2022. május 12., csütörtök

Áprilisi kedvencek | 2022

Ez az április olyan volt nekem, mintha soha nem akarna véget érni, pedig volt benne minden parlamenti választásoktól kezdve új munkahelyig, szerencsére viszont azért van mit megmutatnom. 


Sokakkal ellentétben – például anyukámmal – én nem vagyok oda a levendula illatáért, sem a levendulás termékekért, magamtól soha nem is vettem volna meg a The Body Shop Sleep tusfürdőt, amit samponként is lehet használni és ami a nemrég megjelent wellness kollekció egyik tagja. Kipróbálásra érkezett, kíváncsiságból megszagoltam és meglepődtem, hogy mennyire tetszik. A Garnier Fructis Vitamin & Strenght szérumot jelenleg hajvégápoló helyett használom, de néha nedves hajra is fel szoktam kenni még szárítás előtt, és legjobban az tetszik benne, hogy maradéktalanul beszívja a hajam, szinte lehetetlen belőle túl sokat használni, én egy egész pipettányit simán ráteszek egyszerre. Két mosás közötti SOS hidratálásra is szuper. 
A Maybelline Superstay Active Wear 30H korrektor a hónap felfedezése nálam, ha jól fedő, de szinte észrevehetetlen, könnyed állagú korrektort keresnek, ezt érdemes kipróbálni. Én valamiért arra számítottam, hogy jó sűrű, krémes lesz, ehhez képest szinte vizes állagú, ami mégis elfedi még a pattanásokat is. Száraz bőrön ugyanakkor szerintem kevésbé működhet, mert eléggé matt és gyorsan szárad. A legvilágosabb, 05 Ivory árnyalat kicsit lemeszel, én valahol az Ivory és a Light között vagyok. A Catrice On Point Brow Liner filces szemöldökformázó elődjéről volt már szó csalódások között, azzal a termékkel csak a baj volt, ezt mégis megrendeltem kipróbálás nélkül a 010 Dark Blonde árnyalatban. Jelentem, ez a termék végre használható, nem zöldül be a bőrön, nem folyik, rendesen használható, az egyetlen hibája, hogy a hegyébe nem mindig kerül elég festék. Igyekszem időről időre elővenni a régebbi palettáimat is, mostanában a Manhattan Jewel Rocks paletta van soron, ami itthon is kapható, csak a Rimmelnél, ugyanezen a néven. Nincsenek benne nagyon különleges színek, a formula is teljesen átlagos, mégsem tudok megválni tőle már évek óta. 

Amekkora Yankee Candle fanatikus voltam régebben, annyira hirtelen hagytam fel teljesen az illatviaszok égetésével, gyertyákat is sokkal ritkábban veszek elő. A DM sajátmárkás Profissimo Pure Frische pálcás illatosítót úgy vettem meg, hogy nem tudtam előre, milyen illata lesz, de szerencsére pont beletrafáltam, isteni friss, zöld jellegű, már a másodikat fogyasztom belőle. 

Fotó: Brendan Hoffmann / New York Times

A nép szolgája Volodimir Zelenszij ukrán elnök főszereplésével az első két rész után függővé tett (vasárnaponként megy az RTL-en), mindent imádok ebben a sorozatban. Rengeteget röhögök rajta, a humora közelebb áll hozzám, mint mondjuk amit az amerikai sorozatokban megszoktunk, a szinkron és a fordítás is tök jó lett szerintem, és ahhoz képest, hogy vígjáték/szatíra, fordulatos is. 

Kedvenc dalok:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése