2017. május 11., csütörtök

Megbántam, hogy megvettem #4

Ismét sikerült összeszednem néhány olyan terméket, amik nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeimet, vagy valamiért nem működtek nálam, de ezúttal három olyan márkától, amelyeket egyébként nagyon szeretek, és sokszor látjátok nálam őket. Ettől függetlenül - bár ritkán, de - előfordul, hogy valami nem válik be tőlük, ahogyan a következőkben látni is fogjátok.



Balea Vanilla Cream tusolóhab: csoda, hogy mindjárt két Balea termék is ide került, de ezúttal sikerült egy kicsit mellényúlnom. Mivel a tusolóhabokat nem igazán lehet megszagolni az üzletben, ezért találomra döntöttem emellett a vásárláskor, mert úgy voltam vele, hogy a vanília és a narancs biztosan nem lehet rossz. Hát, számomra ezesetben mégis, mivel egyáltalán nem jön be az illatkombináció, engem leginkább valamiféle bogárra emlékeztet - érdekes asszociációim vannak -, pedig magával a termékkel egyébként ezen kívül nem lenne gond, a másik, epres verzió például biztosan jó lehet. Többször is használtam, hátha megszokom az illatát, de sajnos nem sikerült.

Balea Anti-Transpirant Extra Dry dezodor: mivel ezesetben sem szerettem volna a boltban nyitogatni, csak itthon vettem észre, hogy az adagolója mindössze egy kis lyuk, amin keresztül kell egy krémet kinyomni, és eldolgozni a hónaljon. Ez már önmagában elég érdekes, de megoldható, viszont bár én alapvetően szeretem a krémes vagy golyós dezodorokat, ennek az állaga túl folyékony, és nem is szárad gyorsan. Ennek köszönhetően már a felvitel után attól félek, hogy a fele a pólómon landol majd, bár pozitívum, hogy eddig még sosem hagyott nyomot. Nagyon enyhe illata van a bőrön, amitől én eleve nem érzem annyira jól magam, plusz a hatékonysága bár jó, de nem elég arra, hogy önmagában fel merjem kenni, így valószínűleg itthonra fogom elhasználni. 

Essence All About matt korrektor: már kivonták, és bár emiatt nagyon olcsón is jutottam hozzá, a Krémmániás vélemények alapján sokat vártam tőle. Szerintem nincs annyira jó fedése, például ha pattanásokra kenem, önmagában nem elég, és nálam ki is emelte a száraz részeket, ezért a legvilágosabb árnyalat maximum a karikák elfedésére lehet jó, mert folyékony az állaga és kifejezetten sárgás az alaptónusa. Ezzel is jó sokáig próbálkoztam, de inkább maradok a jól bevált daraboknál. 

Catrice Smokey Matt púderes szemhéjtus: mostanában inkább szemceruzákat használok tus helyett, és a kiárusításkor jó ötletnek tűnt megvenni ezt a terméket, merthogy por állagú, fekete, tök jó lehet a szempillatőbe. Igen ám, de olyannyira por, hogy konkrétan szanaszét szóródik, miközben megpróbálom felvinni, ezért előtte arcsminket csinálni öngyilkosság, mert az egész a szemem alatt fog landolni úgyis, és kezdhetem újból. Bár a végeredmény szépen mutat, meg minden, de akkor már inkább fogok egy nedves ceruzaecsetet, meg egy fekete szemhéjpúdert, és megcsinálom azzal. Nemrég rendeltem eBayről ilyen szem alá ragasztható szemhéjpúder-felfogó micsodákat, talán megpróbálom majd azzal.

Catrice HD Multitalent púder: ezt sem lehet már kapni, de azt kell mondanom, hogy szerencsére. Mivel szeretem a Rimmel hasonló termékét, ami nedvesen és szárazon is működik, gondoltam teszek vele egy próbát. Addig el sem jutottam, hogy nedves szivaccsal, alapozóként alkalmazzam, mert amikor kibontottam, és elkezdtem használni, valahogy az összes alapozó baromi rondán mutatott az arcomon (tudjátok, az a tipikus "cakey" hatás), és állandóan úgy tűnt, mintha tiszta száraz lenne a bőröm, de egyszerűen nem tudtam rájönni, hogy mitől. Aztán néhány hét után kiderült, hogy bizony ő volt a ludas, mert amint púdert váltottam, ez a probléma teljesen megszűnt.

Ezek lettek volna tehát a legutóbbi félrenyúlásaim, és írjátok meg, ha próbáltátok ezek közül valamelyiket, mert kíváncsi vagyok mások véleményére is velük kapcsolatban! 

8 megjegyzés:

  1. Az essence korrektorral ugyanígy jártam, de nekem még le is folyik ha könnyezem, szép sárga csíkokban :D kuka

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Neeee, tényleg? :DDDDD Hálistennek én még nem jártam így vele, bár lehet, hogy csak szupi a púderem, ami nem az, amit itt mutattam! :D Szerintem egyébként ha sebeket csinálok, akkor fogom elhasználni a latex lefedésére, legalább nem az alapozóimat pocsékolom :D

      Törlés
  2. Szemhéjpúder-felfogó micsodát én is vettem, tök jó, nekem abban is segít, hogy szebben tudjam kifelé satírozni a púdert a szemem külső sarkánál. Arra érdemes figyelni, hogy az enyémnek pl. elég erős a ragasztója, ezért bőven elég a kisebbik területről lehúzni a papírt, mert így sem túl kíméletes a bőrhöz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, már egyszer feltettem egyet, és azon gondolkodtam, hogyha ezt most lehúzom valószínűleg jönni fog vele a bőröm is :DDDDD Plusz a nagy méretűt vettem, hát, azt kb. az egész arcomra felragaszthatnám, úgyhogy legközelebb inkább a kicsit választom majd :D

      Törlés
  3. Az a tusfürdő borzalmas, szerintem por szaga van. A dezodorral ugyanúgy befürdötem, vissza is vittem őket. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, akkor nem vagyok egyedül ezekkel, jól van :D Ez a por szag hatalmas :DDDDDDD

      Törlés
  4. Akkor jöjjön az ellenvélemény: imádom ezt a Balea habot! :D Én a hab állagú testápolóval barátkoztam nehezen, mert a gyümölcs illat erősebb benne, nem annyira édes, mint gondoltam. :D
    Én most az Ultime hajvégáplóval fürödtem be. Olyan erős az illata, hogy a hatását nem is tudtam tesztelni, mert nem bírtam.. :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A testápolónak brutál erős az illata, néha nehezen tolerálom :D
      Szerintem az Ultime hajvégápolót még nem szagoltam, de ott egyébként mindegyik terméknek elég erős az illata, volt pakolásom meg ilyen krémes hajbigyóm, azoknál is ugyanez volt a helyzet.

      Törlés