2017. október 11., szerda

Variációk Tangle Teezer-re #5 | Tangle Teezer Thick & Curly hajkefe

Több, mint egy éve szereztem be az első Tangle Teezer hajkefémet, és olyannyira megszerettem, hogy ma már szinte egyáltalán nem használok mást, és még egy utazó változatot is vettem a táskámba. Kíváncsi voltam azonban, hogy a kifejezetten göndör hajra való Thick & Curly típus különbözik-e bármiben az eredetitől - amiről a tesztet ide kattintva elolvashatjátok -, ezért nemrég megrendeltem, és az utóbbi hetekben ezt próbálgattam. 


Csomagolásában, kinézetében és fogásában a színén kívül ugyanolyan, mint az eredeti: könnyű, és - számomra - még nyél nélkül is ugyanúgy kézreáll.


A fogakat megnézve elsőre azt hittem, hogy szintén azonosak, de a göndör hajra való változat esetében néhány milliméterrel hosszabbak, és bár tapintásra az anyaguk megegyezik, használat közben nekem úgy tűnik, hogy az eredeti fogai kicsivel puhábbak és rugalmasabbak, a göndör hajra való pedig merevebb, és emiatt könnyebben siklik. Hatás tekintetében viszont nem igazán tapasztaltam különbséget, minden nehézség nélkül bontja ki a hajamat szárazon, illetve nedvesen  is függetlenül attól, hogy hajmosás után vagyok, és az eredeti, göndör állapotában fésülöm a hajam, vagy már kivasaltam. Az én hajam vékonyszálú, ezért arról nem tudok nyilatkozni, hogy vastag hajon hogyan teljesít, de gyanítom, hogy a valamivel merevebb fogak miatt talán hatásosabb lehet, mint a többi. A többi információt a fent linkelt tesztben megtaláljátok, nem szeretném ismételni magam.



Én Notinoról rendeltem, úgy tudom, hogy itthon egyedül ott kapható körülbelül 2500 forintos áron, de gyakran van a márkára akció is.

Összességében azt mondom, hogyha valamelyikőtök csak azért venné meg, mert kifejezetten göndör és vastagszálú hajra való, akkor szerintem mindegy, melyiket választja, ugyanolyan jól jár, akkora használatbeli különbség nincs a kettő között. Emellett viszont ajánlom, szerintem továbbra is zseniálisak ezek a fésűk.

9 megjegyzés:

  1. Nagyon jól jött most ez a bejegyzés mert pont most a Glamour-napokon szeretném megvenni a Tangle Teezert. Kíváncsi vagyok, hogy majd az én göndör és vastagszálú hajamon, hogyan fog beválni majd.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én imádom, úgyhogy szerintem nem nyúlhatsz mellé vele :)

      Törlés
  2. én egy hamisítványt vettem egy kínai üzletben, ilyen sok pénzt egy hajkeféért ki nem adnék (utálok fésülködni, ez elvi kérdés :D :D ) és tökéletesen működik, azóta imádok fésülködni :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, ez már haladás! :D Bárcsak lett volna ilyen fésű akkor is, amikor kicsi voltam és anya kitépte a hajam :D

      Törlés
  3. Én előbb vettem egy saját márkásat a DM-ben, és nem rossz, nem rossz, jobb, mint az eddigi hajkefék/fésűk, de a hype-ot nem értettem körülötte. Néztem a Müllerben, de 4-6 ezer forintot sosem adnék érte. Aztán megláttam én is 2490-ért a Notinon, és gyorsan rendeltem is egyet április elején. És akkor megértettem a hype-ot! Szerintem mindent elmond, hogy azóta nem is fésülködtem mással :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon megéri ennyi pénzért, főleg a szilikonfogak miatt. Volt kemény műanyagfogú utánzat is, az nem jött be és alig tudtam tisztítani.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ismerős, nekem is volt olyan, és szúrt, mint a fene :D

      Törlés
  5. Nekem az eredeti van, hullámos, sűrű és vastagabb szálú a hajam, de nálam is nagyon jól teljesít.
    Az enyém a Notino-tól van, de tegnap a DM-ben láttam saját márkásat ami kb. fele akkora mint ez. (Eddig ebben a DM-ben nem volt.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én a DM-essel kezdtem anno, az sem volt rossz egyáltalán, de azért egy év után már elhasználódtak a fogai annyira, hogy le kelljen cserélnem, ezek szerintem tovább bírják.

      Törlés