2018. január 18., csütörtök

Teszt | Dr. Kelen Sport Stop izomlazító gél

Nemrég tesztelésre érkezett hozzám a Dr. Kelen Sport Stop izomlazító gélje, amelyet én választhattam ki a márka kínálatából, és azért esett rá a választásom, mert egyrészt pozitív véleményeket olvastam róla, másrészt egyébként is terveztem már hasonló jellegű terméket vásárolni, miután decemberben egyszer annyira beállt a combom, hogy napokig járni sem tudtam, mindegy, mit tettem rá. 


A márkáról valószínűleg sokan hallottatok már, amelyet egy magyar gyógyszerész házaspár alapított 1992-ben, és azóta is családi vállalkozásként működik. A termékek nagy része természetes, növényi alapú, és mivel magyar, ezért természetesen mind cruelty free, tehát állatkísérletmentes.



A csomagolás praktikus és strapabíró, ami azért is fontos, mert mivel sportolás utánra ajánlják, így valószínűleg a legtöbben nem otthon, a fiókban fogják tárolni. A gél állaga elég folyékony, ezért egy egészen kevés is elég belőle - én persze először rengeteget tettem a tenyerembe, a fél testemre elég volt -, és pillanatok alatt beszívódik, ami szintén pluszpont. Itt jegyezném meg, hogy tartalmaz denaturált alkoholt, így aki ezt kerüli, az ne ezt válassza, de nálam egyébként nem okozott irritációt, illetve bőrszárazságot sem. Az illata - számomra - kellemes, mentolos jellegű. 
A hatását tekintve családon belül megosztó eredmények születtek: nekem személy szerint akadnak ízületi problémáim, főleg a vállam és a lábam problémás. Ezek esetében ha izomlázról, terhelés következtében bekövetkező fájdalomról, fáradtságérzetről van szó, akkor segít, de alapvetően inkább sportolás / mozgás utáni ajánlanám, mondhatni megelőzésre kúraszerűen, nem egy már meglevő erős fájdalom elmúlasztására - például anyukám lábán is kipróbáltuk, amikor egyszer spontán nagyon begörcsölt, de ezesetben már nem bizonyult hatásosnak. Emellett érdemes az adott területbe belemasszírozni, nem csak felkenni, és kész. A rozmaringolaj és a zsályaolaj mellett borsmentaolajat is tartalmaz, emiatt kellemesen hűsít és bizserget akár a felkenés után még egy órával is, de nem az a fajta erős, már-már fázást kiváltó érzetről van szó, mint például az Original Source tusfürdő esetében, amit mindig emlegetek. Az összetevőket egyébként ide kattintva olvashatjátok el. 
150 ml-s kiszerelésben kapható 1000-1200 forintos áron a Tesco és Rossmann üzletekben, illetve az Egészségbolt webáruházban.

Összességében azt kell mondjam, hogy hatásos, de számomra csak abban az esetben, ha a fent említett módon használom, és nem tudom elégszer hangsúlyozni, hogy egy komolyabb, napokon át is érezhető fájdalom esetén inkább forduljatok orvoshoz, mert több, mint valószínű, hogy azon egy  sportkrém már nem fog segíteni. Ezen kívül vigyázzatok magatokra, mindig melegítsetek be sportolás előtt, és nyújtsatok le utána. 

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jól jött a bejegyzés, köszi :) pár éve csonthártyagyulladást szedtem össze, ami 4-5 km futás után kijön,fáj két napig, aztán elmúlik. Megpróbálkozom ezzel a krémmel, hátha megelőzhető a dolog :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na az nem egy kellemes dolog, én is szenvedtem vele :/

      Törlés