2014. október 28., kedd

Októberi kedvencek

Elég hihetetlennek tűnik, hogy lassan november, aztán december, jön a szalagavatóm, a karácsony...örülök is, meg nem is, hogy ilyen gyorsan telik az idő. Október az új termékek hónapja volt a Glamour napoknak köszönhetően, de újra előkerült néhány régebbi kedvencem is.


Balea Beautiful Feelings tusfürdő: ha havi kedvencek, akkor Balea tusfürdő. Pár napja írtam róla, itt elolvashatjátok.


Simple Kind To Skin Hydrating Light Moisturiser arckrém: apukám egyik kedves kollégája szerezte be nekem Angliából ezt az utazó méretet, ami még így is hatalmas mennyiség. Kint nagyon népszerű ez a márka, olcsó, szép összetevőjű és hatékony arcápolási termékeket tartalmaz, ez az arckrém is villámgyorsan beszívódik, nem hagy ragacsos érzetet, illatanyagot sem tartalmaz és mindezek mellett jól hidratál, kíváncsi vagyok a márkára bővebben is. Ja, és Zoella is együttműködik velük!



TRESemmé Heat Defence Styling Spray hővédő: szintén egy angliai termék, a tengerentúlon borzasztó nagy népszerűségnek örvendő TRESemmé hajápolási márkától, aminek az itthoni megfelelője egyes pletykák szerint a Syoss. Amikor keresgéltem, hogy mit próbáljak ki, ezt a hővédő-hajformázó spray-t nagyon sokan dicsérték és én is elégedett vagyok vele. Könnyebb formázni a hajamat a használata után, nem ragad tőle, szép lesz az esése, az illata ugyan nem a legjobb, de ez legyen a legkevesebb.


Catrice Camouflage Cream korrektor - 010 ivory: visszatérő kedvenc, hiszen szinte minden sminkemhez használom, ebben a hónapban azonban különösen hasznát vettem a zseniális fedőképességének és tartósságának, ugyanis sikerült egy méretes sebet szerezni az államra amit ennek a használatával varázsoltam szinte láthatatlanná. A legvilágosabb árnyalat tökéletesen passzol az arcbőrömhöz, nem is ragoznám tovább, szerintem mindannyian találkoztatok már vele.


Essence Viva Brasil pirosító - 02 destination: Sao Paulo!: kicsit csalás, ugyanis a Glamour napok szerzeménye, de amióta megvan, csak ezt használom. Hasonlít a kedvenc őszi pirosítómhoz az Essence Vampire's Love kollekcióból, csodás tégla árnyalat, nagyon pigmentált és tartós.



Essence 100% Splash Proof szemhéjtus: sokáig kallódott a fiókban, mert a nap végére mindig felkenődött a szemhéjamra, de amióta az Etude House szemhéjalapot használom, nem tapasztaltam ilyet. Könnyű vele vonalat húzni, ugyanolyan erős vonalat húz, mint újkorában. A vízállóság túlzás, strandra nem mennék vele, de mindennapi használatra megfelel.



Essence I <3 Extreme szempillaspirál: rengeteg pozitív véleményt olvastam erről a spirálról, de sokáig halogattam a megvételét. Egyetlen hátránya, hogy borzasztó sok festéket vesz fel a kefe, de ha letörli az ember, onnantól kedve csodás az eredmény és a mérete ellenére könnyű dolgozni vele. Nekem nem maszatolódott vagy pergett napközben, ez sokaknál volt panaszként említve, valamint, hogy gyorsan beszárad, erről nem tudok még nyilatkozni, de számomra az 1000 forintos árát a teljesítményhez mérten akkor is megéri, ha 2-3 hónap után ki kell dobni.



Essence How To Make Nude Eyes paletta: Flóra nyereményjátékán nyertem és azonnal a kedvencemmé vált, holott nem vagyok oda a natúr szemhéjpúderekért, főleg a barnákért. Az összes szín csillámos, de nagyon finoman, vannak benne meleg és hideg árnyalatok egyaránt, hétköznapi és füstösebb, alkalmibb sminkek elkészítéséhez is kiváló. A csomagolás elég tömzsi, lehetne vékonyabb, de cserébe masszív és tükröt is tartalmaz. A színeknek külön neve van, ami a sminkes bejegyzéseknél nagy előny.


Catrice Ultimate Stay rúzs - 08 Passion Red: csatlakozom a rajongók táborához, lesz róla bővebben szó teszt formájában, így most nem lőném le előre a poént...ja, már meg is tettem.



Coastal Scents BR-250 Pro Blending Fluff ecset: szintén nyereményként került hozzám, ez az első ecsetem a márkától és nagyon megszerettem. Satírozóecsetre mindig szükség van, ez a nagyobb fajták közé tartozik, amit gyakran használok sietős reggeleken. A szálai kicsit szanaszét állnak, de ez a használatban nem mutatkozik meg.



Zara Black parfüm: számomra ez egy abszolút őszi-téli parfüm, a domináló illatok elvileg a vanília, a fahéj és a pézsma, ehhez képest én barackosnak érzem, nem tudom miért. Elég tartós, a hajamon még napok múlva is észrevehető. Furcsa, mert az elején nem gondoltam, hogy szeretni fogom, de nem tudom megmagyarázni, hogy miért.



Yankee Candle Candy Corn: stílusosan így októberben egy halloweeni illat lett a kedvencem, habár én magam nem vagyok oda ezért az ünnepért, sosem ettem még Candy Corn cukorkát, de ennek a Tartnak bizony egy az egyben ősz illata van. Minimálisan fűszeres, édes, bár még sosem ettem ilyet...

Október közepén megtudtam, hogy utazunk november elején Glasgow-ba Miával az MTV EMA-re, de nem vertem túl nagy dobra, ettől függetlenül tervezek írni a pakolásról is és magáról az eseményről majd. Ennek keretein belül látni fogom a Coldplayt, ami a kedvenc zenekarom az egész világon, elmondhatatlanul boldog vagyok! Az osztállyal befejeztük a keringő koreográfiáját és lassan az osztálytánc is kész. A blog átlépte a 25.000 oldalmegjelenítést, jártam a Bioderma sajtótájékoztatóján, ismét nyertem egy nyereményjátékon, ezúttal Vikinél és most épp őszi szünet van :)


Kedvenc Youtube-os személyiség: akinek az elmúlt hónapban legalább 10 videóját megnéztem zsinórban több alkalommal, az Sali Hughes, a Guardian Weekend magazin beauty rovatvezetője. Videóiban legtöbbször tippeket ad, különböző témakörben gyűjt össze általa kedvelt termékeket, interjúkat és beszélgetéseket készít (például Bobbi Brown-nal is) és most jelent meg a könyve, a Pretty Honest. Leginkább high-end termékekkel dolgozik de gyakran láthatóak nála drogériás alternatívák is, főleg az Egyesült Királyságból, mivel ott él. Pont ezért rettentő stílusos, elegáns és kifinomult, érződik az elkötelezettsége, vessetek rá egy pillantást!


Kedvenc TV-műsor: nem gyakran nézek tv-t, de most két ilyen is van! Az egyik; Virtuózok! Komolyzenei tehetségkutató az M1-en, minden pénteken 20:20-tól. 12 évig zongoráztam és énekeltem kórusban, zenei általános iskolába jártam, éveken át minden nyáron zenekari táborban voltam Fertődön, számomra ez a műsor egy igazi csoda. Olyan tehetséges gyerekek és felnőttek vannak benne, hogy néha el sem hiszem, nagyon ajánlom, ha valakit érdekel az ilyesmi. Plusz Miklósa Erika az egyik zsűritag, akivel volt alkalmam pár éve egy színpadon énekelni :)
A másik; Ég, föld, férfi, nő. Szintén az M1-en megy, szombatonként délután (kedden ismétlik) de én inkább interneten nézem meg, ha már felkerült, itt érhetitek el az eddigi részeket. Minden héten Magyarország egyik új táját mutatja be Nagy Sándor és Weisz Fanni, ami személyes öröm is, ugyanis nagyon szeretem Fannit! :) Hiánypótló műsor, érdekes, informatív de közben nagyon kedves és személyes, ha van időtök, mindenképp nézzetek bele!

Kedvenc film: egyértelműen a The Maze Runner! Nem akarok spoilerezni, nézzétek meg az előzetest...ja, és Dylan O'Brient imádom és igazából csak miatta érdekelt először, mert Kaya Scodelariotól hányni tudnék.


Kedvenc zenék:
The Kite String Tangle - Given The Chance
Arcade Fire - Rebellion
Matt Nathanson ft. Sugarland - Run
Sugarland - Something More
Sara Evans - A Little Bit Stronger
George Ezra - Blame It On Me
Softengine - The Sirens
Haloo Helsinki! - Vihaan kyllästynyt
Broods - Never Gonna Change
Passenger - 27
Stu Larsen - San Francisco
Paramore - Part II
Roo Panes - Silver Moon
Sky Ferreira - You're Not The One
Coasts - Wallow
Mumford & Sons - Whispers In The Dark

4 megjegyzés:

  1. Úh, az a film tényleg szuper :) Alig várom a folytatást :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is, kíváncsi vagyok, hogy milyen módon kell megmenteniük a populációt, vagy mégis mit akarnak csinálni velük :O

      Törlés
  2. Wow, gratulálok az utazáshoz, nagyon szerencsés vagy, hogy egy ilyen rendezvényen ott lehetsz :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még nekem sem sikerült elhinni igazából...majd ha megyünk, előtte talán felfogom :DD

      Törlés