2017. december 12., kedd

Tényleg megéri?! | BECCA Ombre Nudes szemhéjpúder paletta

A blog Facebook oldalán már említettem, hogy egy elrontott Cult Beauty rendelés miatt lett enyém ez a paletta, egy hajápoló helyett küldték, nem én rendeltem. Hallottam már korábban a BECCA márkáról, azon belül is a highlightereiről főleg külföldi beauty guruktól, és mivel végül nem kellett visszaküldenem a palettát, úgy gondoltam, érdekes lehet letesztelni, hogy valóban megéri-e a több, mint tízezer forintos árát.


A termék papírdobozban érkezik, a csomagolás pedig letisztult, mindenféle csicsától mentes, de minőséginek és strapabírónak tűnik, belül pedig található benne egy tükör is. A színeknek nincs nevük, csak 1-től 5-ig vannak számozva.



Mind az öt árnyalat alapvetően matt, de lámpafényben közelről nézve mintha lennének bennük csillámok, ezek viszont felvive nem látszódnak. A festékek többfunkciósak, mivel nem csak szemhéjpúderként, de a szemöldök kitöltésére is használhatók, a balról második szürkésbarna árnyalat pedig tökéletes kontúrszín világos bőrre. A festékek ahogy a swatchon is látni fogjátok, viszontlag jól pigmentáltak - a minták egy húzással készültek -, szuperül satírozhatók, egész nap tartanak és nem potyognak. Én mindig teszek alájuk szemhéjalapot, de állítólag anélkül is működnek, amiben lehet igazság, ugyanis a karomról is alig bírtam leszedni a színmintákat nedves törlőkendővel.  A két legsötétebb szín majdnem egyformának tűnik, szemre felvive viszont azért igenis van különbség köztük, főleg tónusban. Az állagukat tekintve inkább púderesek, mint krémesek, de csak minimálisan porolnak. Ecsettel és ujjal is fel lehet őket vinni, én mindkét technikát szoktam alkalmazni.



A szemhéjpúderek egyenként 1,7 grammosak, és ahogy már fentebb említettem, a paletta Cult Beauty-ről rendelhető meg 36 fontért, ami átszámolva körülbelül 12800 forint, tehát jócskán high-end árkategóriáról beszélünk. A márka egyébként, függetlenül attól, hogy az Estée Lauder alá tartozik, nem tesztel állatokon. 


Összességében elégedett vagyok, és nem igazán tudok panaszkodni, az ára viszont szerintem még így is húzós és kicsit túlzás. Magamtól biztosan nem vettem volna meg, mert számomra ugyanennyire megfelel egy negyedennyibe kerülő Makeup Revolution natúr paletta is például. A highlighterek épphogy csak olcsóbbak ennél - 32 fontba kerülnek -, azokra már csak azért is kíváncsi lennék, mert tényleg ikonikusak, de ennyi pénzt sajnálok azért egy-egy termékre. Ettől függetlenül örülök, hogy így alakult, és kipróbálhattam. 

2 megjegyzés:

  1. Köszi! Látszik, hogy jól pigmentált, mert nagyon szép a legvilágosabb szín is. Személy szerint nekem jobban megfelelne egy olyan összeállítás, ahol a két legsötétebből a világosabb még kevésbé sötét, akkor én jobban ki tudnám használni. No és persze lehetne fél áron, de még akkor is elgondolkodnék, hogy kell-e nekem 5 szín annyiért :)
    Mindenesetre gratulálok, jó kis karácsonyi ajándék a webshoptól!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, én maximum valami nagyon extra, sokszínű palettára adnék ki ennyi pénzt, mint mondjuk az Anastasia Beverly Hills vagy a Huda Beauty, de még annál is elgondolkodnék.

      Törlés