2015. január 4., vasárnap

2014 kedvencei #2 - Sminktermékek, eszközök és minden egyéb

Érkezem is az évösszegző kedvences bejegyzés második részével, itt is igyekeztem olyan sminktermékeket össszeválogatni, amelyeket az év legnagyobb részében használtam, az újdonságokat láthattátok már a havi kedvencek keretein belül :) Amiről írtam bővebben, azt természetesen ellátom kattintható linkkel. 



Rimmel Lasting Finish 25h Nude alapozóról több ízben ódákat zengtem már, a hozzám hasonló Hófehérkéknek telitalálat. Nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy a Catrice Camouflage Cream korrektor is a szívem csücske, egyszerűen tökéletes, csakúgy, mint a L'oreal Lumi Magique korrektor, ami az egyik legjobb a karikákra. Nagy örömömre idén megtaláltam a púdert, amit nem valószínű, hogy leváltok, ez nem más, mint a Catrice Prime & Fine.


Tudhatjátok, hogy nagy pirosító fanatikus hírében állok, hétköznapokra legszívesebben az Aden Terracotta Baked-et használtam, egyszerűen mindenhez passzol, de nem maradhatnak említés nélkül a Sleek pirosítók sem, amiből immáron már négyet birtokolok: Pomegranate, Pixie Pink, Life's a Peach és Antique. Felfedeztem a kontúrozás egy új módját, miszerint egy Catrice mono szemhéjpúdert használok 080 Go, Charlie Brown! árnyalatban, ami a narancsos tónus helyett inkább szürkés és nagyon pigmentált. Az eBay őrület kezdetével felhagytam a drogériákban való kutakodással, beadtam a derekamat és Viki ajánlására megrendeltem az Etude House Proof 10 szemhéjalapot, és milyen jól tettem!


Catrice Eyebrow Filler színezett szemöldök zselé a szemöldöformázási rutinom kihagyhatatlan része, ha önmagában ugyan nem is ad látványos eredményt. A Sleek Oh So Special paletta meglepően nagy sikert aratott nálam, el is hanyagoltam miatta a többi szemhéjpúderem...Rákaptam a highlighterek használatára, az Essence Big Bright Eyes ceruzája igazán multifunkciós kis darab.
Szinte már el sem tudom képzelni a mindennapi sminkem tusvonal nélkül, amit legtöbb esetben a Dermacol Precise Black filces szemhéjtussal, vagy a kedvenc Essence Gel szemceruzámmal húztam. Ugyan rengeteg szempillaspirált kipróbáltam az évben, mégis mint sokaknak, nekem is az Essence Lash Princess jött be legjobban.


Nemrégiben több ízben is láthattatok szájhangsúlyos sminkeket a blogon, tőlem nem megszokott módon, igyekszem jövőre több ilyet készíteni, addig is a legtöbbet használt rúzsok listája: Essence - 53 all about cupcake, Avon Color Trend - Flirt, Rimmel Kate Moss - 11, Rimmel Hydra Renew - 500 Diva Red, Artdeco Lip Lacquer - 10 Impassioned Mauve.


Alapozáshoz a Real Techniques Stippling Brush-t használtam legtöbbször, pirosításhoz az elite Professional ferde ecsetét, a szememre az Essence Blender Brush pedig annyira bevált, hogy többet is beszereztem belőle.


Szinte arcpirítóan sok sorozatot nézek (15-20 körül, tényleg), a sitcomokat és a vígjátékokat egyáltalán nem szeretem, a lehető legundorítóbbak, legvéresebbek, legsokkolóbbak közül válogatok. Az idén legtöbbet nézett négy a Switched at Birth, ami meglepő módon egy családi dráma, mégis ez a legnagyobb kedvencem mindközül, a Hannibal, amihez igencsak erős gyomor szükségeltetik, a Hemlock Grove, amit hasonlóképp jellemeznék és végül a The 100, ami az egyik legizgalmasabb, amit valaha követtem. Persze nem maradhat ki a szórásból az American Horror Story sem, amivel ugyan mostanában kicsit lemaradtam, de ígérem, pótolni fogok és a Teen Wolf, ami évadról évadra durvul és ezt imádom benne.


Sorozatnak is nevezhető, de YouTube csatorna kedvenc az imagiSHOW, aminek ötletgazdájával, Kesnemével idén ismerkedtem meg, azóta követem őket napi szinten. Lényege, hogy minden napját felveszi egy GoPro kamerával, ennek az összevágott 10-20 perces vagy akár 1 órás összevágott anyaga felkerül a csatornára általában 19:00 órakor. Az alap koncepció egyébként egy költözés eredménye, így lett az előre kitűzött egy évből immáron több, mint másfél. Ja, és néhány epizódban én is feltűnök ám :)


A sorozatok miatt a filmeket eléggé elhanyagolom, kevés olyan van, ami megfog, moziba meg ritkán járok, mert mire általában eldöntöm, hogy elmegyek, leveszik a filmet a műsorról...A király beszéde örök kedvencem, szerelmes vagyok Colin Firth-be és nem, nem érdekel, hogy 54 éves, A csillagainkban a hiba akárki akármit mond, egy gyönyörű film - pláne, ha én mondom - , másképp nem sírtam volna végig az egészet, Az útvesztővel kapcsolatban talán kissé elfogult vagyok, mert Dylan O'Brien az egyik kedvencemet játssza a Teen Wolf-ban, de nagyon ígéretesnek tűnik a folytatás is és végül Az emlékek őre, ami gyakorlatilag besszippantott, miközben néztem.

Könyv helyett formabontó módon inkább egy oldalt említenék, ami nem más, mint a Wattpad, ahol műfajra, nyelvre vagy éppen kulcsszavakra lebontva válogathatunk több százezer amatőr író történetei vagy versei között. Én magam rengeteget kísérek figyelemmel és olvasok nap, mint nap, hála a telefonos alkalmazásnak, ami mindig értesít, ha új fejezet kerül fel, valamint kommentelhetünk és privát üzenetet is írhatunk a történet szerzőjének. Igaz, ez főleg azoknak kedvez, akik szeretnek angolul vagy egyéb idegen nyelveken olvasni, habár magyarul is írnak páran, én csak egy lányt követek.

Az év legnagyobb eseménye egyértelműen a blog létrejötte, nagy dolgot léptem meg azzal, hogy belekezdtem. Aztán ott volt persze a megannyi találkozó, köztük a Digital Divas, új ismeretségek, Sziget, elkezdődött az utolsó évem a gimnáziumban, az első sajtótájékoztatómSkócia és még sok utazás ezen kívül.

Nem szokásom fogadalmakat tenni, de tartogatok újdonságokat, majd meglátjuk, mi lesz belőle :) Szeretném a blogot ugyanilyen lelkesedéssel és odaadással vezetni, még több blogger lánnyal találkozni, netán barátságokat kötni és persze nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy idén vár rám eddigi életem eddigi legnagyobb megpróbáltatása, az érettségi és az egyetemi felvételi. 
Remélem, hogy idén is velem tartotok :)

21 megjegyzés:

  1. A Lumie Magique korrektor már régóta kívánságlistás nálam. A Hannibált nem is olyan rég kezdtem el nézni, hát valami baromi jó az a sorozat, nem is értem miért nem figyeltem fel rá eddig. :D A csillagainkban a hibát imádtam könyvben, filmben viszont nem hatott meg annyira, akármennyire is szerettem volna legalább egy könnycseppet kipréselni magamból nem ment. :/ Az útvesztőre nagyon kíáncsi vagyok már, de előtte szeretném elolvasni, Te olvastad?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem sajnos, ha lenne időm olvasni, boldog ember lennék...:D De azt hallottam, hogy jobb, mint a film.
      A csillagainkban a hiba olyan szinten van nálam, hogyha már a címét meglátom vagy meghallom, sírva fakadok, borzasztó :DD

      Törlés
  2. Én kontúrozáshoz most a Krémmánián láttam egy szuper ötletet, a Tonymoly Crystal Blusherjének van egy árnyalata, ami kb ugyanolyan mint a NYX Taupe, csak 1.200-500 Ft-ba kerül a 2.690 helyett, én meg azt tervezem megrendelni. :D Szép az az Aden pirosító!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Húha, ez jól hangzik, majd én is megnézem :O

      Törlés
  3. Az Essence szempillaspirál nálam is nagy kedvenc, na meg az Oh so special és a Sleek Pomegranate :) Sorozatokból a The Walking Dead és a Trónok harca a kedvenceim. Filmek közül idén egyik sem fogott meg igazán, de a Rossz szomszédság nagyon vicces volt, így képzelem magunkat K-val, ha lesz gyerekünk (leszámítva a szomszédba költözött egyetemi "koleszt") Mi nemrég néztük az Útvesztőt, de valahogy nem jött át, lehet inkább a könyvvel kéne próbálkoznom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én borzasztó módon rettegek a TWD-től, azok a zombik engem kiakasztanak, ez így vicces ahhoz képest, amiket egyébként nézek...:D A Trónok harcát nyolc rész után meguntam, pedig nagyon próbálkoztam vele :(
      Engem az Útvesztőben egyedül a csaj irritál rettenetesen, már a Skinsben is gyűlöltem ezt a színésznőt.

      Törlés
  4. Van jó pár olyan termék itt, ami nekem is kedvencem. Az Essence szempillaspirált én a múlt héten vettem meg, de már szidom magam miért nem előbb, csodálatos pillákat készít. Én most daráltam le a TWD 4,5 évadát decemberben, imádom, pedig én egy horrort, thrillert sem nem tudok megnézni, igaz ez dráma, de vannak ijesztő és brutális részei. A Hannibal érdekel régóta, lehet megpróbálkozok vele és reménykedem nem lesznek rémálmaim tőle.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, nem mondom, hogy nem lesznek...:P Enni mindenesetre ne egyél mellette, én elkövettem ezt a hibát az első évadnál, amikor egy nap alatt néztem végig az összes részt :D

      Törlés
    2. Így az ünnepek után nem is baj, az sem, ha elveszi az étvágyam :D

      Törlés
  5. The 100 megy valahol nálunk? Ha nem, kíváncsi lennék, hányan nézik vajon... Szerintem is elég jó, habár van néhány dolog, ami még nem tökéletes (1. túl sok Jasper, túl kevés Monty, meg úgy egyébként az előbbi viselkedése, 2. Anya!!! miért??)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem megy, de nekem két osztálytársam nézi meg még egy barátnőm :DD Jasper engem is idegesít, a vége felé Finntől is téptem a hajam és nekem Lincoln a kedvencem, ő is lehetne többet :D Anyát is imádtam, erre...

      Törlés
    2. Ja, Finn mondjuk sosem volt a kedvencem.
      Itt egy hatalmas Bellamy fannal állsz szemben, szóval... És nagyon tetszik, hogy Octavia mekkora badass lett már mostanára:D

      Törlés
    3. Barátnőm is Team Bellamy :D

      Törlés
  6. A Big Bright Eyes-t én azért nem szeretem, mert lehetetlen kihegyezni, ha fagyasztóban tartom előtte órákig, akkor is puha marad, a hegyes közelébe se kerül, mert a hegyezőbe olvad a vége, szóval nem sokáig lehet érdemlegesen használni :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem nem volt vele ilyen problémám egyszer sem :O

      Törlés
  7. Szia! :)

    A catrice púderrel én is szemezek, amint elfogy az Essence All about matt loose-ja, valószínű beszerzek egy ilyet is! :) Már csak a tökéletes alapozó kell majd... :D

    Most találtam rád amúgy és nem bántam meg, nagyon jók a bejegyzéseid, tetszenek, +1 feliratkozó! :)

    http://norahsweetthings.blogspot.hu/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, köszönöm:))
      A tökéletes alapozó nekem is jól jönne...:DD

      Törlés
    2. Talán még a tökéletes pasinál is nehezebb (vagy kb ugyanannyira)... :D :D

      Törlés
  8. Nagyon jól összeszedett poszt volt, imádtam olvasni, még akkor is ha már én a legtöbbjét tudtam :-)
    Mondjuk azt kifelejtetted, hogy idén a kedvenc Tamarád én voltam :( :D Nagyon imádlak és nem győzöm mondani, hogy legyen csodás-csodás 2015-ös éved és idén is maradj a cimbim :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyértelmű, hogy te voltál a kedvenc Tamarám, szóval ezt már meg sem kell említeni! ;)

      Törlés