2015. szeptember 9., szerda

Beszámoló | Budapesti Füvészkert (sok-sok képpel)

Augusztus utolsó péntek délutánját az ELTE Botanikus Kertjében, ismertebb nevén a budapesti Füvészkertben töltöttem. Fotózni leginkább növényeket szeretek, így most sem maradt otthon a fényképezőgép, de sétálgatós-üldögélős programnak sem utolsó. Akit behatóbban érdekel a természet, azok számára külön kis táblák jelzik a növények magyar, illetve latin nevét, néhány helyen pedig plusz információkat is találhatunk. Gyakran vannak tematikus programok is, érdemes figyelni a honlapot az aktuális információkért, ezen a hétvégén (2015. szeptember 11-12-13.) például itt rendez kiállítást a Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesülete. Az elhelyezkedése sem átlagos, ugyanis a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és a Természettudományi Múzeum szomszédságában található, igazi kis oázis a város közepén. 
A teljes árú belépőjegy 800 forintba kerül, a diák és nyugdíjas jegy 400 forintba, fotójegy pedig plusz 300 forintért váltható. Október 31-ig minden nap 9-től 17 óráig nyitva van, szóval ha még nem voltatok itt, vagy budapesti elfoglaltságot kerestek, nagyon ajánlom! :)































Remélem, tetszett ez a kis szösszenet, és adtam némi ötletet, ha programra vágynátok :)

12 megjegyzés:

  1. Gyönyörűek, tényleg! Pont augusztusban jártunk a Természettudományi Múzeumban, mert esett az eső, de naposabb időben mégis csak más lehet az élővilágot magát látni. Most kedvet kaptam, hogy elmenjek én is, remélem lesz rá alkalom. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :) A Természettudományi Múzeumot is nagyon szeretem, el is megyek valamikor szerintem :D

      Törlés
  2. Régóta szeretnék már ide eljutni, gyönyörű fotók :)

    VálaszTörlés
  3. Szuperek a képek! Kedvem is támadt kimenni. Még sosem voltam, sort kéne rá kerítenem már :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Most még pont jó is hozzá az időjárás :))

      Törlés