2016. április 29., péntek

Teszt | Essence Velvet Stick rúzsceruzák - Peony Star, Plum Perfect

Az Essence új szortimentjéből egyértelműen az ajakra való termékeket vártam leginkább, abból is főként a matt finishű rúzsokat és rúzsceruzákat. Élőben rá kellett jönnöm, hogy a legtöbb árnyalathoz hasonlóm már van itthon, de így is maradt persze miből válogatni. A Velvet Stickek közül kettőt hoztam haza, egy natúr és egy bordó színűt. 


Külsőre szinte teljesen megegyeznek a Glossy Stick-ekkel, ezért figyeljetek, melyiket veszitek le a polcról. Plusz pont, hogy a csomagolás színe teljes mértékben megegyezik az árnyalattal. Mindössze egyetlen problémám van: nem tekerhető, és bár szerencsére viszonylag könnyen lehet hegyezni - viszont tényleg érdemes előtt néhány órára hűtőbe tenni a ceruzákat -, én mégis jobban örültem volna az automata megoldásnak.


Annak ellenére, hogy a finishük matt, elképesztő krémesek, és komfortos a viseletük. Nem száradnak rá az ajkakra, hanem lemattulnak ugyan, mégis kicsit krémesek maradnak, ha értitek, mire gondolok. Ezzel kapcsolatban a tartósságukon is meglepődtem, inni nyugodtan lehet vele, evés után én újrakenném, de egyébként 3-4 órát simán kibírnak. Ráadásul nagyon pigmentáltak is, a rúzsfedés garantált a nude (02 peony star) és a bordó (05 plum perfect) esetében is. Sajnálom, hogy csak 5 árnyalatban lehet kapni őket, remélem, hogy idővel kihoznak majd belőlük többet is.


Peony Star élesben
Plum Perfect élesben
2 grammosak és mindössze 750 forintba kerülnek, és a két méteres állvánnyal ellátott Rossmannokban is kaphatók.

Összességében azt gondolom, hogy nagyon megérik az árukat, bár a hegyezős megoldás kicsit ront az összhatáson. Azt hallottam, hogy a Glossy Stick-ek sem túl fényesek, így azokat is érdemes lehet kipróbálni, lehet, hogy én is megnézem őket legközelebb. 

9 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Annyira szép, hogy azóta állandóan ezt hordom :D

      Törlés
  2. A Peony tisztára MAC Velvet Teddy dupe! Vagy legalábbis nagyon hasonlít rá :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Rá kellett keresnem, mert engem ez a nagy Velvet Teddy láz eléggé elkerült, de tényleg :DD A sima matt rúzsok között is van azt hiszem egy nagyon hasonló ráadásul :)

      Törlés
  3. Nagyon csábítóak viszont én tiszta paranoiás vagyok a hegyezős fajtákkal, mert régebben volt egy nagyon szép rózsaszínes, pink rúzsceruzám de iszonyat béna vagyok és reggel kómásan leejtettem és azóta nem bírom kihegyezni mert folyton eltörik...:( Lehet megpróbálkozom valamelyik színnel, de akkor esküszöm egy üvegvitrinben fogom tartani.:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én rájöttem, hogy kell vennem egy új hegyezőt, mert érdekes dolgokat művel velük a jelenlegi :DD Én eddig azt hittem, hogy ezek elég krémesek ahhoz, hogy ne legyen bajuk, ha leesnek, de ezek szerint tévedtem :D

      Törlés
  4. Hű az első nagyon szép, nemsokára megyek Mo-ra, ezt mindenképp megnézem. Köszi a tesztet! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szívesen! :) Nálatok nincs Essence? :O

      Törlés
    2. Azt hiszem valahol van, de nem a közelemben. :D Rúzsokat pedig látnom kell élőben.

      Törlés