2015. szeptember 30., szerda

Szeptemberi kedvencek

Eltelt az ősz első hónapja is, habár az évszakváltásból nem igazán jutott, de talán majd októbertől. A legnagyobb változás kétségkívül az egyetem, de többekkel ellentétben én sosem hittem abban a (elnézést a kifejezésért) maszlagban, hogy az innentől majd teljesen átalakul az életem és hasonlók, azt viszont nem állítom, hogy nem vágynék rá. (Paradox módon pont olyan dolgok változását szeretném, amik ide is elkísértek.) Új, ez bizonyos, és nem tudom megmondani, hogy nem csak magától az újdonság tényétől érzem-e ilyen jól magam, vagy hogy egyáltalán tetszik-e. Természetesen annak örülök a legjobban, hogy - ahogy én hívom - négy napos hétvégém van, sikerült hétfő-kedd-szerdára bezsúfolni az óráim mindegyikét. 
Röhögjetek ki, de azért is örülök, hogy elkezdődött a suli, mert a kedvencem reggel, amikor valami jó kis YouTube videó mellett leülhetek sminkelni. Nem azért, mert feltétlenül szükségem van rá, és már nem bírom elviselni a nyúzott fejem látványát, hanem mert valahogy felkészít és ráhangol a napra. 


Sokan a kókuszról először a nyárra asszociálnak, én mégis ebben a hónapban kezdtem el használni a Duschdas Coconut Paradise tusfürdőjét. Amellett, hogy tetszik az illata, még tartós is a bőrön, pedig itt sok tusfürdő elbukik. Meg kell említenem azt is, hogy a kupak alatti kis nyílás úgy van megoldva, ahogy az Aussie 3 perces balzsamoké, csak akkor jön belőle, ha megnyomjuk a tubust, így nem folyik szanaszét. Visszatértem a Garnier Mineral Ultra Dry golyós dezodorra a Rexona Maximum Protection mellé, és nem hiszem, hogy ezután mással kísérletezem majd. Anyának is bevált, én is elhasználtam belőle jópárat az évek során, kellemes, visszafogott illtat van, és megbízható. Megrendeltem Etude House Face Conditioning Cream 20 grammos változatát, ugyanis ennél hatásosabb krémet folthalványításra és sebgyógyításra még nem találtam. Pár nap alatt szinte "leoldja" a sebes réteget anélkül, hogy heget hagyna maga után, erre pedig nagyon szükségem van. Általában nem használok fölé plusz hidratálót, de ha mégis, akkor továbbra is a La Roche-Posay Hyreane Legere krémnél teszem le a voksom.


A legutóbbi Cosmoban található 50%-os Müller kupont a L'oreal Infallible 24H Matte alapozóra váltottam be a sok pozitív vélemény miatt. Szupertartós, a legvilágosabb 10 porcelain árnyalat is tökéletes a bőrömhöz, és tényleg hosszú időn át mattít, viszont pont akkor pattogtam ki rettenetesen, amikor 2-3 napon át ezt viseltem, ezért még ki kell tapasztalnom, hogy valóban ez okozta-e. Remélem nem, mert kár lenne érte. Az Essence Viva Brasil trendkiadás pirosítója 02 Destination: Sao Paulo! árnyalatban az egyik kedvencem ősszel és télen, ilyenkor rákattanok a téglás színekre, kár, hogy kevés hasonló található a piacon. A Maybelline One By One Satin Black szempillaspirál ígéretéhez hűen csodás fekete, hosszít és elválaszt, egyedül a szagával nem vagyok kibékülve, pont olyan - számomra - kiábrándítóan furcsa virágos, mint a Smokey Eyes változaté. Én nem átallok egyetemre erős rúzst használni, végre elővehetem az sötétebbeket is, a legtöbbet hordottak szeptemberben az Essence Longlasting 09 wear berries!, az Essence Nude kollekció 03 come naturally, és a Rimmel Kate Moss 107. A vampos vonalat erősítve többször is felkentem Avon Nailwear Pro+ körömlakkját tweed fantázianévvel, ami egy feketébe hajló mélybordó. Nem a legtartósabb, 2-3 nap után elkezd kopni, és az ecsetével sem a legegyszerűbb dolgozni, de nem vészes. 


Batiste Fresh szárazsamponról olvashattatok már nemrég, csakúgy, mint a L'oreal Dual Stylers Sleek & Swing hajápolóról Meánál egy általam írt vendégposzt keretein belül. A Mexx Summer Edition parfüm számomra egy "hideg" illat, ezért ilyenkor is szívesen hordom, amint látjátok, már több, mint a felét elhasználtam. Olyanoknak ajánlanám, akik a gyümölcsös-édeskés parfümöket részesítik előnyben.


Yankee Candle Oud Oasis nagyon hasonlít a L'oreal Extraordinary Oil termékcsalád illatára, amiért személy szerint odavagyok, édes, mégis fűszeres és kicsit férfias, abszolút kedvencemmé vált.


Mint már említettem, elkezdődött az egyetem, de szerencsére nem rögtön szeptember elsején. A "nulladik" hetet szinte teljes egészében a szaktársaimmal és az instruktorainkkal töltöttem, voltunk közösen tüntetni, bejártuk az egyetemet, piknikeztünk a Gellért-hegyen és még a bulizásra is rá tudtak venni. Elkezdtem egy új sportot (értsd: felvettem tesiként) a step-aerobicot, ami merőben különbözik mindentől, amit eddig csináltam, eddig nagyon élvezem, annak ellenére, hogy rettenetesen fárasztó. Ebben a hónapban volt a ritmikus gimnasztika világbajnokság is Stuttgartban, amin sajnos nem tudtam kint lenni, de amikor lehetőségem volt rá, élőben néztem a közvetítést. A kedvenc tornászom, Yana Kudryavtseva immáron tizenháromszoros világbajnok, Magyarország pedig egy lépéssel közelebb került az olimpiai kvótához. Jártam Yves Rocher bloggereseményen, és Szegeden is, első alkalommal nem volt hatvan fok :D


Még mindig Grace klinika-lázban égek, a harmadik évadnál tartok jelenleg, de még cseppet sem unom. Ezen kívül augusztus végén visszatért szünetről a mindenkori kedvenc sorozatom, a Switched at Birth, így a kedd reggeljeim rendszerint sorozatnézéssel egybekötött készülődéssel indulnak.

Kedvenc zenék:
Tim Halperin - Unraveling
Brandi Carlile - What Can I Say
James Blunt - High
Chris Martin & Michael Stipe - In The Sun
Kodaline - Talk
Sunset Sons - She Wants
My Chemical Romance - Welcome To The Black Parade
Melanie Martinez - Cry Baby
Kate Havnevik - Solo
Elliphant - Revolusion
Passenger - Restless Wind
Mat Kearney - Breathe In Breathe Out
Grace Potter And The Nocturnals - Stars
valamint a Bring Me The Horizon teljes új That's The Spirit című albuma.


Remélem, hogy mindenkinek jól telt a szeptember, meséljetek! :)


13 megjegyzés:

  1. Azt hittem csak én vagyok ilyen zakkant, hogy a reggelnek a Spotify playlist melletti sminkelgetős részét várom a legjobban, de tényleg annyira jó kis ráhangoló a napra! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Meg nézegetni, hogy miket használjak ma...:DDD

      Törlés
  2. A Batiste szárazsamponok közül eddig a barna/fekete hajra valót használtam, ami nagyon bevált, viszont így hogy barna színű a kezemet nem kicsit befogta.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én baromira félnék, hogy ezek után a párnát meg a ruhákat is befogja..:D

      Törlés
    2. Ruhán nem vettem észre, viszont a párnahuzaton.. :/

      Törlés
  3. Az Oud Oasis nekem is nagy kedvencem lett. :)
    Én a reggeli ébresztő tejeskávém elkortyolása mellett szoktam yt videókat nézegetni. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mostmár én is direkt felkelek inkább korábban, hogy még készülődés előtt tudjak enni meg kávézni :DDD

      Törlés
  4. A Dushdas családot én is nagyon szeretem, és imádom a nyílását. Végre nem törik le a körmöm, mert ha nem csukom le a kupakot akkor se folyik ki a termék :D. A Mexx parfüm szintén kedvenc, jajj és a Switched at birth-is :D.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, akkor egész sok a közös kedvenc ebben a hónapban :DD

      Törlés
  5. Pfujjj, oud oasis :D
    Komolyan mondom, én a legjobban a pulcsiknak örülök. Tudom, elég furcsa, de végre lehet őket hordani. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem nincsenek értelmes pulcsijaim, szóval azoknak nem örülök :DDDDD

      Törlés
  6. Mmm rúzsok. :D Érdekes amennyire szeretem őket, sosem hordok egyet sem, de ősszel megvadulok, és nem vagyok hajlandó engedni. Most is rögtön kettőt vettem, amint megláttam, hogy végre kitették az új Essence Sheer and Shine darabokat, plusz egy ajakceruzát.
    Az egyetemre én még csak akkor kentem fel egy ütősebb darabot, amikor ügyeket rendeztem, meg konzultációm volt, de előadásra még nem igazán merészeltem, mert nem mindegyik professzor van oda érte, és sose tudni, melyik prof ilyen, és mennyire tudja felidegesíteni. Hallottam már olyat, hogy vizsgán azt mondta, hogy a kurvák kifelé, mindenki más pedig nekikezdhet. :D Irigyellek amiért bátor vagy hozzá. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Áh, nálunk pláne előadáson nem érdekel senkit, mondjuk azért vizsgára nyilván nem mennék be úgy :D Vagy aztán ki tudja...:D

      Törlés