2016. november 15., kedd

Teszt | Bioderma Sébium Pore Refiner pórusösszehúzó krém

Nem titok, hogy elég sok Bioderma terméket szeretek, a Sensibio H2O micellás víz például évek óta a arcápolási és sminkeltávolítási rutinom oszlopos tagja, és a kissé borsos ára ellenére sem vagyok hajlandó lecserélni. A következőkben bemutatásra kerülő Sébium Pore Refiner krém nem ismeretlen számomra, tudtam, hogyha elfogy a mintám belőle, be fogok ruházni a teljes kiszerelésre is, és mivel ennyire szeretem, úgy döntöttem, hogy szánok neki egy teljes posztot. 


Csomagolás szempontjából igencsak helytakarékos, ugyanis a tubus elég lapos ahhoz, hogy ne foglaljon el rengeteg helyet a neszeszerben. A csőrös megoldás praktikus, kényelmesen adagolható vele a krém. Tartalmaz parfümöt, az illata pont olyan, mint a Sébium termékcsalád többi tagjának. A teljes összetevőlistát ide kattintva olvashatjátok el, valamint Wishes erről is készített részletes elemzést a Krémmánia blogján.


A pórusösszehúzó megnevezés megtévesztő lehet, ugyanis a ténylegesen összehúzni a pórusokat lehetetlen, maximum ideig-óráig tudjuk optikailag kisebbnek mutatni őket, amit leghatékonyabban szilikonnal lehet elérni. Mivel a fő összetevője ennek a krémnek is a szilikon, ezért tökéletes sminkalap, és én leginkább annak is használom, de nem a tág pórusok miatt, hanem mert kiemelkedően jó a mattító hatása anélkül, hogy lenne benne alkohol. Szigeten az ötven fokban egy teljes napon át megúsztam kifényesedés nélkül, ha ezt használtam, és ami a legjobb, hogy nem csak alapozó alatt működik, hanem akár önmagában is. Általában egy borsónyi mennyiséget oszlatok el az egész arcomon, nem hagy maga után ragacsos érzetet, sőt, szinte nem is érezni, hogy felkentük. Az én bőrömet hosszútávon sem szárította - megfelelő hidratálás mellett, természetesen -, de nem tudom, hogy szárazabb bőrön hogyan szuperálna. Pattanásokat nem okozott, bár elvileg nem is szabadna neki, mert pont ilyesmi problémára javasolják.
Kiszerelése 30 ml, én Notinoról rendeltem, ahol jelenleg 4290 forintba kerül, de kapható még a Dermashop és Dermaonline kínálatában is, illetve a márkát forgalmazó patikákban. Rendkívül gazdaságos, én egy 10 ml-s mintát majdnem két évig használtam úgy, hogy nyáron és tavasszal szinte napi szinten erre sminkeltem. 

Összességében zsíros bőrűeknek ajánlanám a leginkább, rajtuk működhet a legeredményesebben, de a saját példámból kiindulva a normál bőrűeknek is beválhat, főleg a kánikula idején. 

2 megjegyzés:

  1. Minden igaz, amit róla írtál, meg is vettem, de alapozó nélkül nagyon fénytelen, matt hatást adott a bőrömnek, púderezni rá nem kell és nem is lehet. Fura érzete volt a bőrömnek, ahogy hozzáértem, nem is használtam el.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De fura :O Én ponthogy önmagában, csak korrektorral szerettem a legjobban, bár az is igaz, hogy utálom, ha egy kicsit is fénylik a bőröm :D

      Törlés