2016. január 15., péntek

Teszt | Avon Outspoken Party! by Fergie parfüm

Amikor szemügyre vettem az Avon decemberi újdonságait, rögtön elkezdte izgatni a fantáziámat ez az illat, ugyanakkor még sosem választottam ilyesmit vaktában, csupán a leírás alapján. Ha jól emlékszem, sosem próbáltam még Avon parfümöt, ezért nem is tudtam, mire számítsak. Aztán győzött a kíváncsiság, és úgy döntöttem kipróbálom.


A doboza csodaszép, fényes sötétlila, egyetlen hibája, hogy szinte lehetetlen lefotózni. Az üvege tipikusan az Avon parfümökre hajaz, nem tudom elmagyarázni, de mind valahogy olyan jellegzetes. Meglepően bejön ez az arany-lila kombináció a kis gyémántszerű kupakkal, főleg, hogy nem az üveg, hanem a folyadék színezett - én általában sötét ruhákat hordok, ezért nem tudok világos felsők befogásáról nyilatkozni.



A leírás alapján őszintén féltem tőle, ugyanis elmondhatatlanul utálok mindent, aminek rózsaillata van. A fejjegyet ugyanis a málna, a szívjegyet a babarózsa, az alapjegyeket pedig a szantálfa és a créme bulée adja. Amikor végre kézhez kaptam, félve és kíváncsian fújtam magamra, majd boldogan konstatáltam, hogy semmit sem veszek észre a rózsából, és jó barátok leszünk. Első szaglásra tényleg a málna dominál, de nem a szörpösen édes mivoltában, hanem egy sokkal mélyebb, melegebb változatban. Be kell vallanom, hogy fogalmam sincs, milyen illatú a szantálfa, de mivel az is megtalálható az illatjegyek között, gyanítom, hogy amiatt lehet. Némi férfias beütése is van, én viszont kifejezetten szeretem az ilyesmit. Amit sehol sem említenek, azonban én egy kis idő elteltével mégis elkezdem érezni, az a ribizli.



Többször hordtam hétköznapokra, de valahogy úgy érzem, hogy inkább alkalmakra illik, egy sima sulis, vagy városban mászkálós naphoz túl komoly. (De lehet, hogy én vagyok hozzá fiatal.) Mivel eau de parfum, tartósabb volt rajtam, mint más parfümök szoktak lenni, és a ruháimon még másnap is érezni lehetett. Az illat nem változik sokat nap közben, de a gyümölcsösségéből veszt ezért.
Egyetlen, 50 ml-s kiszerelésben kapható teljes áron 5799 forintért.

Azoknak ajánlanám leginkább, akik a meleg, telt illatokat kedvelik, a tisztán gyümölcsös és friss parfümök kedvelőinek valószínű, hogy nem lenne a kedvence. 
Ismeritek az eredeti Outspoken-t? Mit gondoltok róla? :)

11 megjegyzés:

  1. Nagyon szépek a képek :P :D
    Én egyébként pont, hogy munkába szeretem viselni a leginkább, meg hétköznapokra. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. (...öreg vagyok már, na.)

      Törlés
    2. Harmadjára mostmár elvárom, hogy szépek legyenek, ha ennyit szenvedtem velük :D Hát, majd a te korodban lehet hogy én is pont akkor szeretem majd :P

      Törlés
  2. Az eredeti outspokent nagyon szeretem, ezt még nem szagoltam, de kíváncsivá tettél :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én pont fordítva vagyok, az eredetire lettem kíváncsi ezután :DD

      Törlés
  3. Csodaszépek a képedi - és a parfüm csomagolása is. :)

    A szantálfának egyszerre van mély, édeskés és férfias jellege, szerintem amiatt érzed melegebbnek a málnát, és ahogy a gyümölcs letompul, előjöhet a férfias oldala is. De csak tippelek, nem ismerem a parfümöt, viszont meghoztad a kedvemet hozzá. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! :))
      Amúgy mostmár tervezem, hogy megszagolok valamit, ami nagyon szantálfás, mert idegesít, hogy mindenben van, én meg nem tudom, milyen illatú :D Ugyanez a pacsulival meg az ámbrával is egyébként...:D

      Törlés
  4. Abban lehet valami, hogy minél öregebb vagy, az addig hétvégi illatok hétköznapiakká válnak. Sőt, nálam megfordult, amit eddig hétköznap használtam, azt túl soknak érzem, inkább alkalomra használom őket. Ki érti. :)
    Amúgy érdekes illat lehet, szerintem anyának bejönne. Ő eddig ennek a kék verzióját használta.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én nagyon sokáig hordtam egy Bruno Banani parfümöt mindennapokra, imádtam, és pár év után valahogy már nem tetszett annyira, úgyhogy simán lehet :)

      Törlés
  5. Én is utálok mindent, aminek rózsa illata van, ennek ellenére sok ismerőstől, rokontól kapok ilyen illatú termékeket :DDD
    Kellemes lehet ez az illat, eleve ami málnás, már nem lehet rossz :P Én a Parisian Chic-kel szemezek egy ideje, nagyon tetszik az az illat, csak hát van egy valag parfümöm :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én szerencsére senkitől, mindenki tudja, hogy ki nem állhatom :D Én is bevásároltam most, úgyhogy igyekszem távoltartani tőlük magam, aztán majd meglátjuk mennyire sikerül :D

      Törlés