2017. január 12., csütörtök

Teszt | Remington CB7400 hajegyenesítő kefe

Sokan talán nem tudjátok, de az én hajam alapvetően göndör, de mivel sok évvel ezelőtt rétegek lettek vágva bele, ha természetesen hagyom, szerintem idétlenül néz ki. Az első hajvasalómat körülbelül ötödikes koromban kaptam, és sokáig teljesen elégedett voltam ezzel a megoldással, azonban az elmúlt egy-másfél évben megjelentek a hajegyenesítő kefék, amik nagyon felkeltették az érdeklődésem, de végül mindig lebeszéltem magam róluk. Karácsony előtt jött a lehetőség, hogy a MyBeautyTools webáruház jóvoltából kipróbálhatok egy Remington darabot, ami miatt meglehetősen izgatott lettem és mostanra már kiforrott véleménnyel szolgálhatok róla. 



Kinézetileg - milyen meglepő - valóban egy nagyobb méretű lapos hajkefére hajaz (ha-ha), teljesen egyszerű. A nyelén mindössze egy be- és kikapcsoló gomb található, plusz egy kijelző, amin látjuk, hogy épp melyik fokozatot használjuk.


A specifikációk kifejtésével nem untatnálak benneteket, inkább csak felsorolom:
  • kerámia bevonatú, a fogak keratinnal vannak átitatva
  • 3 hőfokon használható: 150 °C, 190 °C és 230 °C
  • a vezetéke forgópántos és 1,8 méter hosszú



Az első pár használat közben elég kellemetlen, égett szaga van, amitől nem kell megijedni, nem hibás vagy zárlatos, a legtöbb elektronikai terméknél így szokott lenni, mert a gyártás során felhalmozódott anyagok égnek ki belőle, ennek azonban nincs egészségkárosító hatása, nem kell megijedni.
A használatával kapcsolatban fontos, hogy először ne felülről, hanem alulról kell átsimítani a tincset lassú, de határozott mozdulatokkal, nehogy megégessük a hajat. Felülről már csak utólag szoktam, hogy minden oldalról sima legyen. Bár a formája olyan, mint egy hajkefének, mégsem elég, ha mindössze egy kézzel fésülgeti az ember a haját, érdemes kifeszíteni a másikkal, és enyhén a fogak közé nyomva végighúzni közöttük. A hajvasalónál rászoktam, hogy gyakran vastagabb tincsekkel dolgozom a gyorsaság érdekében, itt viszont jobb, ha maximum másfél-két centi vastag részeket egyenesítetek. A másik lényeges tényező, hogy a hajatokat teljesen gubancmentesre fésüljétek, mert ellenkező esetben beleakadhatnak a szálak és akár ki is tépheti őket.
Mivel a képeket még napközben kellett elkészítenem a korai sötétedés miatt, ezért hajszárítóhoz folyamodtam, ami miatt valamivel egyenesebb a hajam, mint egyébként, és úgy vettem észre, hogyha előtte rászárítok, akkor az azt követő formázás is könnyebb.

A hajam természetesen



Mivel közel 10 éve használok szinte napi gyakorisággal hajvasalót, számomra az áll maximálisan kézre, és eljutottam odáig, hogy már kevesebb, mint 20 perc alatt ki tudom vele egyenesíteni a hajam. Ezzel a kefével valamivel hosszabb ideig tart, 30-35 perc körülre saccolnám, de ehhez hozzájárul az is, hogy balkezes vagyok, így számomra minden ilyesmi folyamat bonyolultabb. A legnagyobb nehézséget az okozza, hogy a hajtöveim is hullámosak, ezzel azonban nem annyira könnyű hozzájuk férni. Szerencsére az a veszély nem áll fenn, hogy megégetném magam, mert a kefe felülete nem melegszik fel annyira - én egyébként a középső, 190 fokos beállítást használom leggyakrabban. Ahogy a képeken is látni fogjátok, nem lesz annyira tükörsima a hajam felülete és végei, mintha hajvasalóval formáztam volna, de hatékonyan egyenesít és a puhaságából nem veszt. A fotók készültekor direkt nem használtam semmilyen hajápoló olajat. Enyhén hullámos hajúak és inkább szöszösödéssel küzdők esetében pedig valószínű, hogy még ennél is jobb eredményt lehet vele elérni.




A MyBeautyTools webáruházban 15990 forintba kerül, ami egy átlagos hajvasaló árának felel meg manapság, és 3 év garancia jár hozzá. Ami nálam nagy pozitívum velük kapcsolatban, hogy többféle szállítási opció közül lehet választani, és személyes átvételre is van lehetőség Budapesten, amivel megspórolható a postaköltség.

Összességében nálam beváltotta a hozzá fűzött reményeket, hiszen valóban egyenes hajat sikerült varázsolnia. Tisztában voltam a ténnyel, hogy nehéz falat vagyok, és nem lesz tökéletes az eredmény, ennek ellenére viszont göndör hajú lányoknak is ajánlom a beszerzését, ha szemeztek már vele egy ideje. 

4 megjegyzés:

  1. Ha kimúlik a szintén Remington hajvasalóm (nem is emlékszem, hány éves, ősrégi), biztos ilyen keféset fogok venni, szerintem a fésűvel egybeépített hajvasaló lenne a legjobb találmány, ez hasonlít kicsit hozzá. Sajnos nekem is hasonló hajam van, és sosem lesz olyan, mint akinek szögegyenes a haja alapból, hiába vasalom. Persze van előnye is, nem lapul, meg kevésbé zsírosodik, de formázás nélkül elég kócos hatása van. Szép lett a végeredmény, a hajadnak is nagyon jó színe van!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is csak azért cseréltem le anno a lassan 10 éves Remington hajvasalóm, mert már lekopott a bevonat, pedig egyébként tökéletesen működik azóta is :D Rólam sokan azt hiszik, hogy alapból egyenes a hajam, mert hajvasalóval annyira jól ki lehet egyenesíteni, bár gondolom hozzájárul az is, hogy elég hosszú, úgyhogy kevésbé göndörödik vissza, mintha rövidebb lenne :) Köszi, bár mostmár ráférne egy festés megint :D

      Törlés
  2. Nagyon hasonló a hajunk, sajnos nekem még vékonyabb szálú, ezért a hajvasalóval sem lesz soha tükörsima. Jó kis találmány ez. :) Örülök, hogy valaki végre élesben is megmutatta, hogy mit tud. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos az enyém sem a legvastagabb, plusz mostanában baromira csomósodik hátul a sálhordás miatt, úgyhogy átérzem :D Néha azért jó lenne egy jó kis vastagszálú haj, de az is macera :D
      Nem is értem, miért mutogatna valaki hajformázót előtte-utána képek nélkül :/

      Törlés