2015. január 14., szerda

Variációk Tangle Teezer-re | Ebelin Entwirrkünstler hajkefe

Sokáig úgy voltam vele, hogy én aztán nem fogok bedőlni ennek a hatalmas Tangle Teezer őrületnek, elvagyok én a kis fafogú hajkeféimmel, amúgy is milyen drága, ennyit sosem adnék ki rá, ha pedig nem válik be, kidobtam egy csomó pénzt az ablakon. Egyébként sem gyakran fésülködöm, ha hullámos a hajam, akkor azért, ha meg egyenes, akkor azért, vizesen szoktam mindössze kibontani és a vasalás előtt még egyszer. Amikor a Krémmánián az új termékek között felbukkant egy újabb hasonmás az Ebelin személyében, kezdtem beadni a derekamat, majd amikor megláttam a DM-ben, szinte gondolkodás nélkül a kosaramba került. Tényleg egy élmény vele a fésülködés vagy ez csak egy újabb hangzatos reklámszöveg? Lássuk!



Kemény műanyag dobozban érkezik, a boltban a hajkefés állványon találjátok, a kéken kívül én még rózsaszínben láttam. Forma tekintetében hajaz az eredetire, akik mindkettőt próbálták, arról számoltak be, hogy ennek kényelmesebb a fogása, mivel külön gumis mélyedés van a két oldalán és sokkal inkább kézre esik. Nekem nincs összehasonlítási alapom, de nem volt problémám vele már az első alkalommal sem, amikor kézbe vettem. 


A fogai ugyanúgy különböző méretűek és több sorban helyezkednek el, mint a Tangle Teezernek, viszonylag rugalmasak és inkább gumis tapintásúak, mint műanyagok. A hajamat minimálisan sem húzza, ez mind a vizes, mind a száraz használatra érvényes. Őszintén meglepődtem, mert egyáltalán nem hittem abban, hogy ilyen tényleg lehetséges, pláne az én hajammal, amiből néha tincseket kell kivágni, annyira összecsomósodik...Nagyon sűrű hajon nem tudom, mennyire működhet egyszerűen, nekem kisebb tincsekre sem szükséges szétválasztanom a hajamat ahhoz, hogy átérje. Azt is olvastam, hogy ezek a fajta kefék elektromossá teszik a hajat, én nem tapasztaltam ilyet.
Fésülés közben elég ijesztő hangot ad ki, mintha kitépné az összes szálat, ez azonban csak a "látszat", ellenkezőleg, sokkal kevesebb hajszálat vesztek ezzel, ráadásul ami kijött, nem hullik szanaszét, benne marad és egyszerre eltávolítható. 



Az ára kissé húzós ahhoz képest, hogy másolat, 2599 forint. Igen, ennyiért már kapható a TT több változata is az iparfümérián, ott viszont számolni kell a 990 forintos postaköltséggel is, ráadásul ha sosem használjátok fel semmire a DM pontjaitokat, itt az alkalom, ugyanis én 25%-os kedvezménnyel, 1950 forintért jutottam hozzá a 75 pontért kiváltható Joker kupon felhasználásával.

Nem mondom, hogy mindenki rohanjon és szerezze be, de azt biztosan merem állítani, hogy sokkal könnyebbé teszi a mindennapos hajformázást és egyáltalán nem bántam meg, hogy megvettem :)

Próbáltátok már a Tangle Teezert vagy akármelyik hasonmását? 
Szerintetek megéri az árát?

12 megjegyzés:

  1. Engem még nem ért el a TT bolondéria. Hasonló szerkezetű a hajam,mint Neked. Tökéletesen megvagyok elégedve a tág fogú fésűmmel, amit balzsamozás után használok. Egyébként is utálok hajat fésülni, egyszer bőven elég :D.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Így talán gyakrabban fogok és nem kell egész nap a napközben kihullott hajszálaimat szedegetni...:D

      Törlés
  2. Én megrendeltem Kami, képzeld.. :D

    VálaszTörlés
  3. Érdekesen hangzik, legyen egyszer még beszerzek belőle egyet :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Majd téged is elkap egyszer a láz...vagy nem :D

      Törlés
  4. Nekem Tangle Teezerem van és imádom, a világ legjobb fésűje :D Egyébként sem szerettem sosem a sima hajkeféket, mert a hajszálakat nem tudtam belőle sosem rendesen kiszedni, elég gyakori időközönként a kukában landoltak, vizesen nem lehetett volna fésülködni vele mert kitépte volna az egész hajam. Ezzel viszont álom a fésülködés, nem húz, nem tép, vizesen is egyszerűen tudok vele fésülködni, tisztítani is könnyű, tehát egyhamar lecserélni sem kell :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, az egyik legidegesítőbb dolog a "sima" fésűkkel, hogy bennemarad egy csomó haj és ha mosom ki, akkor ott van benne vizesen az összes és fogalmam sincs, mit csinálhatnék vele :D

      Törlés
  5. Hát nem tudom, engem sem kapott el a TT láz. Lehet majd egyszer...amúgy nekem az a változat tetszik aminek van egy kis nyele is. Ennek valahogy olyan a formája hogy az jut róla eszembe hogy ilyennel csutakolják a lovakat :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, ha már lovaknak való sampont használok...:DDD Egyébként volt, aki kutyafésűt próbált ki helyette, mert az állítólag ugyanolyan jó :D

      Törlés
  6. Nem mondom azt, hogy egyedüli hajproblémával küzdök, mert biztos másnak is kócolódik a haja...na de az enyém kritikán aluli. A hajmosási rutinom abból áll, hogy száraz hajam kifésülöm, megmosom samponnal, leöblítem, majd a balzsam felvitele után át kell fésülnöm (gyakorlatilag tépnem) a hajam. Ezután leöblítem, törölközőszáraz hajam befújom hajkifésülő sprayvel és jön az újabb hajtépés. Na de ma! Unokatestvérem jóvoltából kipróbáltam ezt a CSODÁT (számomra) és a percekig tartó fésülködés lerövidült pár másodpercre. Nem hiszem el, ha csak mondják...de így, hogy a saját bőrömön, azaz hajamon tapasztaltam...úgy gondolom, hogy a hasonló cipőben járó lányoknak is mint nekem minden pénzt megér. Imádom! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony, elég jó cucc, akinek még ez sem jó, annak nem tudom, mi igen...:D

      Törlés