2017. október 17., kedd

Megbántam, hogy megvettem #6

Nem gondoltam volna, hogy ilyen rövid időn belül újfent összegyűlik egy adag olyan termék, amiben csalódtam, de így történt, ráadásul ezek közül ismét mindegyik olyan, amit izgatottan szereztem be és kezdtem el használni, mert azt hittem, nem nyúlhatok mellé. Hát, tévedtem, és mennyire...tudom, háttal nem kezdünk mondatot.


Balea Teint Perfektion 2in1 frissítő és mattító spray: szavakba nem tudom önteni, hogy mennyire kíváncsi voltam erre a termékre, ezért még az sem érdekelt, hogy az összetevőlista harmadik helyén alkohol van, megvettem körülbelül azonnal, amint megjelent a polcokon. Szerencsére nem volt nagy kiadás, mert biztosan nem fogom elhasználni, annyira nem vált be. Próbáltam smink fölé, smink alá, de egyrészt a szórófej fröcsköl, a permet maga hosszú ideig ragad, és összességében nem érzem, hogy bármit használt volna. Lehet, hogy én használtam rosszul?

Zoella Snow Smooth testvaj: sosem gondoltam volna, hogy pont egy Zoella termékről fogok negatívat mondani, de sajnos eljött ez is. Egy testradírral együtt rendeltem csomagban, amivel semmi problémám nincs, ez viszont egy nagyon érdekes termék. Egyrészt a radírral ellentétben ennek van valamiféle furcsa kesernyés mellékillata, pedig egyébként kellemesen bogyósgyümölcsös lenne, valamint annyira sűrű és masszív állagú, hogy még órák múlva sem szívódik fel teljesen, és ragad is. Jól hidratál tényleg, de teljes testre lehetetlen használni, úgyhogy valószínűleg éjszakára a kézfejemre vagy a könyökömre, lábszáramra fogom elhasználni, ahol nem annyira zavaró ez az érzet. 

Essence All About Matt kőpúder: ezt is nagyon szerettem volna szeretni, de sajnos bármennyire is próbálkoztam vele, úgy tűnik, hogy nem vagyunk kompatibilisek. Az egy dolog, hogy borzasztóan porol, és több száll el belőle a levegőbe, mint amennyi az ecseten marad - nedves szivaccsal is próbálkoztam, el lehet felejteni, alig vesz fel belőle valamit -, de amellett, hogy rajtam egyáltalán nem volt tartós, bele is ült a pórusaimba, és összességében is csúnya látványt nyújtott szinte az összes alapozómon. Biztos, hogy ő volt a ludas, mert amióta lecseréltem, nincs ilyen problémám, úgyhogy ezt sem fogom elhasználni.


Nature Republic Mint Solution hajfrissítő kendők: amikor megrendeltem azt gondoltam, hogy milyen jó ötlet ez szárazsampon helyett. Jó ötlet lenne, ha működne...egyrészt nedvessé teszi a hajat és a hajtöveket, várni kell, amíg megszárad, vagy elővenni a hajszárítót, ami plusz idő, és ezután sem tapasztaltam, hogy frissebb kinézetű lenne a hajam. Másrészt egy kendő nem elég az egész hajamra, és mivel mindössze tíz darab van benne, ezért nem is túl gazdaságos, az árából már majdnem lehet venni egy flakon Batiste szárazsampont.


Trend It Up matt ajakpúder: vegyes véleményeket olvastam róla, de a kiárusításkor féláron úgy gondoltam, hogy belefér. A legnagyobb problémám, hogy bázis nélkül foltosan, vagy egyáltalán nem tapad meg az ajkakon, és ha kenek is alá ajakápolót, akkor sem túl precíz a felvitel. Néhány órát volt rajtam, azalatt nem kopott le, de enni és inni biztosan nem tudnék vele, pedig pont azért vettem meg, mert állítólag tartós viselet. Világosabb árnyalatoknál lehet, hogy jobban szuperál, de nem hiszem, hogy gyakran fogok hozzá nyúlni a macerás használat miatt.


Makeup Revolution Aqua Seal szemhéjalap: használható, de szívesebben nyúlok más termék után szintén azért, mert nagyon oda kell figyelni rá. Az állaga olyan, mint a vízé, ezért nehezen szabályozható a felkent mennyiség, ugyanakkor ha túl sok, vagy éppen túl kevés kerül belőle a szemhéjra, nem tartja jól a rá felvitt festéket, és elkezd beleülni a ráncokba. Ha mégis sikerül eltalálni, akkor is maximum 6-8 órát bír csíkozódás nélkül, emiatt pedig a leggyengébben teljesítő szemhéjalapommá vált.

Ezek lettek volna tehát azok a termékek, amik az utóbbi időben nem váltak be nekem, és remélem, most jó ideig csak pozitív tapasztalatokról számolhatok majd be. 

11 megjegyzés:

  1. A Trend It Up ajakpúderrel nekem sincs jó tapasztalatom, bár nekem inkább az a bajom vele, hogy nem igazán akar a fejre rátapadni a púder, pedig van benne rendesen, ez újonnan is probléma volt. Viszont szintén fél áron vettem, úgyhogy akkora tragédia azért nem történt.
    Nekem az Essennce All about kőpúder bejött, bár a színes változatot (color corretting vagy vmi ilyesmi a neve) jobban szeretem. Viszont, mióta a Dodo púderem megvan, szinte csak azt használom, annyira finom és selymes. Mondjuk az nem egy táskabarát termék, úgy nehézkes használni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ezt is tapasztaltam az ajakpúderrel kapcsolatban :/

      Törlés
  2. Klassz bejegyzés volt. Az ajakpúdert és a sminkfixálót én is nézegettem, de most ki is húztam őket a listámról. :D

    VálaszTörlés
  3. Sajnálom hogy neked nem vált be az Essence púder, nekem az egyik kedvencem és túlzottan a porozást sem szoktam tapasztalni.

    Az utolsó mondatnál először azt olvastam, hogy 6-8 órát bír csókolózás nélkül xdddd még csodálkoztam is, hogy mi köze a szemhéjalapnak hozzá.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem én vagyok a világon az egyetlen, aki megjárta ezzel a púderrel :D
      Neeeeee, nagyon nevetek :DDDDDDDDDD

      Törlés
  4. Ez a púder nekem is bevált, azt leszámítva, hogy borzasztóan porol. A szemhéjalapot viszont érdemes lehet kipróbálni úgy, hogy ezzel nedvesíted meg az ecsetet és viszel fel baked szemhéjpúdert, vagy pigmentet (instant színes szemhéjtus) vele.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, köszi az ötletet, erre nem is gondoltam, és pont mostanában akartam rendelni mixing mediumot, de akkor így hátha nem is kell :D

      Törlés
  5. A fehér púdert én a másik púder fölé szoktam tenni, ha világosítani kell, önmagában sosem, na arra jó.

    VálaszTörlés
  6. Én is úgy tudom, hogy a MUR primert pigmentekhez találták ki illetve a MUR foiled szemhéjpúderekhez. El kell keverni pigmenttel vagy azzal a krémes MUR szemhéjpúderrel, hogy "foiling"-olhass, illetve - ahogy Lumena is írta - a nedvesen használható szemhéjpúderek esetén az ecsetet víz/szemcsepp helyett ezzel kell megnedvesíteni, de önmagában nem használható (szemhéjpúder alá). Bár ha engem kérdezel, ez a cucc nem sokban különbözik a sima víztől...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most, hogy mondod, már rémlik, hogy ezt tudtam róla anno, de közben meg van, akinek a Krémmánia szerint meg tökre bevált sima szemhéjalapnak is :D Na mindegy, akkor majd mixelgetek vele, hátha úgy jó lesz.

      Törlés