdemel hatalmas piros pontot, meghatározhatatlan gyümölcsös tisztaságillata van számomra. Ezt sem szoktam egymagában használni, de izzadásgátlás szintjén bőven jobban teljesít, mint az Axe.


Garnier Skin Naturals 5sec Optikai Retusáló krém: nemrégiben készült róla teszt, amit itt találhattok, többet nem is szólnék róla.

Bourjois Healthy Mix Serum alapozó - 51 light vanilla: mint már a legutóbbi vásárolgatós bejegyzésben említettem, nagy szerencse folytán jutottam hozzá igen jutányos áron, azóta majdnem minden nap használtam. A Bourjois alapozók nagy hibája, hogy inkább sárgás árnyalatúak, az én bőröm pedig rózsaszínes, ennek ellenére mivel ennek a darabnak nincs túl nagy fedése, nem üt el. Természetes hatást kelt, tényleg megvan ez az egészséges "dewy finish", ami természetesen púderrel tompítható. Az illata finom, felvitel után már nem érezni, folyós állagú, ezért nagyon praktikus a pumpás kiszerelés.

Catrice Re-Touch Light-Reflecting korrektor - 001 porcelain: nincsenek benne csillámok, egy enyhe selyemfénye van csak, nem néz ki diszkógömbnek az ember arca tőle. Krémes állagú, könnyen eloszlatható, nem ül bele a szem alatti mikroráncokba. Sok helyen olvastam, hogy egy szempillantás alatt elfogy, annyira kevés anyag van benne, ebből a szempontból nem biztos, hogy a legkifizetődőbb.

Etude House Proof 10 szemhéjalapozó: eBay-ről rendeltem, mert sokak szerint a drágább, high-end szemhéjalapokat is veri tartósság szempontjából. Kicsit rózsaszínes, eldolgozva nincs fedése, először kicsit olajos érzete van, majd megszárad és nem hagy maga után kellemetlen érzést. A csomagolása nem túl előnyös, nem tudom, hogyan fogom a vége felé kinyerni belőle a maradékot, valószínűleg szét kell majd vágnom. A színeket szépen kihozza, jól lehet satírozni is rajta és csak kicsit több, mint ezer forintba kerül.

Lioele Cheek Beam Blusher krémpirosító - 01, 02: Magditól vettem a Blogger Shopping Day-en őket. Felvitel után púderessé válik, kis csillámokkal van tele mindkét szín. Eléggé pigmentáltak, ezért inkább építeni ajánlott őket, nem rögtön egy csomót felpacsmagolni. Rajtam ezeket a mostani 30 fokokat is kibírja délutánig, fixálás nélkül.


Dermacol Precise Black szemhéjtus: a múltkori blogtalálkozón csereberéltem, még nem hallottam eddig erről a márkáról. Vékony hegye van, a festék erős fekete és ugyan nem vízálló a formulája, mégsem fordult még elő hogy elkenődött volna, még akkor sem ha nem használtam alá szemhéjalapot.


Yankee Candle - Fireside Treats: ez a legnagyobb kedvencem az összes YC illat közül, látszik, hogy a kis gyertyát is több, mint a feléig elégettem már. Pontosan olyan illata van, mint amikor sül a pillecukor, mindenki szagolja meg, aki teheti!


Amit még így a végén megemlítenék, hogy májusban elértük az 5000 oldalmegtekintést, ami nekem egy hatalmas szám és ezzel együtt öröm is :) Köszönöm mindannyiótoknak, akik olvassák a blogot, kommentelnek és szeretik, amit csinálok! :)



9 megjegyzés:

  1. Azt az epres Balea tusit nemrég szaglásztam, ha elfogyasztottam a mostaniakat, tuti jön velem! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hálistennek nem látom a csomagoláson, hogy limitált lenne, biztos el fog még fogyni belőle pár flakonnal nálam...:D

      Törlés
  2. Az epres tusi nálam is kipróbálásra vár, azt a Balea testradírt pedig meg kell szereznem magamnak! Nem is láttam még, bár rég jártam DM-ben - egyébként a tusfürdők környékén keressem?

    VálaszTörlés
  3. A csipkebogyó olaj nekem is nagy barátom az utóbbi időben. A Balea olajos bőrradírt mèg nem próbáltam, viszont felkeltetted az èrdeklődèsemet:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó kis termék, örülök hogy végül beneveztem rá, sokáig dilemmáztam :)

      Törlés
  4. Az epres tudiról olvastam már pár blogon, be is mentem érte a DM-be, aztán a dinnyéssel távoztam, és nagy a szerelem. Isteni illata van; azt hiszem, kiskoromban volt valamiféle dinnyés rágógumi, na ez pont olyan, és annyira jó beszippantani vele a gyerekkoromat. :-D

    A Lioele swatchokért ezer köszönet, a jobb oldali barackos árnyalat lehet, hogy a legközelebbi koreai rendelésemkor a kosárban landol. ;-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is megvettem a dinnyéset és levadásztam nagy nehezen a mangósat is, betáraztam nyárra gyümölcsös tusfürdőkből, az tuti :D
      Nagyon szívesen, amióta megvannak, csak ezeket használom :)

      Törlés
    2. Hmm, akkor most már biztos, hogy megveszem őket. :-D

      Törlés