2017. május 29., hétfő

Májusi kedvencek

Elkezdődött a vizsgaidőszak, és ennek köszönhetően a tanulás mellett végre van életem is, ami a közzétett posztok számában is megmutatkozik mostanában. Májusban elég sok újdonságot próbálgattam, igyekszem elővenni a nyári termékeket, mert igen, pár nap múlva már június, ami egyben felszabadító érzés, de mégsem örülök neki annyira, mert nem tudom, meséltem-e már, de a nyár sosem volt a kedvenc évszakom és időszakom. 


Szinte amint megjelent, azonnal rohantam is a Rossmannba az Inecto új, limitált kiadású Tropical Coconut tusfürdőjéért, amiből létezik egyébként egy kókuszos-lime-os is hozzá passzoló testápolóval, de meglepő módon most ez tetszett jobban. Egyáltalán nem az a mű, tolakodó kókuszos, gyümölcsösség tekintetében pedig én abszolút az ananászt érzem ki belőle legjobban. Vegyétek, amíg még van! Nincs havi kedvencek Balea tusi nélkül sem, a nyári illatok közül legelőször a Viva Cubát bontottam ki, ami egyáltalán nem hasonlít a tavalyi mojitora hajazó Meeresrauchen változatra. Ennek az illata kifejezetten virágos, és kicsit aftershave jellegű, a citrusosság pedig csak néha-néha bukkan elő egy pillanatra, ennek ellenére viszont megszerettem, és még akár a család férfi tagjainak is bejöhet. Szerintem tudjátok már, hogy imádom a Balea Spray-On testápolókat, most pedig van belőle egy mangós-hibiszkuszos változat is, ami illatra szerintem inkább barack, mint mangó, viszont hatásában nem marad el a sima párjától, amiről tesztet ide kattintva olvashattok. Az utóbbi 1-2 évben a sminklemosáshoz a micellás vizen kívül semmi egyebet nem használtam, a Glamour-napok alkalmával viszont féláron beszeresztem a Nivea Creme Care arctisztító kendőket, amiket legszívesebben akkor használok, hogyha leugrom a boltba, és csak egy kis korrektort és szempillaspirált dobok fel, aminek lemosásához nem szeretném a drága Bioderma micellás vizet pazarolni. Meglepően jól lehoz mindent, kellően nedves, mégsem tocsog, és egyáltalán nem szárít.


Hirtelen ötlettől vezérelve rendeltem meg nemrég a Holika Holika Aqua Petit BB krémet, mert idejét sem tudom, mikor volt utoljára olyan, hogy koreai BB krémet használtam, viszont régen szívesen használtam őket. A fedése közepes, tartós, és hihetetlen olcsó, úgyhogy ajánlom. Van belőle több fajta is, a Clearingről hallottam pozitív dolgokat, de ezen kívül egyiket sem használtam még. Szemöldök fronton egy teljesen új dolgot csináltam, méghozzá hogy egy blogger csereberén hozzám került Kiko Eyebrow Filler szemöldökceruzát megpróbáltam használhatóvá tenni. Nem tudom, ki gondolta, hogy egy ilyen vastag és krémes ceruzával normálisan kinéző szemöldököt tud magának rajzolni bárki is, mert szinte lehetetlen, viszont pont az állaga miatt mostanában egy ferde ecsettel szoktam felvinni, úgy pedig tökéletesen működik. Az enyém a 03-mas árnyalat, ami kifejezetten vöröses, így számomra pont megfelel. A szememre egész hónapban nem használtam mást, csak a MUA Heaven & Earth és Romantic Efflorescence palettáját. Mindkettőt nagyon szeretem, a színek számomra tökéletesek és pigmentáltak. A Cosmia sajtóreggelin kaptuk az XXL Dimension szempillaspirált, amit meglepően szívesen használok, pedig a Maybelline Lash Sensational a verhetetlen spirál nálam. Szerintem még nem lehet kapni az Auchanban, de ha elérhető lesz, ajánlom, hogy vessetek rá egy pillantást. Végül pedig természetesen én is beszereztem a Lovely K-Lips szettek közül kettőt, és az abszolút kedvencem a Milky Brown árnyalat lett. Rengeteget hordtam május folyamán, mert hihetetlenül tartós és szép színe van. Ha van rá igény, szívesen írok róluk külön posztot, de szokás szerint kicsit későn érkeztem ebbe a buliba, és már annyian megelőztek a tesztekkel, hogy felesleges lenne egy ötvenediket is megírni. 

A hónap kedvenc YouTube csatornája a The Frey Life lett, akik egy amerikai napi vlogger házaspár, de kicsit sem szokványos körülményekkel, ugyanis az egyikőjüknek cisztás fibrózisa van, ami egy genetikai eredetű betegség, és a nyálkahártyákat, valamint a tüdőt érinti. Szeretek ilyesmi témájú videósokat is követni, de persze nem erről szól az egész csatorna, mindössze minden napjukat átszövi, hogy milyen egy hasonló krónikus betegséggel élni, szerintem mindenképp érdekes.

Alina Harnasko
Lezajlott az Eurovízió is, ami már nem csak azért érdekes, mert hagyománnyá vált, hogy minden évben végigkövetem, hanem Judit Facebookján már évek óta többekkel minden fordulót végigkommentelünk, ami igencsak jó móka. Örülök a helyezésünknek, de azért a pontozás kimenetével kapcsolatban voltak ellenvetéseim. Jártam a 33. Ritmikus Gimnasztika Európa Bajnokságon is, ami számomra egy nagyon fontos esemény, és ha itthon van világverseny, feltétlenül megnézem - még akkor is, ha éppen tanulnom kellett volna helyette. Túlságosan nagy és említésre méltó dolgok egyébként nem történtek, de jegyesfotóztunk Dalmáékkal, átlépte a blog a negyedmillió oldalmegjelenítést, összejött a négyes egy olyan tárgyból, amiből a kettesnek is bőven örültem volna, ingyenes szállítás volt a Colourpopnál, szóval összességében okés hónapot tudhatok magam mögött.

Kedvenc zenék - populáris-elektronikus hónap, igyekszem megemberelni magam júniusra:

Tök jó, hogy jön a nyár, meg minden, de nem ugorhatnánk rögtön őszre, utána meg karácsonyra?

7 megjegyzés:

  1. Én még kicsit élvezem a szép időt, de július és augusztus kimaradhatna...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon vicces, pont a videód nézem, miközben a kommentedet olvasom :DDD Jaj itt már túl jó az idő, 30 közeli fokok vannak, én meg ettől meghalok már most...

      Törlés
  2. Már csak három hónap a nyárból! Én már a karácsonyi kiárusításokról álmodom :D Van itt baj :D.
    Az Inecto cucc nagyon-nagyon O.O Nekem is az a kedvencem a két illat közül :).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem kiárusítás nélkül is jöhetne, csak jöjjön :D

      Törlés
  3. Szia!

    A Clearing és az Aqua nálam is nagy kedvencek (a sárga csomagolásútól kipattogtam, a Bouncy pedig túl fényes rajtam), az A'pieu pedig nagyon jó cushion fronton.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Clearinget néztem, a többire Krémmánián sincsenek jó vélemények, úgyhogy azokat valószínűleg passzolom majd. Pont nemrég rendeltem A'Pieu fényvédőt is, úgyhogy ez egy jó hír, most állandóan cushion alapozókat nézegetek Ebayen :D

      Törlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés