2017. március 8., szerda

Internetes pénzkeresés | Piackutatási kérdőívek #3 – Populáció, Talk Online Panel, ySense

Régen volt már oldalbemutatós poszt, mert úgy tűnt, megtaláltam az összes működőt és jót, de az utóbbi hónapokban ismét rábukkantam néhány ígéretesre. Ha újak vagytok a blogon, és nem tudjátok, miről van szó, előbb ezt és ezt a bejegyzést ajánlom elolvasásra, de röviden összefoglalva ebben a sorozatban olyan oldalakat mutatok, ahol piackutatási kérdőívek kitöltésével kereshettek némi pénzt.


Populáció: viszonylag új, magyar oldal, ami az IPSOS közvéleménykutató intézet tulajdonában van. Ehhez mérten a kérdőívek is magyar nyelvűek, viszonylag gyakran, 1-2 hetente jön új, és átlagosan 150-340 forintot érnek. Külön szeretem benne, hogy félbe lehet hagyni a kitöltést, és később folytatni, ez általában nem lehetséges. Kifizetés negyedévente történik, az addig összegyűjtött összeget bankszámlára utalják.

Talk Online Panel: itt egy kérdőívért átlagosan 25-50 pont jár, és 2200 pontért 4000 forint kérhető ki bankszámlára, tehát a most felsoroltak közül ez a legpepecselősebb oldal, de szerencsére mostanában itt is hetente többször küldenek felméréseket. Ezen kívül papíralapú Edenred utalványok is elérhetők kevesebb pontért (pl. 3000 forint 1700 pont), amit postán küldenek ki 2-3 héttel az igénylés után, ezzel személyes tapasztalatom is van, minden rendben ment. Külön pozitívum, hogy 500 forintos címletekben küldték, ami azért jó, mert sajnos ezekből az utalványokból nem tudnak visszaadni, így viszont nem kell egyszerre elkölteni több ezer forintot, hogy felhasználhassuk. Ezeket egyébként rengeteg helyen elfogadják itthon, Pepcoban, DM-ben, Rossmannban, Müllerben, ruhaboltokban, IKEA-ban, könyvesboltokban, szupermarketekben.
Meghívót tudok küldeni, ezért ha szeretnétek segíteni nekem a pontgyűjtésben, és regisztrálnátok, írjátok meg légyszi az e-mail címeteket kommentben :) 

ySense (régi ClixSense): ezt azoknak ajánlom, akik valamennyire tudnak angolul, mert bár a kérdőívek magyarul jönnek, a kezelőfelület és az oldal is angol nyelvű. Ez alapvetően egy paid per click típusú oldal, ahol minimális összegeket lehet megkeresni reklámnézéssel és hasonlókkal, én viszont csak a kérdőíves felületet használom, ami Surveys pont alatt található a felső menüsorban.
E-mailt nem mindig küldenek az érkező kérdőívekről, ezért érdemes letölteni a böngészőbe épülő kiegészítőt, ami mindig jelzi, ha érkezett új. Egy kérdőív átlagosan 0.30-1 dollárt ér, és 10 dollártól fizetnek PayPal-ra, 5,05 dollártól pedig Skrillre. Ezen kívül beválthatók még a pontok Amazon ajándékkártyákra is, de ez szerintem Magyarországon nem túl releváns.

Remélem segítettem és kedvet kaptok a regisztrációhoz az alább bemutatott oldalakon is :)

16 megjegyzés:

  1. Szia! Most olvastam el ezzel kapcsolatos cikkeidet. Nem tudom melyik él még az eddigiek közül, de szívesen regisztrálnék rájuk :) Tudnál küldeni meghívót nekem, azokhoz amihez szükséges? Az email címem: csilla12@gmail.com
    Köszönöm szépen előre is! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :) Mindegyik él még, egyedül Globaltestmarketre nem tudok küldeni, de tudsz anélkül is regisztrálni, de a többire küldtem! :)

      Törlés
  2. Szia! Eddig még ilyennel nem igen találkoztam, úgyhogy nagyon köszi ezt a hasznos bejegyzést! :) A Talk Online oldalhoz kérhetnék egy meghívót? Köszi :) dorii.horv@gmail.com

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nincs mit, örülök, hogy hasznodra vált :) Küldtem!

      Törlés
  3. Szia! Enis szeretnek meghivot minden olyan helyre, ahova szukseges/szeretnel pontot�� horkaborka@gmail.com

    VálaszTörlés
  4. A Talk Online Panel egy nagy átverés. Én töltögettem és mikor kigyűlt a megfelelő összeg nem küldték el, először tabletet is lehetett nyerni vele...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pfffff :D Na majd akkor én leszek a próbaember 2.0, aztán ha befürdök vele, beszámolok :D

      Törlés
  5. Szia:) Egy-két hete kezdtem el én is ilyen kérdőíveket kitölteni miután elolvastam az összes bejegyzésed erről :D Tudnál nekem küldeni meghívót?
    email: dorinaziaa973@gmail.com

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, örülök, hogy neked is felkeltette az érdeklődésedet :) Küldtem mindre, amire tudtam! :)

      Törlés
  6. Regisztráltam ClixSense-re, de a fizetési mód kiválasztásánál mindenféle lehetőség van, a PayPal-t viszont nekem nem hozza ki. Biztos, hogy arra is lehet kérni kifizetést?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Háromszor kértem már ki pénzt tőlük PayPalra, úgyhogy igen :D Majd csak akkor kell beirni az emailed hozzá, ha összegyűlt a 8 dollár.

      Törlés
  7. Szia!
    tudnál nekem a Talk Online-ra meghívót küldeni? :)
    email:kolonicskarolina@gmail.com
    köszi!! :)

    VálaszTörlés