2018. január 15., hétfő

2017 kedvencei | Smink, illat, eszköz

Az általánosabb kozmetikum kedvenceim után azt is összegyűjtöttem, hogy mely sminktermékeket szerettem és használtam a tavalyi évben a legszívesebben. Most sem sikerült minden kategóriából szigorúan egyet kiválasztani, de talán nem is baj, mert az itt felsoroltakat mind szívből tudom ajánlani :)


A The Ordinary High-Adherence Silicone primerjét az év második felében kezdtem el használni, és nagyon örülök, hogy rátaláltam, remélhetőleg hamarosan tényleg el tudom már készíteni a The Ordinary termékek tesztjét. A HD Liquid Coverage alapozó valószínűleg sokak kedvencei között felbukkant, mert ez volt a tavalyi év egyik nagy slágere. Azóta ugyan találtam jobbat, de az egész év tekintetében ezt használtam a legtöbbet. Korrektorok közül nem mondok nagy újdonságot azzal, hogy a Collection Lasting Perfection és a Maybelline Fit Me vitték a prímet, előbbit a bőrhibákra, utóbbit a szemem alá használom. Rengeteg sminkfixálót próbálgattam, és próbálgatok még azóta is, de a NYX Matte Finish fixáló spray-t tudom jelenleg leginkább ajánlani mindenkinek. 2017-ben pirosítók helyett inkább bronzosítókat használtam, azok közül is legtöbbet az Avon True Glow Bronzing Powdert deep glow árnyalatban, valamint rákattantam a highlighterekre, amik közül pedig az Essence Prismatic Hololighter Stick került ki győztesként.


Nem mondok újdonságot azzal, hogy a Catrice Slim'matic Ultra Precise szemöldökceruza zseniális szerintem annak ellenére is, hogy rettentő gyorsan fogy, nem is tudom hányszor vettem már újra. Az Etude House Proof 10 szemhéjalapot évek óta használom már, de tavaly szinte minden szemsminkemhez ezt vettem elő, habár úgy hallottam, hogy nemrég megváltoztatták a formuláját, és az új verzió már nem annyira hatásos. Év végén rengeteg új szemhéjpúder palettát vásároltam, a Makeup Academy Romantic Efflorescence azonban a legjobban kihasználható natúr összeállításom, mivel általában sötétebb színeket használok a hétköznapokon is a szememre. Régebben el sem tudtam képzelni a napi sminkemet tusvonal nélkül, néhány éve azonban már inkább csak ceruzát használok a felső szempillatőbe, az Essence Longlasting szemceruzák pedig nagy kedvenceim ehhez, mivel tartósak, olcsók, és jól kihasználható színekben kaphatók - de ha tus, akkor a feketén kívül majdnem mindig a NYX Vivid Brights Vivid Sapphire árnyalatban. Szempillaspirál fronton a Maybelline Lash Sensational letaszíthatatlan a trónról, az ajaktermékeket pedig csak felsorolom, mert annyiszor volt már róluk szó, hogy felesleges különösebb magyarázatot fűznöm hozzájuk: L'oreal Infallible Pro Last 2in1, Rimmel Provocalips, NYX Lip Lingerie, Lovely K-Lips. Ezeknek főleg a formuláját szerettem, a Provocalipsen kívül mindből több árnyalatom is van. 


Azt hiszem mondhatom, hogy megtaláltam az illatomat, ami nem más, mint a Moschino I Love Love, egyszerűen szerelmes vagyok belé, nem is igazán használok mást a hétköznapokra mostmár. Emellett nagyon szerettem Zoella Blissful Mistful nevű parfümjét, és szerencsére az "alap" testápolási kollekcióból mindennek ilyen illata van. Nyáron szívesen fújkáltam a Bath & Body Works Tahiti Island Dream testpermetét, amit eBay-ről rendeltem egy amerikai eladótól, aki egyébként rengeteg más külöleges, itthon nehezen beszerezhető terméket is árul. Illatviaszok tekintetében továbbra is oda vagyok a Yankee Candle-ért, ami mellé tavaly becsatlakozott a Kringle Candle is, tőlük is sok illatot kipróbáltam. 


Alapozáshoz és korrektorozáshoz mostmár szinte csak a Real Techniques Complexion szivacsait használom, habár a novemberi Black Friday akciók alatt rendeltem egy Beauty Blendert, mert nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit tud. Kedvenc arcra való ecsetem az Avon pirosítóecsete, amit én kontúrozáshoz használok, a mindennapi szemsminkem elengedhetetlen kellékei pedig az Essence Eye Blender satírozóecset, és egy eBay-es szettből való ceruzaecset, amivel az alsó szempillatövembe viszek fel színt. 

A harmadik, és egyben befejező részben elhagyjuk a beauty témát, és az egyéb kategóriáról lesz szó, amiben helyet kapnak majd YouTube csatornák, filmek, sorozatok, és minden más. 

12 megjegyzés:

  1. Akad pár közös kedvenc: Catrice alapozó, Avon bronzosító, Maybelline spirál. Illetve akad pár kívánságlistás is...ajjajj a pénztárcámnak :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bocsi, mindig rosszul érzem magam, amikor miattam akartok pénzt költeni :DDDD

      Törlés
  2. Épp ma láttam, hogy tán a Real Techniques kiadott egy limitált csomagolású szivacs szettet. Valójában egy egész bödön szivacs, kb. egy évre elegendő. :D

    Az Essence ceruzák csudijók, valahányszor használom, mindig az jut eszembe, hogy bár ne lenne ilyen megújulási kényszerük, mert jó lenne, ha még 10 év múlva is lennének ezek a Long Lasting-ok. :D

    A Catrice alapozót amúgy megakartam nézni közelebbről csupán kíváncsiságból, de az összes megvolt romolva a DM-ben. Megjegyzem, hogy abban a DM-ben kb. csak egy hónapja volt állvány... A másik Catrice állvány meg 10 perc buszozásra van, túl nagy meló. :D Na de majd.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én valami hasonlót rendelhettem meg régebben, 2 darab volt belőle a narancsból, meg 3 a lilából, és még egy harmadik fajta rózsaszín is, na az is elég lesz egy évre legalább :D
      Szerencsére ezeket a ceruzákat már jópár éve nem vonogatják ki, mindig csak színek jönnek-mennek, szóval talán megússzuk :D

      Törlés
  3. A Catrice alapozó nálam is elvitte az évet! :D A Fit Me korrektor nekem picit csalódás, igazából semmi extra, alig fed, híg, fényes, és a két szín közül a világosabb sem elég világos, ahhoz képest, amit amúgy használok. :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez tipikus esete annak, hogy hiába jön be valami majdnem mindenkinek, simán lehet, hogy valakinek mégsem :D

      Törlés
  4. A Catrice szemöldökceruzája nagy kedvencem (nálad figyeltem fel rá), ufó vagyok, aminek kivételesen örülök, mert nekem nem fogy el két hét alatt.:$ A TO primerét is szeretem, sokkal szebben mutat rajta az alapozó, mint nélküle.
    A Beauty Blenderrel én is szemeztem a Beauty Bayen, de végül mégse vettem meg, remélem, írsz majd róla, kíváncsi vagyok, mennyiben más, mint az utánzatai.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mostmár érdekes módon nekem is kevésbé fogy, nem értem, lehet, hogy megtanultam nem annyira rányomni?! :D

      Törlés
  5. A The Ordinary primerjét én is szeretem, bár most talán találtam egy még jobbat, ami nem is drágább. A Catrice HD alapozója nekem egyáltalán nem vált be, mert nagyon kiadta a szárazabb részeket az arcomon, bármennyire is hidratáltam alá. De azt el tudom képzelni, hogy másoknak beválik. A Maybelline szempillaspirált majd kipróbálom, már megvettem, de mivel van kibontva L'Oréal Paradise mittudoménmi, és állítólag az hamar besűrűsödik, ezért most azt használom (idáig nagyon bejön).
    A Provocalips nekem csalódás, rólam kopik is, szárít is, a színei pedig egyáltalán nem állnak jól, még az is csak "szódával", amit végül megvettem, komolyan, még az RdeL Young dupe is jobban bevált.
    A Real Techniques szivacsokat én is nagyon szeretem, most karácsonyra is kaptam egy szettet (Illuminate+Accentuate), amiben van öt ecset, plusz egy ilyen alapozószivacs, és a kis lila. Te azt mire használod? Megnéztem a videót az oldalon, és ott pl. arra ajánlják, hogy ha szemfestés közben lehullik belőle, akkor azzal le lehet törölni. Én még így nem próbáltam, pláne, hogy valahová elpakoltam, és most nem találom :D Amúgy imádom a Real Techniques-t, szinte nincs olyan termékük, ami ne vált volna be. Ok, nyilván a MAC 217-es ecsetnek nincs párja, de az RT termékek ár/érték arányban verhetetlenek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én a kis lilát korrektorhoz használom, de volt olyan is, hogy utazáshoz inkább azt vittem magammal, nem a nagyot :D De amúgy hűtlen vagyok, mert ecsetekből ebayeseket szoktam rendelgetni, túl spúr vagyok ahhoz, hogy egy darab ecsetre 2-3 ezer forintot kiadjak :D

      Törlés
  6. Én is úgy kezdtem, hogy ebayről rendeltem RT másolatokat, és egyébként teljesen jók, mai napig használom azokat is. Csak azután mikor Londonban voltam, akkor a Superdrugban gondoltam kipróbálom az eredetit is, és mivel volt rá 2+1 akció (gondolom ez állandó akció lehet, mert ahányszor voltunk, mindig volt), ezért egyből hármat vettem, és hát azért hatalmas a különbség minőségben, pedig tényleg jókat fogtam ki az ebayen.

    Mondjuk a MAC ára már tényleg úri huncutság, de komolyan mondom, az utolsó fillért is megérte, annyira gyönyörűen lehet vele satírozni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Van RT ecsetem egyébként, de annál drágábbat már szerintem nem vennék jelenleg, ha egyszer már lesz értelmes bevételem, akkor talán benevezek majd egy Zoeva készletre...majd...:D

      Törlés