2016. január 20., szerda

Teszt | Avon Magic Effects Liquid Sequin körömlakkok

Sokszor említettem már, hogy ne várjatok tőlem körmös bejegyzéseket, most pedig meg is mutatom, miért mondom mindig ezt. Tudni kell rólam, hogy 11 éven át zongoráztam, és a termetem miatt egyébként is akkorák a kezeim, mint egy alsós kislánynak. Ehhez mérten még hosszú állapotukban is akkorák a körmeim, mint egy "átlag" nőnek csutkára levágva, ráadásul nem is szeretem őket hosszan. Meg hát nem is tudnak a vashiány miatt, ha átlépnek egy minimális határt, rögtön elkezdenek lemezesen felválni, és a többi. Mindent kipróbáltam már, de nem tudok vele mit csinálni. Pont ezért magamnak jó, ha kifestem, de a blogon nem mutogatnám. Most kivételt teszek.



Nagyon megörültem, amikor megláttam, hogy már az Avon kínálatában is kaphatóak glitteres lakkok, ugyanis számomra ezekkel a legkönnyebb dolgozni. (Ez egyáltalán a nevük? Aki ért a körmös szakszavakhoz, írja meg légyszi, hogyan hívják őket!) Tapasztalataim szerint körülbelül harmadannyi a száradási idejük, mint a simáknak, nem kell odafigyelni, hogy teljesen egyenletes legyen, és még a fedőlakkozást is megspórolhatjuk. Ez nekem, aki kétbalkezes és türelmetlen vagyok, egy áldás. Abszolút az ünnepekre hangolódva válogattam az árnyalatok közül, így a két tesztalanyom végül a Sequin és a Glitteratti lett.





Elsőre azt gondoltam, hogy mindkettő csak csillámból áll, de a valóságban, ha tényleg el szeretnénk fedni velük a köröm teljes felületét, kell néhány réteg. Ilyen szempontból én hajlandó vagyok pepecselni velük, mert szerencsére olyan gyorsan száradnak, hogy mire elérek a kisujjamig, a hüvelykujjamon szinte már meg is száradt a lakk. A második rétegtől kezdve már csak a nagyobb csillámokat tapogatom fel azokra a helyekre, ahová kevesebb került. A Glitterattinál számomra meglepő volt, hogy egy málnapiros alapban vannak a csillámos részecskék, a képek alapján ez valahogy nem tudatosult bennem. Éppen ezért az kevésbé is áll jól a rövid körmeimhez, mert még jobban kiemeli, hogy mennyire kicsik, pedig alapvetően rettentően tetszik.

Blogos pályafutásom egészére elég ez az egyetlen körmös kép, úgy érzem
A homoklakkokkal egyetemben ezekre sem szoktam fedőlakkot kenni, mert szeretem a furcsa érdes felületüket, így átlagosan 4-5 nap után kezdenek el kopni a körömvégeimnél. Nehéz őket lemosni, de az alufóliás technikával ellentétben én egyszerűbben oldom meg a dolgot: a lemosóval átitatott vattát néhány másodpercig odanyomom, hogy feloldja az alapot adó lakkot, a csillámokat pedig szimplán lekaparom. Meglepően gyorsan lejönnek így, szinte egyben.
Az űrtartalmuk 10 ml, ami valószínűleg életem végéig ki fog tartani, teljes áron 1150 forintba kerülnek, de jelenleg (2016.01.20.) 900 forintért kaphatóak a honlapon.  

Nagyon elnyerték a tetszésemet, a Sequin-t biztosan rendszeresen hordani fogom, mert gyorsan fel lehet dobni, és mindenhez illik. 
Ti próbáltátok már őket? 

8 megjegyzés:

  1. Én is nagyon meglepődtem, hogy a Glitterati színes alapban van, valahogy nekem sem esett le. :D
    A sequin is gyönyörű egyébként. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor megnyugodtam, hogy nem csak nekem volt fura :D

      Törlés
  2. Mindkettő nagyon szép. :) Egyébként ha vattakorongot kis darabokra vágsz, lemosóba itatod, a körmödre teszed, majd alufóliával betekered és 5 percig rajta hagyod, egyben leszed minden csillámos és homoklakkot és nem kell dörzsölni meg kapargatni sem. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na itt a baj, hogy nekem már ez is macera, sokszor azért nem is lakkozok inkább, mert tudom, hogy utána le kell mosni :D

      Törlés
  3. Jesszus, tényleg gyerekkéz :) Azért a lakkokról ne mondjál le, annyiféle erősítő lakk van, pl. az Evelin 8in1 is, ami csodát tesz, pár mm hossz is számít. Az ezüst nekem is nagyon tetszik, de a lemosási macerát nem szeretem, fóliásan sem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az Eveline-t használom, de nálam az sem működik :(

      Törlés
  4. Nagyon szépek lettek a képek *-* Egyébként, ha csak 1-2 körmömön van ilyen csillámos lakk, én sem pepecselek az alufóliával, csak pár másodpercig rányomom a lemosós vattát, bőven elég :3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :) Én soha, inkább a barbár módszerekhez folyamodom :DDDD

      Törlés