2017. március 24., péntek

Szerzemények #30 | drogériás újdonságok, Notino

Nem terveztem Glamour napok előtt közvetlenül vásárolgatni, de annyi újdonság került a drogériák polcaira mostanában, hogy mégis becsúszott ez-az (magamhoz hűen leginkább ajakra való termékek) és igyekeztem kedvezményeket is kihasználni. Mindenesetre elégedett vagyok, sok termékről bővebben is olvashattok majd, szóval számítsatok a terméktesztek áradatára a közeljövőben. 


A februári Müller szombat alkalmával leginkább a Catrice újdonságok táján néztem szét, és be is szereztem néhányat közülük. Az Aqua Ink Lipliner ajakszínezők már a kezemre felkenve meggyőztek, ugyanis lehetetlen volt őket lemosni, így remélem, hogy az ajkaimon is hasonlóan tartósak lesznek. Ezekből rögtön kettőt is vettem: a világosabb 020 Just Follow Your Rose, és a sötétebb, 060 Feel InspiRED Today árnyalatot - amik egyáltalán nem úgy néznek ki a képen, mint a valóságban. A Lip Foundation ajakceruza is a vízállóság ígéretével fogott meg, a 040 I Take You To The Chocolate Shop árnyalatot hoztam haza. Mint a matt ajkak imádója, természetesen nem hagyhattam ott az Instant Lip Mattifier-t sem, amely bármilyen rúzsra felkenve lemattítja azt. A Slim'matic Ultra Precise szemöldökceruzáról már ki is került a teszt, de azt előre elárulom, hogy rendkívül jó vétel volt. Végül, de nem utolsó sorban egy újfajta Duschdas tusfürdőre is lecsaptam, ami az Ich fühle mich frei névre hallgat, és isteni az illata.
A múlt héten végre nálunk is megnyílt a Rossmann, így végre nem kell közel 50 percet utaznom egy Essence vagy Catrice állvány kedvéért. A nyitás utáni első pár napon mindenre 10% kedvezmény volt, így vettem meg első körben a Catrice Camouflage Cream korrektor zöld verzióját, és egy Essence Matt Matt Matt szájfényt 02 beauty-approved! színben. Amikor néhány nappal később újra bementem, már az új Essence szortiment darabjai is kint voltak, ahonnan leginkább a Colour Correcting folyékony korrektor 30 pastel green névre hallgató árnyalata érdekelt, illetve elhoztam egy ultra LAST szájceruzát is 01 lavender blender színben.


Az Essence Instant Matt fixáló spray-t egy régebbi, gyors Rossmannos vásárlásom alkalmával kaptam le a polcról, talán ez volt az a termék az újdonságok közül, amit a legjobban vártam. Na meg az élénk színű rúzsok! Kérdés nélkül vittem a kasszához a Vibrant Shock rúzskollekció 09-es és 10-es árnyalatát, ami két csodás, matt kék, és bár sajnos csak a három méteres állvánnyal ellátott Müllerekben találjátok meg őket, abszolút megéri beruházni rá, ha nem féltek ilyesmit hordani.
A DM-ből megvettem Balea Vanilla Cream tusolóhabot, illetve kikerült a kedvenc Spray-On testápolóm új, mangós-hibiszkuszos változata is. A Maybelline Facestudio pirosító 91 coral fever színben pedig kakukktojás, ugyanis ezt Ramitól kaptam, mert ő a Nars Orgasm mellett már nem használja.


Leadtam egy viszonylag nagy rendelést Notinon is, és sok dolgot lehúzhatok ezzel a képzeletbeli kívánságlistámról. Vettem két Bath & Body Works terméket, amikre már hónapok óta ácsingóztam, és kicsit előre készülök velük a nyárra: a Country Chich tusfürdő egy kifejezetten gyümölcsös illat, a Cucumber Melon Ultra Shea testápolótól pedig azt várom, hogy felfrissítsen, mégis hidratáljon a meleg nyári napokon. Alapból elég borsos az áruk, én mindkettőhöz akciósan jutottam hozzá, és bár még így sem voltak olcsók, de ha annyira különlegesek az illatok, mint hallottam, akkor talán megéri néha. Igencsak fogyóban van az imádott Clinique Moisture Surge hidratáló krémem, de szinte állandóan készlethiányos, most viszont sikerült lecsapnom egy 15 ml-s kiszerelésre, ami szintén sokáig elég lesz, és még csak sokkal drágább sem volt a nagyobb kiszerelésekhez mérten. A Klorane szárazsampont kifejezetten azért rendeltem, hogy kipróbáljam, mit tud egy közel 4000 forintos termék a többihez képest, nagyon kíváncsi vagyok rá. A L'oreal Infallible 2in1 rúzsokról hamarosan olvashattok, de elöljáróban annyit, hogy körülbelül 8-10 órán át javítás nélkül fent maradnak az ajkakon, ezért a meglevő mellé gondolkodás nélkül beszereztem még két színt belőle: a 209 Violet Parfaitet és a 312 Incessant Russetet. A Moschino Happy parfümmintát kipróbálásból dobtam a kosárba, és kaptam mellé még kettőt a Calvin Klein Deep Euphoria, illetve az Eternity Now illatból.
Ami szerintem hasznos tudnivaló, és Facebookra már kiírtam, de itt is megemlítem, hogy Budapesten a Nyugati pályaudvar környékén már személyesen is átvehetők a Notino csomagok, így a fővárosban és közelében élők megspórolhatják a postaköltséget.

Remélem sikerült némi útmutatást adnom, hogy miket nézzetek meg, ha legközelebb drogéria környékén jártok, vagy online rendelnétek :) 

21 megjegyzés:

  1. Az Essence szájfényre és rúzsokra nagyon kíváncsi vagyok. :)
    Illetve a BBW termékekre is.
    A CK Eternity Nowt nagyon szeretem. Tökéletes tavaszi illat. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, akkor igyekszem jönni a tesztekkel :) Én az Euphoriára voltam kíváncsi már mióta, olvastak a gondolatomban, hogy kaptam mintát :D

      Törlés
  2. Legelőbb a Lorèal tesztet olvasnám, de kíváncsi vagyok mindre.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az valahol az elsők között lesz úgyis, úgyhogy nem kell sokat várnod :))

      Törlés
  3. Hű, az essence és catrice zöld korrektorok nagyon-nagyon érdekelnének :D teszt?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az a gond, hogy a Catrice-t már használatba vettem, és nem fotóztam le, úgy meg elég ízléstelen lenne lefotózni őket, de akkor írok egy mini review-t ide :D Szóval, a Catrice teljesen ugyanolyan, mint a sima Camouflage Cream, mind állagban, mind fedésben, csak ugye zöld, de ha rákorrektorozol vagy lealapozod, szuperül kiegyenlíti a bőrszínt, és nap végére sem üt át a zöld árnyalat. Ezt inkább pattanásokra ajánlom, ujjal elütögetve, míg az Essence-t általános pirosságra pl. az orr körül, nedves szivaccsal vagy ecsettel eldolgozva, vagy hasonló helyeken, mert sokkal enyhébb a fedése, mint a Catrice-nek, viszont így is látványos a hatása.

      Törlés
    2. Köszi! Nekem az a bajom, hogy a sima catricetől is kipattogtam, tele van nyomva mindenfélével...most vettem egy zöld primert Ingrid Cosmetics kemény 1300. Krémmánián írtam véleményt, keress rárá szerintem, mert csodás az inci és minden szempontból szuperál a zsíros bőrömön, minden nap használom a piros helyeken illetve az orromon és az eddigi legjobb vételem :)

      Törlés
  4. Uborkás BBW evör!!! Kedvencem ❤

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon jó az illata basszus :D

      Törlés
    2. Nekem is eszembe jutott róla Eleni rögtön, mert tudom, mennyire odavan érte :-D

      Törlés
  5. Egy-egy strigulát én is küldök a zöld korrektorok és a L'Oréal rúzsok mellé. :)
    Amúgy a Notino kicsit felhúz mostanában az e-mailjeivel. Tárgy: Ingyen szállítás mindenre --> boldogan megnyitom, mert nekem nem opció a személyes átvétel, majd látom, hogy persze, ingyen, 15e Ft-os vásárlás fölött... Miközben nekem általában csak egy Fit Me korrektorra fáj a fogam. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na igen, ez pont olyan, mint a Pink Pandánál, ahol ugyanez van, csak 3000 forint felett, én meg néha csak egy dolgot szeretnék :DD

      Törlés
  6. Engem az Essence Colour Correcting érdekel. Egyáltalán mire való? :)
    Catrice zöld korrektorom nekem van, szeretem, szépen eltünteti a piros foltokat, bár még nem jöttem rá, mivel lenne a legjobb felvinni.
    Én is a héten vettem át egy Notinos rendelést, bár az kicsit "csalódás" volt. Rendeltem ugyanis egy PUPA Pupart L palettát, hogy ha elutazunk, ne kelljen egy csomó különféle holmit elpakolni, hanem csak egyet, mert ebben a palettában van púder, bronzosító, 2 árnyalat pirosító, korrektorok, szemhéjalap, 20 szemhéjfesték, szájfények, rúzsok. Na, hát, egynek valóban egy, de olyan nagy, és nem is könnyű, teljesen ledöbbentem a méretén. Persze egyébként gyönyörű, és csodás színek vannak benne, ma már abból használtam a szemfestéket, csak hát éppen arra nem lesz jó, amire szántam :D De csak 5120 forint volt, mert a dobozon volt egy pici, 1 cm-es szakadás. Szóval egyébként megérte :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Catrice-szel ellentétben (amit pattanásokra és nagyobb foltokra használok) ezt orr körül, homlok körül, ilyesmi helyeken használom, ahol összefüggő pirosas részek vannak, mert enyhébb a fedése, de így is látványos. Ezt nedves szivaccsal szoktam eldolgozni, a Catrice-t simán ujjal.
      Te jó ég, ekkora paletta annyiért ajándék volt :D

      Törlés
  7. Tusolóhabot én is vettem, jópofa. Hú, én 50 perc alatt átmegyek a másik megyébe :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Budapest és a távolságok, imádom :D Jó, mondjuk kell nekem a város szélén lakni...

      Törlés
  8. Jelentem, miattad ma beszereztem két Balea tusolóhabot és ezt a fújós testápolót :-D

    VálaszTörlés
  9. Én is beállok a sorba :D Én a Catrice ajakszínezőkről olvasnék legjobban :) A testápoló hozzám is jön hamarosan *.*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Catrice-szel nagyon hadilábon állok jelenleg, mivel kb. ajakfilc jellege van, nekem pedig állandóan tele van sebekkel a szám, baromi hülyén mutat, megfogja foltokban, és fogalmam nincs, mikor fogom tudni normálisan letesztelni :/

      Törlés