2015. április 11., szombat

Az első DIY próbálkozásom

Egy hirtelen ötlettől vezérelve egyik nap úgy döntöttem, hogy miért vennék bolti testradírt, ha néhány itthon található összetevőből én is csinálhatok sajátot? Alapvetően nem szoktam ilyenekkel pepecselni, egyébként is borzasztó béna vagyok mindenféle hasonló dologban, de most valahogy kedvet kaptam hozzá.



Alapvetően cukoralapút terveztem készíteni, végül azonban úgy döntöttem, hogy a megmaradt kávézaccot egyébként is csak kidobnánk, így inkább az lett az alapja. Többféle olajjal lehet keverni, anya a rendelkezésemre bocsátott egy kis üveg olívaolajat, de jojobaolajjal, vagy kókuszolajjal is ugyanilyen hatásos. Illóolajok hiányában egy pár csepp rozmaringolajat adtam még hozzá, csak az illata miatt, természetesen ez is elhagyható.

Ilyen fantasztikusan kinéző lett :D
Eléggé durva és alapos radír, számomra nagyon hatékony. Használat után éppen csak annyira marad olajos a bőrünk, hogy nem zavaró, így a testápolót is el lehet hagyni. Arra figyelmeztetnék mindenkit, hogy mivel a zacc a cukorral ellentétben nem olvad el, ezért ott fog maradni a kád alján és valószínűleg további részein is, ami persze egy öblítéssel azonnal el is távolítható, mindenesetre elég viccesen néz ki :D
Nem az a fajta testradír, ami után szuperillatos lesz a bőr, legalábbis ennél a változatnál, a cukros szerintem nem hagy maga után semmiféle illatot.

Összességében sikeresnek tekintem ezt a kísérletet, valószínű, hogy legközelebb is fogok még készíteni ilyet, és kipróbálok többfajta variációt :)

8 megjegyzés:

  1. Ezt nekem is ki kell próbálnom majd! :) Pont elfogyott a testradírom amúgy is. Zacc meg mindig van otthon :D Nagyon pirosodik tőle a bőr?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az az érdekes, hogy ugyan erősen radíroz, de én pirosodást egyáltalán nem észleltem a használata után, szóval nem :)

      Törlés
  2. Ezer éve csak ezt használom. Mikor sietek csak simán a tusfürdőmmel keverem a kávézaccot és kész. Úgy is elképesztően hatásos. Annyira bevált,hogy nem is szeretnék én már testradírt venni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én azért néha még elcsábulok, de tényleg filléres megoldás :)

      Törlés
  3. Nagyon jó ötlet, ki fogom próbálni. Én szeretem a kávé illatát szóval, azzel sem lesz gondom :) Köszönöm!

    VálaszTörlés
  4. Ilyet én is szoktam, sőt, van hogy csak a sima zaccot használom ha nincs időm pepecselni. Egyszerű, nagyszerű és occsó' :D

    VálaszTörlés