2015. július 17., péntek

Szerzemények #15 | születésnap, Catrice kiárusítás, DM, Yankee Candle...

Június végén megkezdődnek a leárazások, ilyenkor nehezen tud ellenállni az ember annak, hogy benézzen ide-oda. Ez főleg persze a ruhákra, cipőkre érvényes, hiszen ekkor "szórják ki" a boltok az árukészletet, de mostanában a kozmetikai cégek is egyre inkább rászoktak arra, hogy ilyenkor váltsanak szortimentet. Már tudhatjátok, hogy június végén van a születésnapom, és ahogy egyre idősebb leszek, a rokonok egyre inkább rám bízzák az ajándékvásárlást, ha értitek mire gondolok, szóval vehetjük ezt egy "mit kaptam szülinapomra?" bejegyzésnek is - magamtól.


Hódmezővásárhelyi kiruccanásunk alkalmával a Müllerben beszereztem egy Essence The Gel körömlakkot 34 candy love árnyalatban, ami a benne található apró csillámok miatt részben homokhatású is. Sok helyen hallottam, hogy az I <3 Nude szemhéjpúderek közül a 05 my favorite tauping a híres NYX Taupe pirosító dupe-ja. Amióta megvan, ezt használom kontúrozásra, és jelentem: működik! 
Nem hagyhattam ki a Catrice kiárusítást sem, főleg, hogy egy frissen feltöltött pultba sikerült belefutnom a Rossmannban. Hazahoztam a 020 Jen & Berry's fantázianevű Made to Stay folyékony rúzst, amiről először azt gondoltam, hogy egészen natúr, nude árnyalat lesz, ehhez képest viszont elég erős színe van. (A képen teljesen másként fest, mint egyébként.) A Lovely egyik karácsonyi limitált kiadású ezüst homoklakkjáról anno sikeresen lemaradtam, ennek pótlására vettem meg egy Luxury Lacquers lakkot (01 It's Showtime). Azon a héten éppen 25% kedvezmény volt az összes Lovely termékre, a Summer Sand kollekcióban található fehér homoklakkal már régóta szemeztem, és ha már körömápolás, akkor az Eveline 8in1 Total Action körömerősítő lakkot is megvettem, hátha megoldja a problémáimat. 


Nyáron általában csak a lábam hajlamos kiszáradásra, de nincs szükségem extrán hidratáló testvajakra, vagy hasonlókra, a Balea málnás-citromfüves testápolója elég könnyű állagú a nyári hónapokra, isteni az illata, ráadásul 400 ml-t kapunk 500 forint körül. Samponoknál általában arra ügyelek, hogy szilikonmentes legyen, az illatanyag és társai nem igazán zavarnak, de kíváncsi lettem a Balea Med Ultra Sensitive "mindenmentes" verzióra. Kiváltottam egy 25%-os Maybelline kupont is, így vettem meg a nemrég megjelent Baby Skin primert, remélem beváltja a hozzá fűzött reményeket. 


Talán már fél éve is van, hogy utoljára Yankee Candle üzletben jártam, nemrég meg is ejtettem a látogatást. A vásárolt 5 tart (Beach Wood, Red Raspberry, Citrus Tango, Oud Oasis, Aloe Water) közül még egyiket sem próbáltam eddig. Lollynál hallottam a Garnier Fructis Densify Mass Maker texturáló spray-ről, ami leginkább egy hajlakkhoz hasonlítható, a DM-ben féláron, 500 forintért árulták, és még mostanában is láttam belőle. Annyi bontatlan tusfürdőm van, hogy az már szinte nem egészséges, ezért vettem meg az Yves Rocher citromos-bazsalikomos termékei közül csak a mini kiszerelést, de gondolkodom, hogy kellene a nagy is...


Két termék kivételével ez a váci szekció, ugyanis ott sikerült egyedül találnom a Kallos Keratinos hajpakolásból. (Kellemes volt hazavonatozni az egy literes kiszereléssel a táskámban :D) A Sundance önbarnító spray teljes mértékben impulzusvásárlás, egyáltalán nem terveztem önbarnítót venni, viszont amióta megvan, már használtam, és nem is olyan rossz. A Manna termékeket  (Egészséges Tincsek szappan, Coco teafaolajos szappan, Kókusz egzotikus vaj) Pannitól kaptam a születésnapomra, a Clinique Chubby Chuck Intense (03 mightiest maraschino) pedig a barátnőim ajándéka volt. A pénztárca Stradivariusos darab, 2000 forintra leárazva vettem Vácról hazafelé, pont az utolsó ilyet hoztam el. 


Eddig legtöbbször befürödtem a különböző miteszereltávolító tapaszokkal, a Holika Holika Pig Nose háromlépéses termékének azonban mégis adok egy esélyt, főleg, mivel alig 300 forintot fizettem érte, megrendelhető például innen. (Utólag belegondolva egy csomó koreai webshopban 7-8 dollár körül van az ára, szóval nem kizárt, hogy ez nem is az eredeti.) A Rival de Loop Young szemhéjtusról már áradoztam, a maradék három Catrice kifutó termék pedig az Europeum Müller két méteres állványáról származik: egy Pure Shine rúzsceruza (01 Coral Me, Baby!), egy újabb Luxury Lacquers lakk (04 Lost 'N Roses) és egy Million Styles effect fedőlakk (04 Return of Space Cowboys)

Vettem még ezeken kívül néhány ruhát, illetve kiegészítőt is, de nem igazán szeretek ilyesmiket fotózni, és nem is valami különleges az ízlésem, ezért remélem nem bánjátok, hogyha ezeket általában kihagyom :) 

14 megjegyzés:

  1. Én is az Essence szemhéjpúderét használom kontúrozásra egy Ebayes ecsettel, szerintem szemhéjpúdert nem használtam még ennyit minden sminkelésnél, mint ezt! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálam talán a Catrice egyik monoja volt gyakoribb használatban, amit mostmár csak a szemöldökömre használok, de régebben azzal kontúroztam :D

      Törlés
  2. Egy olyan pénztárcát nekem is szerezhetnél.. :D

    VálaszTörlés
  3. A Holika Holika tapaszt én is megrendeltem, kíváncsi leszek mennyire működik. :)
    Az Essence szemhéjpúdert ideje lenne levadásznom, mert vészesen fogy a Lancome kontúr púderem. :D
    A YC tartok közül mindegyiket próbáltam. A Beach Wood épp most van használatban. Az Oud Oasis-t imádtam, az egyik legfincsibb illat amit próbáltam tőlük. A Red Raspberry szintén nagyon tetszett. Az Aloe Water szerintem cukordinnye illatú. :D Ráadásul a 2. olvasztásnál már alig érződött belőle valami.

    Klassz dolgokat vettél, lassan nálam is érik egy haul poszt. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Basszus, most, hogy mondod, az aloés tart tényleg dinnye illatú, éppen azt égetem :D Nem tudom, mikor jutok el odáig, hogy mindet kipróbáljam, mert most ráadásul még nyertem is párat...:D

      Törlés
  4. Istenem, annyira imádom az Yves Rocher limitált termékeit :) Vettünk ilyen citromos-mentás tusfürdőt nagyban, a gyakorlatban isteni mojitos illata van. Egy almás-csillagánizsos testpermetet is szereztem, nekem nagyon bejön. Jókat vásároltál :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én most vettem először bármit is a limitált kollekcióikból, de ezentúl figyelni fogom, mit hoznak ki :D Az almás-csillagánizsos dolgokat is szagoltam, de az alma sosem volt a kedvencem, szóval nem fájt a szívem :D

      Törlés
  5. Mennyi sok szépséget vettél, a I♥Nude taupe árnyalat ilyen felhasználási módjáról még nem hallottam, de felcsigáztál rendesen vele!:) A Sundance önbarnító nekem is megvan, nekem egyáltalán nem jött be ez a spray kiszerelés pedig azt hittem praktikusabb

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Engem csak az zavar, hogy nem látom, hova fújom, lettem már tőle foltos egy kicsit...:D

      Törlés
  6. Ó, az az YR citromos-bazsalikomos tusi, én is beleszerettem az illatába :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez nagyon összejött nekik, mert úgy tűnik mindenki imádja :D

      Törlés