2018. február 23., péntek

Teszt | Freedom Makeup Pro Highlight paletta

Sokszor említettem már, hogy régebben egyáltalán nem voltam oda a highlighterekért, az elmúlt egy-másfél évben viszont valami átkattant, és azóta szívesen veszem, és használom őket. Alapvetően kevéssé kihasználhatónak és praktikátlannak találom a különféle arcra való palettákat (lásd pirosítópaletta, kontúrpaletta, korrektorpaletta), highlighterek esetében viszont érdekes módon nem zavar, sőt. Még a tavalyi év folyamán hirtelen felindulásból vásároltam meg ezen poszt főszereplőjét, a Freedom Makeup Pro Highlight palettát, mostanra pedig használtam már annyit, hogy bővebben is kifejtsem róla a véleményem.  


A Freedom Makeup termékek a Makeup Revolutionhoz hasonlóan - mivel testvérmárkákról van szó - általában letisztultak, ez a paletta is egy egyszerű fényes fekete műanyag csomagolást kapott a papírdobozon belül, amiben nincs semmi extra, cserébe viszont masszív, és strapabíró, egyáltalán nem kelt gagyi érzetet. A tetejében található egy hatalmas, jó minőségű tükör.



A palettában hat krémes, és két porállagú highlighter kapott helyet, amelyek közül a legtöbb hétköznapi használatra is megfelel, de mégis kicsit extrák. A krémes festékek nagyon könnyű, már már vizes jellegű, szilikonos-balzsamos állagúak, és csak az alsó sorban található két színben vannak a bőrön is érezhető csillámok, a többi mind mikrocsillámos. Én leginkább ujjal, vagy szivaccsal ajánlom a felvitelüket, ecsettel szerintem egyáltalán nem működnek, és természetesen mivel krémes állagról van szó, előtte nem érdemes púderezni. A panben némelyik sötétnek tűnhet, de eldolgozva még az én hófehérke bőrömön is szépen mutat az összes, nem üt el, mivel inkább csak a tónusuk különbözik. Rajtam fixálás után egész nap kitartanak. A "cream to powder" ígéret szerintem nem valósul meg, nem tapasztaltam, hogy púderessé válnának, de ez legyen a legkisebb gond. A porállagúak "baked" jellegüknek köszönhetően hihetetlenül pigmentáltak és bársonyos állagúak, na meg brutális fényük van, éppen ezért ezeket viszont laza szőrű ecsettel szoktam felvinni a természetesebb hatás érdekében. Pozitívum, hogy nem porolnak, és napközben sem potyognak mindenfelé, emellett viszont szintén láthatóak még a nap végén is. Illata a festékeknek nincs.
A színminták ujjal készültek, eldolgozás nélkül:



Bal oldal, ami a palettában lent, az a karomon fent
Jobb oldal, ami a palettában lent, az a karomon fent
Közép, ami a palettában lent, az a karomon fent
A paletta összesen 15 gramm terméket tartalmaz, és én 2300 forint környékén rendeltem Notinoról, ami 8 highlighterért nagyon megéri, pláne, hogy többféle tónusból, illetve állagból válogathatunk.

Összességében elégedett vagyok, nem bántam meg, hogy megrendeltem, mert azóta is sokszor kerül elő reggelente. Ettől függetlenül leginkább olyanoknak ajánlanám, akik odavannak a highlighterekért, aki csak időnként használ ilyesmit, annak lehet, hogy felesleges egy ekkora paletta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése