2014. december 19., péntek

Új termékek a hajápolásomban #2

Bizonyára sokan tudjátok, hogy a sokat foglalkozom a hajápolással, állandóan keresem a tökéletes termékeket és már jó ideje hajnövesztésben vagyok, éppen ezért gondoltam, hogy megosztok veletek néhány dolgot, amit az utóbbi pár hónapban kezdtem el használni és elégedett vagyok velük.


Mane 'n Tail Original sampon: soha nem gondoltam, hogy valaha ezt fogom mondani, de szerintem megtaláltam a számomra legtökéletesebbet! Alapvetően azért szerettem volna kipróbálni, mert nagyon sokan azt állították külföldön, hogy rekord idő alatt megnőtt a hajuk tőle, ami nekem nem jön rosszul. Kicsit tartottam tőle, hogy ápoló sampon, tuti nem fog kibírni a hajam még három napot sem mosás nélkül, ezért felesben megrendeltem a barátnőmmel (szia, Sári!) az egy literes kiszerelést az iHerbről, akik sajnos érthetetlen oknál fogva néhány hete iszonyatmód megdobták a szállítás költségét, mostmár nem is elérhető a fix 4 dolláros szállítás, ennél tömeg alapján majdnem 14 dollár lenne...
Majdnem fél évig elég volt a flakon fele, és ha ezt használom, a negyedik napon kell csak szárazsamponoznom, alig hittem a szememnek! Az illatát imádom, olyan semleges, tisztaságillatú, az állaga elég furcsa, kicsit zselés és nagyon jól felhabzik. Általában úgy mosok hajat, hogy első mosásként anyukám samponját használom, hogy ne ezt pazaroljam, majd másodszorra keverem össze 3-4 csepp rozmaringolajjal ezt és akkor már a hajam hosszát nem samponozom. A rozmaringolajat még mindig csodaszernek tartom egyébként, de rájöttem, hogy eléggé kiszárítja a fejbőröm, ha minden alkalommal használom, úgyhogy mostanában hetente egyszer vetem be. A hajam egyébként tényleg nő, másfél havonta már ráfér a festés...

John Frieda Frizz Ease Wunderkur hajpakolás: csak beadtam a derekamat és a rengeteg pozitív Krémmániás vélemény hatására megvettem 3000 forintért. Tény, hogy valószínűleg a szilikon dolgozik benne, attól ennyire hatásos, de azon kívül állítólag tartalmaz avokádó olajat, tejproteint és E-vitamint is. Az illata igazi fodrászos, az állaga eléggé híg, de nem folyékony, nem kell belőle sokat használni. Főleg akkor veszem hasznát, hogyha egyenesen szeretném hordani a hajamat, mert segít kicsit kezelhetőbbé tenni a hajamat és jól működik az egyenesítős termékeimmel. A kiszerelése csak 150 milli, ehhez képest kicsit sokallom az árát (bár Skóciában láttam három fontért akciósan, a hülyének is megérte volna, én pedig nem vettem meg...) de meg vagyok elégedve vele.

Lisap Ultimate hajvasaló és hővédő folyadék: Dalmánál láttam először, hogy meg van elégedve vele, valamint jókat olvastam róla, ezért nem volt kérdés, hogy ezt fogom kipróbálni hővédő gyanánt. Fodrászkellékes boltokban lehet kapni elvétve, én a Hajvarázs.hu webáruháztól rendeltem 2250 forintért. Meglepődtem, hogy mekkora kiszerelés, szerintem életem végéig elég lesz körülbelül. Az illata isteni gyümölcsös, egész nap ezt szagolgatnám, kár, hogy hajon annyira nem marad meg. Ez is főleg a formázásban segít, a hővédő hatását nem igazán tudom mérni. Nem szabad nagyon sokat használni egyszerre, mert akkor hajlamos kicsit ragacsossá tenni a hajat, tehát ebben az esetben a kevesebb több.

got2b Öl-La-La hajformázó és ápoló olaj: kicsit hadilábon állok a hajolajakkal, ugyanis a legtöbbön az áll, hogy nedves és száraz hajra is használható formázás előtt és után egyaránt, azonban hallottam már olyat is, hogyha hőkezelés előtt olajat használsz a hajadra, akkor az felforr és károsítja a haj szerkezetét, ezért eddig én csak hajvasalás után használtam mindenféle ilyesmit. (Ez körülbelül pont olyan amúgy, mint az arról szóló vita, hogy hővel való formázás előtt érdemes-e hővédőt használni vagy csak beleég a hajba...) Próbáltam már a Kerastase Elixir Ultime olajat, most pedig egy Fructissal felváltva használom ezt. Nagyon érdekes, megfejthetetlen, kicsit mentolos-gyümölcsös illata van. Nyilván ez is szilikonalapú, hiába található benne argánolaj, én a már kivasalt hajamra szeretek tenni belőle a legikább, befejezésképp. Minimálisan csúszósabb érzete van, mint a másik kettőnek, de nem ragad és szépen beissza a hajam anélkül, hogy zsírosítana, ezért én nem csak közvetlenül hajmosás után használom. A töredezett hajszálaimat nyilván nem fogja összeragasztani, de a következő mosásig puha és fényes a frizurám.

Toni & Guy Casual tengeri sós texturáló spray: Skóciában vettem ezt az utazó kiszerelést belőle, hasonló termékek közül még csak a Baleát használtam, de ez az, amit a legtöbben szeretnek. Ilyenkor ősszel és télen az undorító párás-esős időben inkább hordom hullámosan a hajamat, minthogy azon bosszankodjak, hogy nem marad egyenes, egy kis plusz segítség pedig mindig jól jön, ugyanis tudhatjátok, hogy nekem a göndörítéshez is hajat kell vasalnom előtte. Dícsérték az illatát, az nekem nem annyira jön be, valamint nem porlaszt olyan szépen a szórófej, mint a Balea esetében, ami kicsit zavaró, hiszen nem nedves hajat szeretnék. Ne gondolja senki, hogy a használatával azonnal hollywoodi hullámos frizurája lesz, ez tényleg csak textúrát ad neki és kicsit összeugrasztja a tincseket, ám nem nélkülözhetetlen számomra. Nem szárít annyira, mint a Balea, de azért nem árt utána egy jó ápoló hajpakolás.

Hajfestés terén visszatértem a L'oreal Casting Creme Gloss-ra és nem hiszem, hogy le fogom váltani. Két színt keverek, valamilyen világosabb- vagy középbarnát és a megszokott Chilis csokoládét, mert ha ismét csak az utóbbival festeném, ismét tök más színe lenne a lenövésemnek, mint a hajam többi részének, a vöröses árnyalatot viszont szeretném megtartani. Két dobozzal szoktam venni - általában akcióban, 1000 forint környékén ki lehet fogni - az pont elég, egy kicsit még marad is belőle a végén, amíg például a Palettéből hármat is bőven elhasználtunk egy alkalommal. Igaz, hogy csak tartós színező, nekem mégis elég jól megmarad a szín. Szerintem kifejezetten jó illata van, nem fogja be a bőrömet, nem nézek úgy ki még a festés után két héttel is, mint aki összekente magát temperával.

Használtatok már valamit ezek közül? :)

4 megjegyzés:

  1. A hajam hosszát én sosem samponozom, csak a fejbőrt, sosem gondoltam, hogy kellene.
    Ugyanezt a hajfestéket használom én is, nem is értem, hogy lehet egy színező ennyire tartós, nekem befedi az ősz részt is és nem kopik ki a hajból.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is csak azért samponozom, mert ha használok rá valami formázó terméket akkor azt szeretem kimosni, a biztonság kedvéért.

      Törlés
  2. Olyan szép a hajad!:) Egyébként számomra ezek a termékek, egytől-egyig ismeretlenek voltak de nem lehetnek rosszak szóval majd még utánuk olvasok. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, köszönöm :) Pont ma kaptuk meg a szalagavatós videót és ott csodálkoztam, hogy jé, tényleg ekkora már a hajam? :O Hátulról sosem láttam...:D
      Bizony-bizony, rá lehet bukkanni csodákra, a Lisap hővédőt én sem találtam volna meg sosem, ha nincs a Krémmánia, vagy Dalma blogja :)

      Törlés