2015. november 2., hétfő

Októberi kedvencek és csalódások | 2015

Jócskán benne vagyunk az őszben, de a múlt hónaphoz képest most inkább mintha tavasz lenne, ami az időjárást illeti legalábbis. Ettől függetlenül engem elkapott a karácsonyi láz, pedig alapvetően nem vagyok az a dekorálós-készülődős ember, csak várom, és örülök, ha eljön. Már érzem a félév végét, pedig csak decemberben lesz, neki kell állni a beadandó feladatoknak, esszéknek, cserébe viszont mindössze két vizsgát kell felvennem januárban. 


Baba mélyhidratáló testápoló egy trnd projekten belül került hozzám, és az illatát kivéve rendkívül jó terméknek tartom. Intenzíven hidratál az utált ragacsos érzet nélkül, meglepően sokat használtam októberben. Az Adidas Protect tusfürdőtől nem vártam semmi különöset, alapjába véve azért vásároltam meg, mert friss, semleges illatú volt a tubusban, ám már elsőre feltűnt, hogy fürdés után a bőrön teljes mértékben olyan, mint a Yankee Candle Soft Blanket illata, ami hatalmas kedvencem, ettől pedig még inkább kedvelem. Csakúgy, mint a Balea Pochendes Herz tusfürdőt, ami szeder és ibolya illatú. Valójában engem leginkább egy csomag bogyósgyümölcsös gumicukorra emlékeztet, amiben fellelhető benne némi virágosság, én elhiszem neki, hogy az ibolya. A Pantene Intensive Repair samponról már említettem, hogy valószínűleg elteszem a hidegebb napokra, hátha akkor jobban együttműködik majd a hajammal, és milyen jól gondoltam! Ultrapuhává és bársonyossá teszi anélkül, hogy elnehezítené, nem kell miatta gyakrabban megmosni sem, ötös! Furcsa egyébként, hogy szilikonos, amit a megvásárláskor nem vettem észre, mégis működik nálam. A Borotalco Original stiftes dezodor összességében beváltotta a hozzá fűzött reményeimet, de a Rexona Maximum Protectiont teljesítményben nem sikerült leköröznie. Egy rövidebb, kevésbé futkosós és stresszes napon önmagában is elég, de szeretem inkább bebiztosítani magam, és kombinálni. A Playboy Play It Wild illata egy kicsit távol áll azoktól, amiket általában hordani szoktam, valamiféle vaníliás fűszerességet érzek ki belőle, én pedig inkább a gyümölcsös dolgokért szoktam odalenni, de amióta megvan, gyakran fújom fel reggelente. Nem tartós, de túl szerintem az egyetemen ez nem is baj. 


Catrice Fixing Brow Wax szemöldökformázóról olvashattatok már tesztet nemrég, szinte minden nap ezt használtam. A Sigma mono szemhéjpúderét Snoop árnyalatban is elővettem a fiókból, mostanában rákaptam a kicsit erősebb szemfestésre a hétköznapokon. Nagyon reméltem, hogy a Szegeden vásárolt Aden Precision szemhéjtust szeretni fogom, így is lett, rendkívül precíz vonalat lehet vele húzni, ráadásul egész nap tökéletesen fent marad. A hegye sem a hajlós fajta, ez is plusz pont.  A Rimmel Scandaleyes Rockin' Curves szempillaspirálhoz egy 75 pontért kiváltható DM-es neszeszerből jutottam hozzá, nem ad igazán drámai végeredményt, inkább hosszabbít, de azért szeretem. Már említettem, hogy nálunk az egyetemen abszolút senkit sem érdekel, hogy mi van rajtam, ezért bátran felkenem az Astor Soft Sensational Lipcolor Butter Matte 026 royal diva árnyalatát, plusz a Digital Divason is ezt hordtam. Nem szárít, és kicsit megfogja az ajkakat, ezért valamivel tartósabb, mint egy "sima" rúzs. A másik kedvencem volt még egy Pixiboxból hozzám került Artdeco Lip Lacquer - neve nincs, csak szimplán 10-es számú -, ami pedig pláne nem szárít, de emellett mintha valahogy fel is szívódna egy idő után, vagy csak megszárad, nem tudom.


A kedvenc illatom a Yankee Candle őszi kollekciójában megjelent Berry Trifle volt - és még valószínűleg lesz is jó ideig -, amiről  nem gondoltam volna, hogy ennyire fogom szeretni, de valami csodás! A vaníliát ugyan nem érzem benne, a gyümölcsöket viszont annál inkább, ha van lehetőségetek, mindenképpen szagoljátok meg.

Az egyetemen kívül nem sok helyen jártam ebben a hónapban, kivéve a Digital Divas bloggerkonferenciát, amiről beszámolót is írtam. Ezen kívül a Glamour napokkor találkoztam Barbival, Alexával és Mónival egy csajos délután erejéig, ami szintén kedvenc eseménynek mondható. Sajnos múlt héten véget ért a kedvenc sorozatom, a Switched at Birth negyedik évada, ugyanakkor berendelték az ötödiket is, szóval jövőre sem maradok nélküle. 

Kedvenc zenék:


Sajnos akadt két csalódás is, ráadásul mindkettőhöz nagy reményeket fűztem. A S-he szemhéjalap hatalmas népszerűségnek örvendett anno, mindenki az egekig magasztalta, hogy ezerszer jobb bárminél, ehhez képest nálam csúnyán leszerepelt. Amíg a NYX HD vagy az Etude House Proof 10 több komplett Szigetes-szanaszét izzadós napot kibírt zokszó nélkül, ez néhány óra után megadta magát. A Essence No Make-Up Look körömlakk 03 powdery nude árnyalatáról azt gondoltam, hogy a kedvenc matt taupe árnyalatom lesz, ehhez képest 4 rétegben is csak épphogy beszínezgette a körmeimet valami furcsa bőrszínű árnyalatra, nem tudom mennyi kéne belőle, hogy úgy fessen, mint az üvegben.

Remélem, hogy a november valamivel jobb hónapnak ígérkezik majd, lesz gólyabál, meg hasonlók...:)

8 megjegyzés:

  1. Vajon lehet még most is kapni ezt a Balea tusit? Nálam teljesen kimaradt ez a szülinapi kollekció, szerintem nem is láttam a dm-ben.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A testápolót nálunk kiárusításos cuccoknál láttam, de lehet hogy kisebb dm-ekben van még a tusfürdőből, szerintem nem is a rendes polcon volt, hanem külön display-en.

      Törlés
    2. a Balea tusfürdőt én sem láttam.. :D vagy inkább nem fókuszáltam eléggé!
      az ASTOR rúzsceruzára eléggé fáj a fogam :D (pont ebben az árnyalatban)

      Törlés
    3. Úgyis van 50%-os kupon a Joyban jövőhétre :P :D

      Törlés
  2. Azt szeretem az őszben, hogy a kedvenc sötétebb rúzsaimat újra elővehetem :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony, és tökmindegy hogy néznek rám, őszi rúzs, nyilván hordani fogom :DDDD

      Törlés
  3. De szép az az Artdeco ajakkrém!!! Nem is láttam még a boltokban, de most majd meg fogom keresni! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Őszintén nem tudom lehet-e kapni, nem szoktam nézegetni az Artdeco cuccokat, de remélhetőleg igen :))

      Törlés