2017. május 16., kedd

Teszt | Catrice HD Liquid Coverage alapozó

Szerintem nem mondok újat azzal, hogy imádom az alapozókat, és ha valamit nagyon sokan dicsérnek, akkor előbb-utóbb muszáj kipróbálnom. Nem volt ez másképp a Catrice - akkor még - újdonságával sem, egy időben a csapból is ez folyt, ráadásul épp nagyon jó áron tudtam hozzájutni a Rossmann őszi 33%-os dekorkozmetikai akciója kapcsán. Igen, múlt szeptember óta próbálom összerakni róla a posztot, később ki is fejtem, hogy miért. 


A csomagolás ahhoz képest, hogy egy viszonylag pénztárcabarát drogériás alapozóról beszélünk szerintem hihetetlen szép és letisztult, és bár valódi üvegből készült, mégsem érzem úgy, hogy vitrinben kéne tartanom. A pipettás megoldás is tetszik, valóban annyit lehet adagolni belőle, amennyire szükségünk van, és bár néhol hallottam, hogy fektetve tárolva hajlamos folyni, én nem tapasztaltam ilyesmit. Használat előtt alaposan felrázandó, az állaga pedig hihetetlen folyékony, már-már vízszerű.



Az enyém a legvilágosabb, 010 Light Beige árnyalat, amivel az első időkben alaposan meggyűlt a bajom, mert a színek mind sárgás tónusúak, és hajlamosak oxidálódni, éppen ezért néhány használat után el is tettem a fiókba, mert szinte naponta változott, hogy éppen tudom-e hordani. Amikor tavasz elején újra elővettem, hihetetlenül szép eredményt sikerült elérnem vele, és akkor jöttem rá, hogy a felvitt mennyiség a kulcsa a dolognak, sokkal kevesebbet kell használni belőle, mint átlagban a többi alapozóból. Nálam csak a nedves szivaccsal történő felvitel működik, úgy viszont szinte tökéletes bőrkép érhető el vele. A képeken olyan, mintha túl sárga lenne rajtam, de a valóságban jól illeszkedik a nyakamhoz, mert az arcom alapból is világosabb és rózsaszínesebb árnyalatú.

Ilyen színe van, de ennyit soha ne vigyetek fel egyszerre
Nem emeli ki a száraz részeket, pedig elvileg mattító hatású, ami nem túlzás, mert tényleg nem hagy maga után fénylő bőrt, ezért kombinált vagy zsíros bőrűek számára tökéletes lehet. Mostanában rászoktam arra, hogy a porpúdert nedves szivaccsal ütögetem az alapozóba, így nincs poros és természetellenes hatása, és ez a módszer is nagyon jól működik vele. A fedése erős közepes, és bár nem tökéletes, korrektort általában már csak a karikáimra és a nagyobb bőrhibáimra teszek külön, ha ezt használom. 6-8 óra után rajtam hajlamos egy kicsit kifényesedni, de egyáltalán nem vészes, nap végére sincs az "alig várom, hogy lemoshassam a sminkem" érzésem, és valóban nagyon tartós.
"Szerencsére" ismét van hol demonstrálnom a hatását, nem túl szép, de íme:

Natúr arc
Alapozóval
Natúr arc
Alapozóval
Szilikonalapú, nem tartalmaz alkoholt. Illata minimális van, ami  édeskés, de felvitel után már nem érezhető, a teljes összetevőlistát pedig ide kattintva olvashatjátok el.
Összesen 4 árnyalatban elérhető, 2300 forintért 30 ml terméket kapunk, és megtalálható minden Catrice állvánnyal ellátott drogériában, online pedig Pink Pandán vagy Notinon.

Összességében ajánlom, mert tényleg fantasztikus, de az igazán hófehérkéknek nem árt hozzá beszerezni valamiféle világosító terméket, szerencsére mostmár ilyen is kapható a Catrice kínálatában. Én jelenleg még nem érzem szükségét, de lehet, hogy télre elkél majd. Száraz bőrűek számára talán nem a legjobb választás, mert hallottam olyan véleményeket, hogy hosszútávon szárít, de a normál vagy zsíros bőrűek valószínűleg szeretni fogják.

5 megjegyzés:

  1. Én is elhasználtam belőle egy flakonnal, a 030-as illik a bőrömhöz. Igyekeztem megszeretni, volt egy időszakom amiikor még kimondottan kedveltem is, de végül úgy döntöttem, nem újravevős. Nekem valahogy közepes fedésűnek gyenge, gyenge fedésűnek erős, a pórusaimat és ráncaimat orbitálisan kiemelte és szárította a homlokomat. Pozitvum: hogy nedves blenderrel gyorsan fel lehet vinni és kényelmes viselet. Most úgy tűnik, megtaláltam a tökéletes darabot egy időre, majd mesélek róla. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Durva egyébként, hogy különböző embereken mennyire eltérően viselkedik amúgy :D

      Törlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. Én is megszerettem ezt az alapozót. Tényleg furcsa, mert én nagyobb mennyiséget használok, mint más, sűrűbb állagú alapozókból. De a többiben osztom a véleményed: nedves szivaccsal az igazi, és újabban én is így viszem fel rá a púdert is! Így valóban természetes hatású, mint ahogyan ígéri: "második bőr". (-:

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye? Amúgy amikor először láttam valami külföldi videós lánynál ezt a szivaccsal való púderezést, azon gondolkodtam hogy na, ez is tuti olyan dolog, ami a való életben nem működik, de aztán mégis, és nagyon jó :D

      Törlés