2017. szeptember 15., péntek

Megbántam, hogy megvettem #5

Ebben a válogatásban olyan termékekről lesz szó, amelyekről egyáltalán nem gondoltam volna, hogy csalódást fognak okozni, mégis olyannyira sikerült nekik, hogy ezek közül kivételesen szinte egyiket sem fogom / akarom elhasználni. Újfent leszögezném, hogy a bemutatott márkákkal önmagában semmi gondom nincs, példának okáért a Catrice az egyik kedvenc márkám, a DM sajátmárkás termékeivel pedig szinte minden esetben elégedett szoktam lenni, de most így jött ki a lépés, előfordul.


Sundance Sport naptej SPF30: nagyon megtetszett a kiszerelése, hogy ígérete szerint vízálló, és nem ragad, ám a csomagoláson feltüntetett "friss illat" sajnos egy az egyben olyan, mintha férfiparfümmel fújtam volna be magam, és ez az illat tartósan és intenzíven meg is maradt a bőrömön. Biztosan van, akit nem zavar, de sajnos én így egyáltalán nem tudtam használni, pedig szerettem volna szeretni.

Swiss-O-Par Frottee szárazsampon: a Müllerben kapható, háromféle változat van belőle, az én választásom a Cool & Trendy változatra esett, viszont az illatán kívül igazából nem tudok róla sok jót elmondani. Bár valóban felszívja a zsírosságot, nagyon nehezen dolgozható el a hajban, mindig marad rajta egy fehér réteg, és eléggé szárította is a fejbőrömet. 

Aura Absolute Matte folyékony rúzs: szinte csak jókat olvastam róla, ezért nem is féltem megrendelni, és valószínű, hogy a kevésbé élénk árnyalatok tényleg jól teljesítenek, de ez a 616-os Out of Box árnyalat sajnos nem jött be nekem. Abban reménykedtem, hogy a formula hasonló lesz a NYX Soft Matte Lip Creamekre, ám azoknál sokkal folyékonyabb, és ezzel van leginkább a problémám, ugyanis bármennyire is próbálom építgetni, egyszerűen nem sikerül egy egyenletes, jó fedést elérnem vele, épphogy csak megszínezi a számat. Rajtam nem is mattul le, és gyanítom, hogy egy rossz darabot fogtam ki, mert furcsa, hogy ennyi jó vélemény után én ekkorát csalódtam benne, de ez van.

Catrice Instant Lipstick Mattifier: többszöri nekifutásra sem működött nálam sajnos, pedig annyira örültem, amikor megláttam, hogy már ilyen is kapható. Próbáltam mindenféle módon felkenni a rúzsokra, még videókat is néztem róla, és legjobb megoldásnak az ujjam bizonyult, de bármennyit tettem fel, valamennyit mindig leszedett a színből - holott elvileg ponthogy a szín intenzitásának fokozását ígéri -, plusz el is maszatolta azt. Ez önmagában még kiküszöbölhető lett volna, amennyiben nem akar az ember tökéletesen precíz vonalakat, de 20-30 perc elteltével is csak minimálisan, és foltokban sikerült lemattítania az alatta levő terméket, még akkor is, ha csak egy keveset tettem fel. Próbáltam Catrice rúzzsal, és más márkájúval is, de egyiknél sem működött sajnos. 

Catrice Aqua Ink ajakceruza: ezek miatt vagyok a legszomorúbb, mert amikor először bejöttek, és a kezemre kentem őket, napokig nem jöttek le még sminklemosóval sem, és mivel ajakfilc jellegük van, én pedig azokat régebben nagyon szerettem, és biztos voltam benne, hogy nem nyúlhatok mellé. Igen ám, de az ajakfilcek általános tulajdonsága, hogy minden apró egyenetlenséget, esetleges hámhiányt, vagy szárazságot kiemelnek, az én ajkaim pedig igencsak problémásak ilyen szempontból, és amíg a "sima" ajakfilcekkel mégis viszonylag könnyen ki tudtam küszöbölni a foltosodás problémáját, addig ezekkel egyáltalán nem ment, ráadásul az ajkaim belső felét sehogyan sem akarta befogni rendesen, hiába itattam le a nedvességet, és hordhatatlan lett a végeredmény. Ha valakinek tökéletesen egyenletes ajkai vannak, annak esetleg beválhat, de sajnos én nem ilyen adottságokkal rendelkezem.

Ha van tapasztalatotok a fent említett termékekkel, akkor örülnék, ha megírnátok a tapasztalataitokat, mert lehet, hogy csak én vagyok ennyire selejtes, nem tudom, de mindenesetre remélem, hogy másnak legalább beváltak. 

7 megjegyzés:

  1. A Sundance naptejnek tényleg pasis illata van. :D Engem mondjuk nem zavart, mert szuper a kiszerelés és tényleg jól védett. Ha bicajjal mentünk valahova, akkor mindig ezt vittel magammal. Száraz samponból nehéz jót kifogni. Nekem eddig legjobban a Batiste vált be.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Majdnem leírtam, hogy vegyetek inkább Batiste-ot, de eszembe jutott, hogy másnak meg az nem oké, úgyhogy inkább nem adok tippeket :DD

      Törlés
  2. Azt a naptejet tényleg képtelenség elhasználni. :D Rajtam ráadásul olyan ragacsos, hogy inkább megfürödtem és magamra kentem mást.

    Amúgy a rúzs rétegezésénél meg vártad, míg az előző réteg teljesen megszáradt?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Meg, de igazából sosem száradt meg teljesen, és három reteg után borzasztóan nézett ki, de mégis alig fedett...nem értem.

      Törlés
    2. Ha jól emlékszek a 616 a színskála bővítéssel érkezett anno, és itt kezdtek el az első rossz vélemények jönni a sötétebb rúzsokra. A régiekkel nem volt ekkora gond, pl nekem a 612 van meg, semmi baj nincs vele.

      Ha érdekel, akkor ez az alap kollekció:
      http://www.makeuparena.com/2014/10/aura-matte-velvet-feel-ruzevi-sve.html

      Ezek pedig az újak:
      http://www.makeuparena.com/2015/10/aura-absolute-matte-tekuci-ruzevi-nove.html

      Most ez épp bosnyákul van, de az új árnyalatoknál már említi, hogy eléggé eltérő a minőség, az Out Of Box-ra írja is, hogy gyengébb pigmentációja van.

      Próbáld meg két nagyon vékony rétegben fel vinni, és várni többet a száradásra rétegenként, hátha...

      Törlés
  3. Az Aqua Ink-el nekem az volt a problémám, hogy nem fed egyenletesen, tök olyan mintha papírra rajzolnék filccel, azon is összevissza látszódnak a csíkok. Na meg levakarhatatlan.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, Krémmánián is olvastam, hogy másoknak is ez volt vele a gondja :/ Ezesetben meg még az is rossz, ha az ember nem tudja leszedni.

      Törlés