2014. december 23., kedd

Elfogytak #9

Szerettem volna korábban ilyen bejegyzéssel jönni, hiszen régebben havonta összegyűlt egy szép adag, ez most az utóbbi pár hónap termése.  Túl sok sminkterméktől ezúttal sem tudtam megszabadulni, de talán majd legközelebb...


Balea mandarin-narancs bőrradíros tusfürdő: ősz elején írtam már egy bővebb bejegyzést erről a tusfürdőről. A véleményem nem változott, viszont borzasztóan utálom ezt a kiszerelést, mert a sűrű állaga miatt főleg a vége felé borzasztó nehéz volt akármit is kinyerni belőle, tévedtem, amikor azt gondoltam, hogy kényelmes lesz használni. 
Újravenném? Talán.

Balea tusfürdők - Purple Kisses, Beautiful Feelings, Maracuja: csak Balea tusfürdőket használok, számomra a maguk 269 forintos árával verhetetlenek mind minőségben, mind illatválasztékban. Ezek közül a Beautiful Feelingsről írtam külön, de továbbra is a maracujás a kedvenc illatom.
Újravenném? Az elsőt talán, utóbbi kettőt igen.

Nivea micellás víz: ha jól emlékszem, tavasszal kaptam tesztelésre a Niveától, ezt a lehetőséget a Facebookon sorsolták ki. Az egyetlen nagyobb problémám az volt vele, hogy a szememre egyáltalán nem tudtam használni, mert nagyon csípett, valamint nyomokban itt is felfedezhető volt az a bizonyos enyhe dohos szag, amit a L'oreal micellás víznél is fel szoktak hozni negatívumként. Így végül az arcomra használtam el, itt jól működött, ám számomra túl macerás lenne a szemsmink lemosására egy másik terméket használni, ezért maradok mostantól a jól bevált Bioderma micellás víznél, amiből szintén elfogyott egy 250 millis flakon. 
Újravenném? Nem.

Vichy termálvíz spray: valamelyik Pixiboxban lapult még, nyilvánvalóan inkább nyáron vettem hasznát, például az idei Sziget alatt, ugyanis a fém csomagolásnak köszönhetően még a melegben is viszonylag hideg maradt a táskámban és jó volt fújkálni magamat. Az arcomra is használtam, eltalálták a fújós részét, kellemes érzés volt, de különösebb nyugtatást vagy extra hidratálást nem tapasztaltam a használatával. 
Újravenném? Egy olcsóbb változatot talán.

Balea Outdoor Aktiv hidratáló krém: vegyes érzelmeim vannak ezzel a krémmel kapcsolatban, ugyanis a feladatát jól ellátta, viszont mégsem szerettem annyira használni. Az állaga elég sűrű, lefekvés előtt használnám, mert kell idő, hogy beszívódjon. Az illata hiába kellemes, kicsit túl erősnek bizonyult az idő múlásával. 
Újravenném? Nem.

Balea Men Energy Q10 szemkörnyékápoló: ez az, amiről tényleg fogalmam sincs, hogy használt-e valamit :D A kis fém golyónak köszönhetően hűsítette a szemkörnyéket, a benne található termék folyékony, géles állagú és felvitel után sokáig meg is marad a nedves és kicsit ragacsos érzet a bőrön, inkább megszárad, mint beszívódik. Nekem genetikusan táskás és karikás a szemem és nem hiszem, hogy ezt akármelyik szemkörnyékápoló egy karikacsapásra megszüntetné. 
Újravenném? Nem.

Adidas Action 3 Control dezodor: amíg nem találtam rá a Rexona Maximum Protection-re, addig szerettem használni, de mostmár sokkal inkább szeretem a stiftes vagy krémállagú dezodorokat, a hajtógázasak kevésbé hatékonyak szerintem. Az illata egy idő után már nagyon sok volt, púderes, virágos, ami nem a kedvencem, de emlékszem, hogy amikor a kék színű golyósat használtam belőle, az hatékony volt.
Újravenném? Más illatban és formátumban igen.


Balea Trend It Up Lovely Berries epres szárazsampon: szintén teszteltem már, azóta meguntam az illatát és meglepően gyorsan el is fogyott, a többi szárazsamponom sokkal tovább elég általában.
Újravenném? Nem.

Dabur Vatika hajkondícionáló olaj: sokáig használtam kókuszolajat a hajamra, ebben is főként az található. Hajmosás előtt használtam az egész hajamra, 30-40 percig rajta hagytam, majd kimostam. Nem tapasztaltam semmi különlegeset, ez a kiszerelés pedig nagyban megnehezíti az adagolást, mert előzetes melegítés nélkül a kókuszolaj miatt teljesen szilárd.
Újravenném? Nem.

Garnier Ultra Doux Sárgabarack és Mandula balzsam: főleg az illata miatt vásároltam újra másodszorra is, ami hajmosás után még napokig érezhető. Hígabb, mint a balzsamok általában, ennek köszönhetően nem nehezíti el a hajat, de nekem kicsit több mélyebb hidratálásra van szükségem, mint amit ez nyújt. 
Újravenném? Talán.

Garnier Fructis Oil Repair 3 hajpakolás: nagyon szeretem ebből a vonalból a balzsamot és a pakolásban sem kellett csalódnom. Ilyen állagot várnék egy olajos pakolástól, sűrű és érezhetően hidratál. Az illatával sosem voltam igazán kibékülve, nem is tudom meghatározni, de már kicsit unom, ezért mostanában inkább más pakolásokat fogok használni.
Újravenném? Igen.

Himalaya Herbals Sparkly White fogkrém: kiváncsi voltam, hogy vajon mit tudhat egy "natúr" fehérítős fogkrém. Ha beteg vagyok, vagy az leszek, gyakran előfordul, hogy begyullad az ínyem és ezért gondoltam, hogy egy gyógynövényes formula jó lehet rá és amióta ezt használom, nem igazán fordult elő újra. A fehérítésben nem remekelt, de nem is vártam el tőle, az ízétől féltem egy picit, ugyanis a mentol mellett fahéjas íze is van, ami nem a kedvencem, de hozzászoktam.
Újravenném? Igen.

Biovanne Plus szépségvitamin: már írtam róla, hogy részt vettem a Biovanne három hónapos tesztelési folyamatában, december elején fogyott el a második dobozzal is. Folyamatosan írtam a tapasztalataimat, amit a honlapon el is olvashattok, de összefoglalom itt is: leginkább a hajamat szerettem volna megerősíteni, ezzel kapcsolatban azt vettem észre, hogy eléggé felgyorsult a növekedése. Sokat szenvedtem azzal, hogy rettentő lassan gyógyulnak a hegek az arcomon, hetekig-hónapokig szenvedek velük, a vitamin szedése közben viszont nem igazán pattogtam ki és sokkal egyenletesebbé vált a bőröm, eltűntek a pigmentfoltjaim. A körmömmel sajnos nem igazán tudott mit kezdeni, hiába nő gyorsabban, ugyanúgy letörik, de nem is nagyon szeretem a hosszú körmöket. Még egy plusz dolog, hogy amíg szedtem, egyáltalán nem voltam beteg, pedig körülöttem mindenki elkapott több vírust is.
Újravenném? Talán.

Aveo körömlakklemosó: mindig ez kerül a kosaramba, mert olcsó, szeretem az illatát és nincs vele problémám, ugyan a csillámos lakkokat ez sem hozza le azonnal, de olyat szerintem még nem találtak fel...
Újravenném? Igen, de lehet, hogy előbb végre kipróbálom az Isana legendás mandulás lemosóját.

Max Factor CC Krém - 40 fair: nem gyakran fordul elő, hogy elhasználok egy teljes alapozót, vagy BB krémet, ebből is látszik, hogy nagyon szerettem. Ugyan ahogy beköszöntött az ősz, úgy láttam, hogy kicsit sötét már a bőrömhöz - ezért is szerettem volna elhasználni - meg voltam elégedve a fedésével és a tartósságával is. (Ezt az árnyalatot egyébként nagyon ajánlom rózsaszínes bőrtónusú lányoknak.)
Újravenném? Igen, már meg is van az utánpótlás.

Catrice Longlasting szemceruza - 100 Pearly Bird: sajnos ugyanaz lett a sorsa, mint a fekete és sötétkék párjának is, egyszerűen megkeményedett és már nem lehet vele vonalat húzni. Többen panaszkodtak rá, hogy egyszerűen nem fog egy idő után, pedig "fénykorában" sokat használtam, kár érte, mert szép színe és fénye van.
Újravenném? Nem.

10 megjegyzés:

  1. A pink és maracujás tusfürdő nekem is megvan,a pink túl erős illatú, a másikat szeretem, még van is mindkettőből. A Bioderma víz állandó használatban van :) A zöld Aveo és az Isana zöldje INCI-re tök ugyanaz, a lila viszont lemezessé tette a körmeimet, soha többet nem veszem meg.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én ráuntam most a pinkre, jókor fogyott el :D Ó, jó tudni, akkor ezentúl az Isanát fogom venni én is :O

      Törlés
  2. Jó sok terméket sikerült kivégezned :) Szeretem a Baleas tusfürdőket kábé a fele tubusig, utána már minden bajom van tőle, de ez alól kivétel az idei napozás utáni tusfürdő, mert az egyszerűen zseniális :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, én pont attól kapok herótot, a múltkori blogtalira is elhozta valaki elcserélni és mondtam, hogy vigyék a közelemből :DD Anno megvettem még egy olyan illatú hajvégápoló olajat is, de nem tudtam elhasználni, annyira nem szeretem az illatát :D

      Törlés
  3. Az Oil repairnek én imádom az illatát :) Amúgy tényleg szuper hatékony is. Az epres száraz sampon nekem is csalódás kicsit, főleg, hogy most, amikor már alig van benne a pumpa megadta magát és több hideg fehér lé jön a fújóka hátuljából a kezemre, mint amennyi a hajamra :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De fura :O Szerencsére nálam csak szimplán elfogyott...szerintem maradok a jól bevált szárazsamponjaimnál, nem fogok próbálkozni ezentúl.

      Törlés
  4. Rengeteg dolgot elhasználtál te csaj!:D Az Isana mandulás lakk lemosó nagyon jó!:) A max factor CC krémről annyi jót hallottam már, de mégsem vettem eddig még meg...na majd talán megkapom a Jézuskától!:) Egyébként a niveának nem igazán jött be ez a micellás víz dolog szerintem...eddig még senki nem mondott róla jókat...mindenki arra panaszkodott, hogy csíp. Pedig elvileg érzékeny bőrre lett tervezve. :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az arcomon nem volt baj a Niveával, de a szememnél...hát inkább hanyagoltam :D Amikor belenéztem a zacskóba, nem tűnt ennyi cuccnak egyébként :D

      Törlés
  5. Én is az Isana mandulás körömlakk lemosója mellett teszem le a voksom, szóval egyre közelebb kerülsz a megvételéhez... :D
    Pusza: Reni

    VálaszTörlés