2014. április 30., szerda

Áprilisi kedvencek

Nagyon sok Glamour-napi szerzemény került be az ehavi kedvencekbe, aminek nagyon örülök, mert így látom, hogy nem feleslegesen vásároltam. Hajápolási fronton itt találjátok az új kedvenceimet, nem sorolnám fel őket mégegyszer.


AXE női dezodor: ennek az illata simán elmenne parfümnek is, teljesen beleszerettem. Ha valamelyik drogériában jártok, feltétlenül szagoljátok meg! Izzadásgátlásra abszolút használhatatlan, de én előtte amúgy is a Rexona Maximum Protectiont használom, úgyhogy ez tántorít el a használatától.


Alverde Beerentraum testvaj: alapból nem szeretek testápolókat és hasonlókat használni, mert valahogy túl macerásnak találom, ennek viszont nagyon megfogott a csomagolása, valaki pedig kibontott egyet a DM-ben (le vannak fóliázva) úgyhogy meg is tudtam szagolni. Nincs olyan erős illata, mint mondjuk a The Body Shop testvajaknak, inkább kicsit fanyar gyümölcsillat, ami nem tolakodó. Nekem gyorsan fel is szívódik, bár fürdéskor mindig érzem, hogy elkezd "feloldódni" a vízben, nem tudom elmagyarázni, eléggé furcsa...


Aromax Grapefruitolaj: A Dr.Scheller szérumomba szoktam tenni néhány cseppet, mivel higítatlanul eléggé csíp és szárít. Az illata igazi citrusos - nyilván... - és amióta használom, valahogy sokkal üdébb az arcom és lassan elhalványodik minden kis foltom. Rossmannban biztosan lehet kapni, a pontos árára nem emlékszem, talán 800 forint körül mozog.


Balea Outdoor Aktiv SPF15 arckrém: sok jót olvastam róla, de miután elkezdtem használni, valami kiakasztotta a bőrömet, erre gyanakodtam, úgyhogy abbahagytam a használatát. Mostanában újra elővettem és eddig nincs vele problémám, remélem továbbra sem lesz. Sima, fehér krém, elég sűrű és nagyon jól is hidratál, pont ezért a jó idő közeledtével szerintem lassan el fogom hagyni, mert már most kicsit sok a bőrömnek.



Tonymoly Dear Me bb krém: valahogy feledésbe merült ez a krém, még eBayről rendeltem nagyon régen kb. 1200 forintért, ha jól tudom, ez az egyik legolcsóbb koreai bb krém, ebből kifolyólag nincs is benne semmilyen extra hatóanyag. A színe pont passzol, viszonylag sűrű az állaga, de ecsettel könnyel eldolgozható és a fedése is meglepően jó. Nagyon megszerettem, ennek ellenére szeretném elhasználni minél hamarabb.


Catrice Prime & Fine mattító primer: a mattító hatásáról nem tudok beszámolni, mivel a Catrice púderem mindenféle ilyet megold, de mindenesetre az alapozó/bb krém szépen elterül rajta, könnyebb eldolgozni és mintha valamivel tartósabb is lenne. Sokaknál olvastam, hogy a pórusok eltüntetésénél bukott el, engem ez nem nagyon érdekel, én szeretem.



Alverde koffeines szempillaápoló szérum: használtam már a régebbi formulát, az is nagyon bejött, főleg a szemöldökömre, ennek köszönhetően sikerült visszanöveszteni rendesen. Ez a mostani olajosabb formula is bejön, éjszakára úgysem ezzel foglalkozom. A Joy-napokon is lesz féláras kupon az Alverde dekorkozmetikai termékekre, akinek gondjai vannak a szemöldöke/szempillája dússágával, annak nagyon tudom ajánlani.



Real Techniques Stippling Brush: ez az egyetlen valódi Real Techniques ecsetem van és úgy vagyok vele, hogy hiába olcsó, ha eBayről meg tudom rendelni a hamisítványait potom pénzért, akkor inkább úgy teszek...az ecset maga nagyon jó, puha, könnyű vele dolgozni, szép a végeredmény is, bár nekem néha hajlamos csíkozni.



Essence szemöldökcsipesz: fura, tudom, de a régiszemöldökcsipeszem felmondta a szolgálatot és a legjobb barátnőm ajánlotta ezt. Tényleg még a legapróbb szálakat is képes elkapni, kézre is áll, könnyű használni, ég és föld ez és amit előzőleg használtam.



L'oreal Miss Manga szempillaspirál: sokáig féltem a L'oreal szempillaspiráloktól, ugyanis többeknek megritkult a szempillája a használatukkal, de nem bírtam magammal és muszáj volt kipróbálnom ezt. Elég fura a keféje, először azt gondoltam, hogy kizárt, hogy én ezzel szépen tudjak dolgozni, ez a hajtogatható megoldás is elég érdekes, de nem nehezíti meg a használhatot szerencsére. Dúsít, hosszabbít, nekem szét is választ, nem "pókláb hatású" a végeredmény. Olvastam olyat is, hogy délutánra lepereg a szem alá, nekem egész nap fennmaradt enélkül.


Essence folyékony vízálló szemhéjtus: amióta megvettem, szinte csak ezt használtam, akárhova mentem, tusvonalat húztam, mert annyira egyszerű dolgozni vele. Szemhéjalap nélkül hajlamos egy rétegben nem egyenletesen fedni, de a második réteggel már tökéletes, szép mattra szárad. Nagyon tartós, nekem néha még a zselés szeméjtus is feltapadt a szemhéjamra, ezzel még egyszer sem fordult elő és ami különösen tetszik, hogy lemosáskor nem maszatol, hanem kis darabokban jön le és a vízállósága ellenére egyszerű eltávolítani.



Catrice Eyebrow Filler színezett szemöldök zselé: önmagában nem elég, mert a hiányos részeket nem tölti ki, de a színe nekem pont passzol, utána át szoktam még menni rajta egy kis porral és úgy tökéletes végeredményt kapok. Ez a páros most letaszította a ceruzával történő formázást az első helyről, valahogy sokkal természetesebb és egyenletesebb a végeredmény így.


Nature Addicts málna-zöldalma gumicukor(?): a Müllerben lehet kapni ezt a fajta snack-et, vagy nem is igazán tudom, hogy minek hívjam, a málnás a kedvencem, de van még epres-almásban és egy harmadik ízben is. Olyan, mint egy gumicukor, csak valamivel "egészségesebb" verzióban, nem tartalmaz mesterséges színezéket, mesterséges cukrokat, aromákat, tartósítószert és ennek ellenére is jobb az íze, mint akármelyik "sima" gumicukornak, annyi vele a probléma, hogy kevés van benne...



Yankee Candle - Pink Sands (tart): nem tudom pontosan elmagyarázni, hogy milyen illata van, kicsit virágos-fűszeres, mégis édes, szagoljátok meg, ha olyan helyen jártok, ahol lehet kapni Yankee Candle-t. (Képen nem szerepel, mert ki szoktam dobni a fóliát, amiben van és a maradékot alufóliába csomagolom.)



Kedvenc zene:


4 megjegyzés:

  1. A Pink Sands nekem is nagy kedvencem. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valakivel beszélgettem még erről pont a blogtalin, először nem értettem, hogy mi akkora szám benne, de tényleg nagyon jó :))

      Törlés
  2. Az axe sprayvel már egy ideje szemezek...lehet nemsokára a kosaramban landol :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én a Glamour-napokon pont az utolsó darabot hoztam el a Müllerből, most is tuti hogy feltankolok majd belőle a Joy kuponnal, mert limitált :(

      Törlés