2017. április 17., hétfő

Mi van a neszeszeremben? | Rövid ottalvós kiruccanás

Mostanában elég gyakran előfordult, hogy valahova elutaztam, majd másnap jöttem is vissza, és bár például szilveszter után teljes mértékben kihagytam a sminkelést, azért sosem árt, ha van az embernél egy mentőcsomag. A hétvégén Dunaújvárosba egy eBay-ről rendelt egyszerű fekete neszeszert vittem, amiben elfértek mind a sminktermékeim, és minden egyéb is, ennek tartalmát mutatom meg most.


Sminklemosó általában mindenhol van, de én szeretek biztosra menni, ezért általában a Bioderma micellás vizei közül viszek egy kis kiszerelést, amiből éppen van otthon ilyen. Az arcápolásnál maradva jelenleg a Balea Vital pigmentfolt elleni koncentrátumot próbálgatom, mellé pedig egy Vichy Aqualia Thermal hidratálót dobtam be, ilyenkor szoktam elhasználni a kis mintáimat. Az ajakápolásról sem feledkezem el, a Caudalie Soin des Lèvres ajakbalzsam a kiszerelése miatt praktikus is. Mindig van nálam szárazsampon vészhelyzet esetére, jelen esetben egy utazó méretű Batiste cseresznyés, valamint néhány hajgumi és hullámcsat. A Perspirex dezodorom kis helyet foglal, és nagyon hatékony, bár általában bedobok még mellé egy fújósat is az illat kedvéért. Mint általában, ilyenkor is van nálam laktáz, mivel talán tudjátok, talán nem, hogy laktózérzékeny vagyok, valamint néhány Denkmit fertőtlenítő kendő arra az esetre, ha valahol nem lenne alkalom kezet mosni.


Ilyen esetekben általában nem viszek magammal alapozót, és szivacsot sem, mert nem tudnám hol megszárítani, ha pedig nedvesen tenném vissza a neszeszerbe, lehet, hogy bepenészedne, amit inkább nem kockáztatnék. Éppen ezért jobb híján korrektorral alapozok, és a kezemmel dolgozom el, bármennyire nem szeretem egyébként ezt a módszert. A Bioderma Sébium Pore Refiner krém megfelelő alapot ad, az Essence Colour Correcting korrektor zöld árnyalatával a pirosságot tüntetem el, a Maybelline Fit Me korrektort pedig a szemem alá és az esetleges bőrhibákra használom. Púdernek ezúttal a Catrice Prime & Fine-t választottam, mert ebben van tükör, és egy mini kabuki ecsettel viszem fel. A szemöldököm formázásához a Catrice Slim'matic Ultra Precise szemöldökceruzát és a Maybelline BROWPrecise szemöldökformázó zselét pakoltam be, aminek ráadásul plusz eszközigénye sincs. A pirosítást és kontúrozást ilyenkor sem szeretem kihagyni, erre a célra pedig a Sleek Antique pirosítót és az Essence I Love Nude szemhéjpúderét használom 05 my favorite tauping árnyalatban egy Avon pirosítóecsettel. Ezutóbbi megy a szemhéjamra is a NYX HD szemhéjalap fölé, illetve az alsó szempillatőbe egy ferde ecsettel. Hiába natúr smink, azért szeretem némi fekete szemceruzával is hangsúlyozni a szemeimet, ehhez az Essence The Smokey szemceruzát használom. Elengedhetetlen kellék a szempillagöndörítő és egy jó szempillaspirál is, ami esetemben a legnagyobb kedvencem, a Maybelline Lash Sensational.

Lehetséges, hogy valakinek ez még így is a "túl sok" és "minek ennyi minden?" kategória, számomra viszont abszolút az alap készlet, mert szeretem, ha minden megvan, amire szükségem lehet. 

14 megjegyzés:

  1. kíváncsi leszek a véleményedre a Balea szérumról, én most a The Ordinary Niacinamid + Cink szérumát használom, nekem az nagyon bejött. ez a pirosító nagyon szép, tuti megnézem élőben is :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A The Ordinary cuccokat én is nézegetem már egy ideje, szerintem fogok is rendelni hamarosan :)

      Törlés
  2. Az a pirosító annyira szép!
    Ahogy ránéztem Bloglovinon az első képre, el nem tudtam képzelni, mit kereshet sminkes bejegyzésben bármilyen Denkmit termék, nem tudtam, hogy takarítószereken kívül más is van a profiljukban. :D
    A szempilla-göndörítésre még nem tudtam rábeszélni magam, pedig biztos dobna egy picit a kis csoffadtkákon. Shu Uemurát biztosan nem veszek, de egyébként tudsz ajánlani jó eszközt?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én csak ezt az Essence-t használtam, szeretem, másról nem tudok nyilatkozni. A Shu Uemuráról viszont azt hallottam, hogy valóban megéri az árát, és többet tud, mint az olcsóbb verziók.

      Törlés
  3. Haha, én az a kategória vagyok, hogy "hogy tudsz csak ennyivel ellenni?". :D
    Az a pirosító tényleg nagyon szép! Ha egyszer megérem, hogy _tényleg_ legyen a Makeup Plaza-n tutira veszek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem mondom, hogy nem hiányzik azért ilyenkor valami jó kis paletta, olyan beteg kinézetűnek érzem magam mostmár, ha nem csinálok valami jó kis sötét szemfestést :D

      Törlés
  4. Én is a mini kiszerelésekre esküszöm. Nemrég be is vásároltam mert az új munkám miatt havonta párszor megesik, hogy 1-2 napra utazom.
    Egyébként én is körülbelül ennyi sminkcuccal utazom. Szempilla göndörítőt nem szoktam magammal vinni, de több ecsetet igen és a kedvenc iconic 3 palettámat is. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is szívesen vinnék palettát meg pepecselnék a szemsminkkel, de a legtöbb esetben idő nincs rá, úgyhogy inkább csak imádkozom, hogy ne találkozzak ismerőssel hazafelé, és ne kérdezgesse, hogy beteg vagyok-e :D

      Törlés
  5. Mi tegnap jöttünk haza egy hat napos londoni útról. Előtte gondosan összeválogattam egy sminkkészletet, ami nem foglal túl nagy helyet, de azért több színösszeállításra lehetőséget ad. Az útra nem sminkeltem, mert nem volt rá időm, de egyébként sem szoktam minden nap. Ehhez képest a repülőn valahogy furcsának éreztem a bal szemem, másnapra pedig fájt, és egy vörös dudor lett alatta. Nem volt annyira vészes, el voltam vele, viszont a sminkelésnek lőttek, mert nem mertem rákenni semmit. Egyrészt nem akartam ártani, másrészt azt sem, hogy valami megfertőződjön, és átvigyem a másik szememre is. Úgyhogy teljesen feleslegesen foglalta a bőröndben a helyet a neszeszerem :(
    Mondjuk fájdalomdíjként jól bevásároltam, pedig csak két Superdrugba jutottam el. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na hát én az ilyen több napos külföldi dolgokra már alapból feladható bőrönddel megyek, még ha drágább is, mert sírva fakadnék, ha valamit azért kéne ott (vagy éppen itthon) hagynom, mert nem fér bele a mérethatárba. Életem egyik legnagyobb parája egyébként a szemgyulladás, lekopogom hogy eddig még mindig megúsztam, de hihetetlenül félek, hogy egyszer összeszedek majd valamit, ráadásul pont a legrosszabbkor :D

      Törlés
    2. Feladhatóval voltunk mi is, de hát két gyereknek plusz két felnőttnek kell is hat napra. Nekem az a taktikám, hogy odafelé a gyerekeknek nincs táskájuk, de teszek el két összehajtható IKEA hátizsákot, és azokba lehet még pakolni a hazaútra :) Annyira klassz Real Techniques ecsetet vettem, amit itthon még nem is láttam, a MultiTech kollekcióból az XL méretet. Meg olyanokat, amik itthonról is beszerezhetők, csak sokkal drágábban, főleg, hogy figyeltem arra, hogy hármassával vegyem a dolgokat, mert akkor egy ingyen volt.
      Azért irigylem őket a választékért... Csak egy csalódásom volt, hogy a Sleek állványon gyakorlatilag ugyanazok voltak, mint itthon a Müllerben, semmi limitált, vagy ilyesmi.
      Viszont a Makeup Revolutionnak is van folyékony rúzs + ceruza kombója, abból vettem egyet, kíváncsi vagyok rá.

      Amúgy nem tudom, mi volt ez a szememmel, konkrétan alatta a bőr volt begyulladva, előbb azt hittem, árpa lesz, de végül mégsem. Na és persze ma már nyoma sincs...

      Törlés
    3. Én ugye minden kézipoggyászt elfoglalok a fényképezőgéppel meg a laptoppal, bár hálistennek ha mondjuk anyával utazom, mi bőven beférünk ketten egy bőröndbe, és még úgy is kb. félig lesz csak tele :D
      Néztem basszus, hogy mennyi új Real Techniques újdonság van mostanában, de nálunk se híre, se hamva, úgyhogy kénytelen leszek netről rendelni majd - éljen a Feelunique. Barátnőm Londonban él, most volt itthon a Glamour napok alatt, de mondta, hogy azért össze sem hasonlítható a kinti drogériás kínálattal az itteni helyzet. Szerencsére a Boots szállítanak ide is, bár 10 font, de ha összeállunk többen, még egész jól is kijöhet.

      Törlés
    4. Hát igazából amelyik üzletekben én jártam, mindenhol az alap kínálat volt Real Techniquesből (pl. szettek nem is voltak), plusz az egyikben volt a MultiTech kollekció, de az elég rendesen le volt fosztva, szerencsére abból volt, amit választottam. Még nem is használtam, de már most imádom :) Aztán vettem még egy shading brusht, és egy expert face brusht, mert ez utóbbiból van ebayes utánzatom (amit nagyon szeretek), és kíváncsi vagyok, miben más az eredeti. Egymás mellé még nem raktam a kettőt, de az eredeti elsőre puhábbnak, finomabbnak tűnik. Vettem még egy B. márkájú ecsetet, mert hasonló, mint az egyik ebayes RT ecsetem ferdén vágott, de kis pufi, és azt szeretem a külső V-ben használni. És kettőt vettem még a Primarkban is, kíváncsi vagyok, hogy 1-2 fontért mit tud.
      Aztán az egyik üzletben nagy Makeup Revolution állvány volt, a másikban az egyáltalán nem, helyette viszont volt MUA állvány. Vettem néhány palettát is, de őszintén szólva készültem már az útra, kifejezett célom volt a drogériás vásárlás.
      Hazafelé a reptéren megnéztem végre élőben is az Urban Decay palettákat, megmondom őszintén, én nem találtam olyan nagy durranásnak mondjuk az Iconic 3 palettámhoz képest. Primer potionra majdnem elcsábultam, mert arról sok jót hallottam, de mivel a MAC szemhéjalapommal tökéletesen elégedett vagyok, és a Clinique standnál szuper travel exclusive szettek voltak, inkább arra vertem el a maradék fontjaimat :D

      Törlés
    5. Nekem egy Stippling brushom van a szivacsokon kívül, az volt az első "márkásabb" ecsetem pár éve, és azóta is imádom :D Jaj az ilyen kis utazó csomagok szuperek, imádom a reptéri duty free-t :D

      Törlés