2015. január 2., péntek

2014 kedvencei #1 - Arcápolás, testápolás, hajápolás, körömlakkok

Először is Boldog Új Évet mindenkinek! :) Úgy döntöttem, hogy a 2014-es év kedvenceit két bejegyzésben fogom prezentálni, mert egyben borzasztó hosszú lenne, tehát következzenek most a sminktermékeken kívüli "beauty" dolgok.


Testápolás fronton egyértelműen a Balea tusfürdők vitték a prímet, ezt a havi kedvencek is bizonyíthatják, szinte minden hónapban egy új illatot mutattam nektek, ezek közül is a maracujás és a nyári limitált kiadású mangós tetszett a legjobban. Az arc- és sminklemosó, amit szerintem sosem fogok lecserélni idén is a Bioderma Sensibio H2O micellás víz, nem nagyon szeretném bolygatni az arcápolási rutinomat és ez minden tekintetben jelesre vizsgázott nálam a borsos ára ellenére. Nem csíp, nem okoz irritációt, könnyen lehozza még a vízálló termékeket is és egy 250 millis flakon hónapokig elég. Hetente párszor vetem be a Neutrogena Visibly Clear Blackhead Eliminating bőrradírt, de akár naponta is alkalmazhatnám, ugyanis a szemcséiből szinte alig érezni valamit, ugyanakkor hatékonyan tisztít és friss érzetet kölcsönöz. Az Akneroxid gél a bőröm abszolút megmentője és mindenkinek csak ajánlani tudom, aki problémás bőrrel küzd. Dalma videóját ajánlom azoknak, akik még nem ismerik ezt a krémet, minden fontosabb infót elmond vele kapcsolatban. A Dr. Scheller Jojoba Oil & Schisandra Intensive Soothing szérumról már írtam korábban, többször újravásároltam és továbbra is a napi rutinom része, csakúgy mint a Simple Light formulájú hidratáló kréme, amit Angliából kaptam és annak ellenére kedvenc, hogy sosem voltam kibékülve az arckrémekkel. Az egyetlen ajakápoló, ami nálam működik a Carmex Original, ebből is csak a tégelyes kiszerelés, minden más csak ideig-óráig működik, zavar az állaga és hasonlók. Az illata és az íze valóban borzasztó, de mivel általában csak éjszakára használom, ezért nem igazán zavar.


Amikor először kezdtem formázni a szemöldökömet magamnak, nem vészesen ugyan, de sikerült túlszednem. Akkoriban hallottam az Alverde szempilla ápoló szérumáról, amit egy hirtelen ötlettől vezérelve egyszer felkentem a szemöldökömre is és csodák csodájára sikerült úgy visszanövesztenie a szemöldököm, hogy ne nézzen ki furcsán. Persze eredeti funkcióját is ellátja, a szempilláimat is jelentősen megerősítette. Mint minden lányban, bennem is lezajlódnak biológiai folyamatok, ezek közé tartozik az izzadás is. Amíg nem ismertem a Rexona Maximum Protection dezodort, gyakran elég kényelmetlenül éreztem magamat, főként nyáron, ugyanis borzasztó rosszul tűröm a meleget, már 15-20 fok fölött megőrülök. Ez az egyetlen izzadásgátló, ami bevált és nem hagy cserben. Tudom, alumíniumsót tartalmaz, ami sokak szerint káros, de még egyetlen egy natúr termék sem volt képes arra, amire ez, márpedig nekem nagy szükségem van a hatékonyságra. Sok balzsamot és pakolást kipróbáltam idén, mégis ami az év nagy részében elkísért, az a L'oreal EverRich. Volt már szó róla többször, sőt, ajánlottam is, mert mivel az ára nem éppen kedvező (2700 forint a Müllerben), érezhetően hidratálta a hajamat. Idén kezdtem el hajolajakat használni, az első, amire beruháztam a Garnier Fructis Wunder-Öl, ami száraz és vizes hajra egyaránt használható és többek között a hőtől is véd. Az Aromax rozmaringolajat a samponomba keverve használom, alkalmanként 4-5 cseppet, időnként szünetet hagyva, mert észrevettem, hogy néha eléggé szárítja a fejbőrömet. Főleg a zsírosodás mérsékelése miatt vettem és elégedett vagyok. Ha mégis gyorssegélyre lenne szükségem, bátran nyúlok a Dove szárazsamponjához, ami eddig még egyszer sem okozott csalódást, pedig jópár flakonnal elfogyott az év folyamán. Természetesen vannak olcsóbb alternatívák is a piacon, ám ha valami, ez nagyon jó.
Említést kell tennem a L'oreal Casting Creme Gloss hajfestékről, aminél az idei többszörös hajszínváltás után végül megállapodtam. Az 554 Chilis Csokoládé árnyalatot keverem valamilyen nem túl sötét barnával, így kapom meg a tökéletes vöröseses árnyalatot. Nem tartozik a legolcsóbb hajfestékek közé, 1700 forint környékén kapható, de néha akciózzák 1100 forint környékére, de két doboz bőven elég a hajamra - volt olyan, amiből három is majdnem kevésnek bizonyult - annak ellenére, hogy tartós színező, hónapokig szép marad és nem kell nyitott ablak mellett végezni a festést, mert nincs az a tipikus elviselhetetlen szaga.


Továbbra sem vagyok körömmágus, ezt mindig hangsúlyozni szoktam, ugyan egyre többször fordul elő, de még mindig meglepetésértékű, ha nekiállok körmöt festeni, a következő állomás a nyomdázás elsajátítása, már ha végre sikerül hozzá megfelelő eszközöket beszerezni :) Az év körmös felfedezése az Essence Studio Nails körömágybőr puhító, ezelőtt soha az életben nem értettem, hogy mi a fenét kezdenek a körömágybőrrel a lányok, hogyan távolítják el, nos, mostmár ezt is tudom. A Lovely átlászó körömlakkját használom alapnak, léteznek persze ennél sokkal extrább változatok, mindenesetre ez is teszi a dolgát és plusz, hogy gyorsan szárad. Fedőlakk gyanánt szinte mindenki az Essence Better Than Gel Nailset ajánlotta, nem véletlenül, mivel alapjaiban változtatta meg a manikűrözési szokásaimat. A legfőbb problémám mindig a száradással volt meg azzal, hogy rettentő béna vagyok, egyszerűen nincsen türelmem 10-15 perceket egy helyben ülni és várni, ezzel ezen idő töredéke alatt kész vagyok, ráadásul napokig vállalható állapotban tartja a "művem". Színek terén az ízlésem meglehetősen végletes, szinte csak vagy pasztell vagy nagyon sötét lakkokat hordok, megszállottja vagyok a mentának (pontosabban a világoskéknek, fogalmam nincs, miért nevezik mentának), ilyen például a Catrice Candy Shock - Play It Bliue, az Astor - 135 vagy a Rimmel Rita Ora - Breakfast In Bed. Ezen kívül legszívesebben nude árnyalatokat viselek még, nagy kedvencem az Essence Multi Dimension - 71 Wanna Kiss?, ez volt rajtam a szalagavatómon is.


Biztosan írtam már, hogy parfümből szinte csak a gyümölcsös illatokat szeretem, a virágos illatjegyeket, pláne a rózsát ha lehet, messziről elkerülöm. A Mea nyereményjátékán nyert Mexx Summer Edition pont ezért telitalálat volt számomra, az illat, pedig mondhatni az "enyém" a Bruno Banani Magic Woman. Előszeretettel fújkáltam mind a szobát, mind magamat a The Body Shop Gránátalma és Málna illatosító spray-vel, ami tartósságban nyilván fel sem ér egy parfümhöz, nagy sajnálatomra. Mint sokakat, engem is beszippantott a Yankee Candle mánia, pláne, mivel gyerekkorom óta gyertyafanatikus hírében állok. Leginkább tartokat vásárolok, szerintem ezek érik meg a legjobban, de követelem, hogy a Fireside Treats-ből gyártsanak parfümöt, százszor is újravásárolnám, esküszöm. A Soft Blanket is gyakran a kosaramba kerül, csakúgy, mint a Christmas Cookie.

Ezen a téren a célom 2015 végére, hogy megtaláljam azokat a termékeket, amik után odaírhatom egy elfogytak bejegyzés végén, hogy igen, szívesen újravenném és működnek, ne legyen olyan dolog a polcomon, amit csak azért használok, hogy végre végezzek vele. 

20 megjegyzés:

  1. Búék! :) Nagyon jó olvasgatni, hogy kinek mik voltak a kedvenc termékei 2014-ben. Számomra ez inspiráció is, hogy a jövőben miket próbálhatnék ki. Az alverde szérum már régóta érdekel például.
    A rexona izzadásgátlóval ugyan úgy vahy mint Te...lehet, hogy káros de hatásos! Ezen kívül még az astor lakk is megvan bár azt nem szeretem annyira.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is mindig mindenkiét végigolvasom és ennek hatására egyre több dolog is lesz a kívánságlistámon :D Én a Rexonát semmi pénzért nem cserélném le, egyébként sincsenek bizonyítható rossz hatásai egyelőre...

      Törlés
  2. Búék! :)
    Az Akneroxid nekem többet ártott mint használt. Bekentem vele a bőröm pár alkalommal, erre dupla annyi pattanásom lett. És csak kozmetikus tudott velük elbánni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudom, hogy csak urban legend vagy tényleg így van, de a benzoil-peroxid előhoz mindent, ami a bőrfelszín alatt van, én is gyakran tapasztalom, hogyha egy ideig nem használom és újrakezdem, akkor aztán mindent kihoz :D Mondjuk én nem hiszek abban, hogy a pattanásokat hagyni kell visszahúzódni, mert akkor gyakorlatilag ugyanúgy ott van a bőröd alatt és tapasztalat, hogy utána úgyis előjön megint :D
      Kár, hogy neked nem vált be :(

      Törlés
  3. Boldog új évet! :)
    A Bioderma lemosó szerintem is szuper, nálam csak azért nem került be az éves kedvencek közé, mert kb az év közepétől használom, de jövőre biztosan ott lesz, mert maradok ennél. Hiába drága, sokáig elég és nem bántja a bőrt.
    A Rexona dezodorral én is hasonlóképp vagyok mint Te, annyi, hogy megpróbálom nem mindennap használni, no de ki akar izzadósan dolgozni menni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi is mindig nézzük anyával az akciókat és amikor jó áron van, akkor veszünk még belőle, mert úgyis elfogy :D Én is, ha itthon vagyok például vagy hétvégén nem használom, de egyébként muszáj...

      Törlés
  4. BÚÉK :) A tartokat én is nagyon szeretem és az Essence fedőlakkja szintén nagy kedvencem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az Essence fedőlakkot én is milliószori ajánlásra vettem meg, már úgy beszéltek rá :'D

      Törlés
  5. Mindnen jót kívánok a 2015 évben is!!
    Tarotokat én is szeretem, van egy pár, Balea termékek nagyon jók, és a Rimmel Rita Ora - Breakfast In Bed lakk nekem is kedvencem :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt a Rita Ora vonalat nagyon eltalálták, tőlem furcsa módon felvásárolnám az összeset szinte...:D

      Törlés
  6. Búék!
    A szempilla ápoló szérumot olyan régóta vadászom de SOHA nincs abban a DM-ben ahol épp vagyok. Nem értem..... már nagyon idegesít, annyira szeretném kipróbálni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is látom mostanában, hogy szinte mindenhol hiánytermék és nem igazán töltik az Alverde polcokat....

      Törlés
  7. Szuper dolgokat gyűjtöttél össze. Az Akneroxidot már nekem is pótolnom kell, ugyanis jó ideje elfogyott és nem jártam utána, hogy rendeljek a patikában, de most már muszáj lesz, mert látszik a bőrömön, hogy nem használom egy ideje :/ A Biodermát én is ki szeretném próbálni, amint sikerül minden hasonló terméket elfogyasztanom itthon, de azt hiszem én a zöld változatba fogok beruházni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A zölddel vigyázz, mert szalicilsav van benne és én amikor a rózsaszín után egy időre visszatértem ahhoz, csípte a szemem és már mások is mondták, hogy hasonlót tapasztaltak :)

      Törlés
  8. Fú a körömágybőr eltávolítással én is így vagyok, egyszerűen képtelen vagyok rá, pedig sok mindennel próbálkoztam már, másnak meg megy.. A száradási idővel szintén, nem bírok félórákat várni a száradásra mozdulatlanul, de még ha sikerül is, 2 óra elteltével is ha belenyúlok valamibe, akkor annyi neki, ez mondjuk már elég durva, és elképzelésem sincs miért van így :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy nekem sem megy még ezzel sem, mint a többieknek, hogy gyakorlatilag nulla körömágy...hogy az hogyan lehetséges?! :D

      Törlés
  9. Néhány dolog most felkerült a 2015-ös kipróbáladnó listámra. :D Ezt a Bruno Banani parfümüt megkaptam a Jézuskától, hamar a szívembe lopta magát.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is mindig így vagyok, ha kedvences bejegyzéseket olvasok, csak gyűlnek...:D

      Törlés
  10. Az Alverde szérumot most már beszerzem, mert annyian dicsérik, hogy nem mehetek el mellette... A L'Oréal balzsam a listámon van még mindig, de van még elfogyasztandó balzsamom, így egy darabig még ott is marad. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is, ennek ellenére beszereztem már belőle az utánpótlást...:DDD

      Törlés