2017. július 29., szombat

Teszt | Avon júliusi újdonságok

Az Avon júliusi újdonságai közül két termék keltette fel az érdeklődésemet, így ezeket kértem kipróbálásra. Az egyik egy fésű az Advance Techniques vonalból, amely ígérete szerint megkönnyíti az olajok és balzsamok hajban való eloszlatását, a másik pedig a Senses család legújabb California Glow nevű tusfürdője. 


Tudjátok, hogy nagy mániám a hajápolás, és állandóan kampányolok azért, hogy igenis szükséges a balzsamozás, meg a mindenféle ápoló olajok használata, de persze én is tudom, hogy mekkora macera ez sokszor. Éppen ezért amikor az újdonságok között megláttam ezt a hajkefét, azonnal kíváncsivá tett. 




Fogalmam sem volt, milyen elven működik, és őszintén szólva ha nem érkezett volna mellé egy képes útmutató, akkor sosem jövök rá, de a beleilleszthető fehér betétekre kell bármilyen olajat csöpögtetni, az beszívja, és így könnyebben és egyenletesebben oszlatható el a hajon. Nem sikerült rájönnöm vagy utánanéznem, hogy milyen anyagból van, de a lényeg, hogy valóban magában tartja az olajat, és így nem kell kézzel kenegetni, ami nálam mindig nagy mumus. Persze ez nem a hajmosás utáni hajvégápoló olaj felvitelére van, hanem azokra az esetekre, amikor mosás előtt intenzív táplálásként az egész hajra felkenünk valamilyen olajat. Egyébként pedig tökéletesen alkalmas balzsam eloszlatására is úgy, mint egy sima hajkefe, ráadásul mivel műanyag, könnyen tisztítható is. Nem mondom, hogy pótolhatatlan termék, de ha valaki gyakran alkalmaz olajos pakolásokat, annak jó szolgálatot nyújthat. 
Teljes áron 1999 forintba kerül, de jelenleg (2017.07.29.) akciós, és jár hozzá egy pár pót betét is. 


A California Glow tusfürdő természetesen az illata miatt keltette fel az érdeklődésem. Úgy tűnik, az Avonnál ezen a nyáron nagyon mennek a pink grapefruitos termékek, ebben amellett még frangipani is van, amit valóban érezni egy kicsit, de leginkább a gyümölcsös, citrusos illat dominál. Nem igazán tudom meghatározni, de számomra nyaralás illata van. Hígabb, mint átlagban a Senses tusik, és az illata sem túl tartós, viszont nem szárít, és összességében szerintem jó választás a nyári hónapokra. 
Két kiszerelésben kapható, a 250 ml-s teljes áron 669 forintba, az 500 ml-s 1099 forintba kerül, de jelenleg ezek is akciósak. 

A tusfürdőt tehát ajánlom mindenkinek, aki szereti az ehhez hasonló illatpárosításokat, a fésű pedig leginkább azok számára lehet hasznos, akik szeretnek pepecselni a hajukkal, és ehhez igényelnek némi segítséget. 

9 megjegyzés:

  1. Én nem szoktam igazán a hajammal foglalkozni, sampon+hajbalzsam (szigorúan két termék) és csókolom. Most is, a Krémmániás dobozban lévő Helia-d hajvégápolót elraktam a nyaralásra, hogy a termálvíz hatását ellensúlyozza. De igazán nincs is rá szükségem, mert bár évek óta festve van, de általában fodrász festi és olyankor mindig vágatok is belőle. Szerintem a rendszeres vágás az egészséges haj titka. Igaz, manapság nem olcsó mulatság a fodrász, de így viszont nem kell hajápolókra költeni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Legtöbb esetben egyébként bőven elég a sampon-balzsam, bár én ki szoktam akadni, ha valaki nem használ balzsamot, de nyavalyog, hogy jaj, száraz a haja, és a sampon nem táplálja eléggé. Nem is fogja, nem arra van.
      Megsúgom, hogy én már legalább 6-7 éve nem voltam amúgy fodrásznál :DDDDDDDDD Magamnak szoktam vágni a végét, mert szerintem életem végéig sírnék, hogyha megint úgy járnék, mint legutóbb, hogy fogta, és levágott belőle 2-3 centi helyett huszat, mert szerinte "annyi kell". Engem nem érdekel mennyi kell szerinte, ha nem annyit mondtam, nem ő növesztette 10+ évig, hogy megnőjön ekkorára.

      Törlés
  2. Vááá, hát igen, nekem is volt olyan anno, hogy a fodrászat után nem mertem buszra szállni, inkább hazagyalogoltam, olyan gáz volt.
    Viszont egy jó fodrász kincset ér! Érdekes módon nekem inkább a férfi fodrászok jönnek be (mármint itt a nemre gondolok), mert ők nem pofáznak állandóan, és nincs pletykálkodás sem. Most a srác, akihez járok, zseniális, ha levágja, és mondjuk nincs időm 6 hét múlva újra menni hozzá, és én festem be, akkor még 3-4 hónap múlva is tök jó fazonja van a hajamnak. Reggelente pedig nem kell vele kínlódni.
    Na mindegy, én meg kozmetikushoz nem járok, utoljára a terhességem előtt voltam, és a nagyobb fiam már 9 éves. Valahogy vagy béna, vagy cigarettázó kozmetikusokba futottam mindig bele, és ez utóbbi borzalmasan zavaró volt számomra. Ahogy kezelés közben fölém hajolt, és beszélni kezdett a bagós leheletével, brrr...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én életemben nem voltam kozmetikusnál, de az az igazság, hogy annyi hülyeséget és "régimódi" infót hallok itt-ott, vagy amikor a neten osztják az észt, mondván, hogy ők kozmetikusok - tisztelet a kivételnek -, hogy nem is érzem szükségét, úgyis én lennék a hülye, ha mondok valamit, rosszabb esetben meg még talán tökre is cseszi a bőröm valamivel.

      Törlés
  3. Én sem járok ilyen helyekre, sem fodrász, sem kozmetikus. Igaz, nekem nincs "frizurám", derék alá érő sima hajam van. Hennával kezelem, az aljából havonta a párom vág 1-2 cm-t. Volt idő, mikor voltam fodrásznál, mert daueroltattam. Nekem olyan tapasztalataim voltak, mint: elégetett haj, fejbőr, kérésem ellenére levágott frufru, amit nagyon nehezen növesztettem, még sírtam is, mert végre már a szemem aljáig ért, és teljesen rövidre lett vágva. Sok-sok elpocsékolt óra! Kozmetikusnál is hasonló tapasztalat, olyanra nyomkodott fej hogy szinte az egész megdagadt, hát én ebből nem kérek! Rendkívül sok problémám volt az arcbőrömmel, főleg tini és hoszonéves koromban, de csak egy magánorvos tudott segíteni. És ma is nagyon meggondolom mit kenek rá, mert nagyon érzékeny..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, egyébként nekem is még az ősidőkben levágták lépcsőzetesre, amit azóta próbálok összenöveszteni, úgyhogy frizurám már nekem sincs. Sok kozmetikus még a mai napig azt hiszi, hogy ami natúr, az a szuper, és hogy a szilikon, az ásványi olaj mind-mind károsak, holott ezek kb. ilyen urban legendek, amiket valaki kitalált x éve, és hiába vannak már erre vonatkozó kutatások, semmibe veszik őket, mert hát a kozmetikus iskolában így tanulták anno. Volt egyszer egy kozmetikussal vitám a Facebook oldalon a Catrice sminkekkel kapcsolatban, ahol állította, hogy az azokban levő összetevők borzasztóak, és tökreteszik a bőrt, csak azért, mert nem natúr volt, és hogy parabének így, meg úgy, és nem lehetett meggyőzni kutatási eredményekkel sem az ellenkezőjéről...

      Törlés
  4. Én 2-3 éve láttam egy interjút egy kozmetikussal, aki az általa használt kozmetikumokról (Ilcsi néni féle, ha jól emlékszem), azt mondta, hogy ezek nem okoznak allergiát, hiszen természetes, növényi anyagokból vannak.
    WTF?
    Fodrászokra visszatérve, sajnos én is több rosszal találkoztam, mint ahány jóval. Sőt, igazából életemben mindössze két jó fodrász keresztezte az utam. Ha nem lett volna mindjárt az első nagyon jó, akkor talán én is hozzátok hasonlóan gondolkodnék. Felköltöztem Bp-re, és a két kezemen nem tudnám megszámolni, hogy hány béna fodrásznál jártam. Annyian rontották el a hajam, hogy egy időre inkább újra visszajártam a régihez, csak hát ő 220 kilométerre van. Nagyon nehezen találtam meg a mostanit, hozzá viszont már ragaszkodom, és teljes mértékben elégedett vagyok vele.
    Egyébként pedig aranyba foglalnám a nevét, aki a hajfestéket feltalálta! Amikor meglátom, mennyi ősz hajam van, ahogy nő le a festék, mindig elborzadok (ráadásul korán őszültem). Pedig ráncom alig van, de az őszülés, na az kiakaszt :)

    VálaszTörlés
  5. Nekem olyan szép a hajam, amióta fodrász nem látta. :D Sőt, múltkor elkísértem anyát, oda jár fodrászhoz még mindig, akit én sosem szerettem, mert tipikusan a túlvágós fajta, persze ezen felül nem volt vele semmi gond, mert minden frizurát meg tud csinálni, csak neki is mániája, hogy többet vág. Valahogy feljött témába, hogy hát kihez járok én az utóbbi években, ha nem hozzá, és amikor megmondtam, hogy mindent magam csinálok eléggé meglepődött. Épp fel volt kötve a hajam, szóval megkért, hogy engedjem ki. Azért eléggé meglepődött, milyen hosszú és egészséges hajam van ahhoz képest, hogy milyen volt anno. Hát igen... :D

    Sajnos egy igazán jó fodrászra nekem nincs pénzem. Mondjuk van egy a városban, 80+km-ről is jönnek hozzá emberek, szóval elhiszem, hogy jó, és megéri az árát, de hozzá meg elvi okokból nem megyek. Meg mert úgysincs rá pénzem. :D Egy havi ösztöndíjam csak hogy megfésüljön, na azért azt már nem!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is ő vágta sokáig, aki anyáéknak, de hát anyának rövid haja van, és régóta ugyanolyan, szóval az övét elég nehéz elrontani. Én viszont azt vettem észre, hogy nem csak túlvágta, de valahogy mindig gyorsabban tört vágás után, ami fizikailag lehetetlen, de én valahogy mégis így láttam. Én azt mondom most, hogyha majd tényleg már a derekam alá ér bőven, akkor elmegyek valami igazán menő és profi helyre, hogy tegyék rendbe az alját, vágják össze rendesen, de addig megoldom én magamnak.

      Törlés