2017. január 16., hétfő

Teszt | Real Techniques Miracle Complexion sminkszivacs

Említettem már, hogy a tavalyi évben teljesen átszoktam a szivacsok használatára, ha alapozásról van szó, az év második felében szinte alig vettem a kezembe alapozó- vagy korrektorecsetet. Bár kíváncsi vagyok, hogy mit tudhat az eredeti Beauty Blender, még nem sikerült rávennem magam, hogy beruházzak rá, ezért az Ebelin után előbb a Real Techniques sminkszivacsát rendeltem meg.


A csomagolásáról nem mondanék sokat, egyszerű műanyag doboz, amelyben biztosan nem nyomódnak össze vagy sérülnek meg a szivacsok a szállítás során. A dupla kiszerelésen kívül természetesen egyesével is kapható, az is ugyanígy érkezik. Azért választottam egyébként ezt, mert gyorsan elkapkodják, utána pedig hónapokig nincs készleten, ebből pedig éppen volt még.



A legelső dolog, amiben már ránézésre is különbözik a legtöbb szivacstól, az a formája. Számomra a tojás alakú és ez is megfelel, az egyenes oldalával az alapozót, a csúcsosabbal pedig a korrektort szoktam eldolgozni. Száraz állapotában az Ebelinhez képest puhább és kevésbé gumis, nedvesen pedig annyira lággyá válik, hogy először nem gondoltam, hogy jó lehet bármire is. De az. A használata könnyű és kellemes, és rendkívül természetes, mégis látható fedést lehet elérni bármilyen alapozóval. Én úgy vettem észre, hogy szinte alig szív magába terméket, tehát amit felviszünk, az tényleg a bőrünkön is marad. Púderhez is használom, az alapozóhoz hasonlóan ütögető mozdulatokkal dolgozom a krémes alapba, így nem kelt poros, természetellenes hatást. 
A kimosásával kissé meggyűlt a bajom egészen addig, amíg nem jöttem rá, pontosan hogyan is kell csinálni. Kezdetben mindenhova tettem a samponból, de egyszerűen nem akart belőle kijönni semmi. Külön az alapozós részbe beledolgozva és onnan masszírozó mozdulatokkal kipréselve a vizet azonban már láttam, ahogy tisztul. (Visszaolvasva ez nagyon furcsán hangzik, de remélem értitek.)  Az első alkalommal rendesen megkínoztam, viszont többszöri mosás után sem alakultak még ki rajta repedések, ezért csak remélni tudom, hogy sokáig bírja majd. 
Én Notinoról rendeltem 4000 forintért, így az egydarabosnál jobban megérte egy kicsivel, de kapható még Pink Pandán, valamint külföldi oldalakon például Feelunique-on is megtaláljátok. 

Összességében nekem bejött, éppen ezért ha szerettek szivaccsal alapozni, vagy vonz a dolog, és nem használtátok még ezt, vagy nem szeretnétek rá túl sokat költeni, akkor ajánlom akár első próbának is, mert nem igazán lehet vele mellényúlni. 

11 megjegyzés:

  1. Eddig ez a sminkszivacs nálam a favorit és újra meg fogom rendelni, mivel az előzőt ellopta az egyik cicám, amikor épp kiraktam száradni és alaposan megrágcsálta. :D
    Én ruhamosó szappannal mostam ki és olyan lett mint új korában. ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Neeee, de galád :D
      Hm, nem is rossz ötlet, lehet hogy kap egy kis Vanish szappant akkor legközelebb :D Bár most nézegetem a Müllerben azt az ecsettisztító szappant, amit mindenki dícsér, de szerintem soha nem fogyna el, ahogy magamat ismerem.

      Törlés
    2. Próbáljátok ki a for your beauty kis pink sminkszivacsát, ugyanilyen a kialakítása, vizezve majdnem a kétszeresére nő, pihe-puha, könnyű tisztítani és kb 800 ft bármelyik rossmannban. Padlóra küldte az ecseteimet, fogok írni tesztet is amint nem fulladok a tanulnivalóba de krémmánián is ötösnél rosszabbat nem kapott. Csak ezért nem ruháztam be én is a RT eszközére.

      Törlés
    3. Hasonló lehet, mint az Ebelin, az is teljesen jó volt, de hát ugyebár mint jó bjútiblogger, nem nyugszom addig, amíg ki nem próbálom ezeket is, mert háááátha jobb :D

      Törlés
  2. Amúgy én tisztításhoz összekevertem egy kis micellás vizet, olajat, szilikonmentes sampont, ezt nyomom rá, párszor átvizezem és patyolat tiszta lesz :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Óóó, valódi kémiaóra :D Lehet, hogy legközelebb összekeverem a kétfázisú sminklemosót a samponnal, hátha :D

      Törlés
  3. Dobd be a mosógépbe 30 fokon 20 percre, és szép tiszta lesz. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Őszintén eszembe jutott, hogy talán ott kéne kimosni, de azt hittem, hogy totál szétszedi :D Viszont akkor ezek szerint nem, úgyhogy ezzel is megpróbálkozom majd, köszi a tippet :D

      Törlés
  4. Nekem a mülleres BodySoul van, ez is egy olcsó kategória, olyan 800 Ft körül. Én Vanita szappannal mosom, ez ilyen természetes szappan, zuhanyzáshoz inkább a tusfürdőket kedvelem, de a szivacsot kimosni egész szuper! Micellás vízzel nekem nem ment ki belőle semmi, a kétfázisú sminklemosóval viszont vigyázz. Nekem Balea van, és olyan furcsa dudorok lettek tőle a szivacson, mintha károsította volna az anyagát.....
    Ez előtt ilyen gomba (?) alakú Catrice szivacsom volt, az a lila. Nem ment szét a mosástól, de egyszerűen megbüdösödött.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pont ma láttam a Body & Soult a Müllerben, az is tök ugyanúgy néz ki mint a Rossmannos vagy a DM-es, egyszer kéne csinálnom egy összehasonlítást, hátha ugyanazok :D
      Na, akkor az Yves Rochert sem fogom rátenni, köszi, hogy szóltál :D Úgy tűnik, hogy a szappan jó ezekhez, mondjuk most épp semmilyen nincs itthon, de lehet, hogy veszek valami olcsót, hátha :D
      Jaj, tudom melyik volt a Catrice, de arról szinte alig írt valaki, ellentétben az Essence-cel, amit szidtak, hogy két használat után szanaszét szakadt :D

      Törlés
    2. Nálunk a Rossmannban nincs ilyen sajnos, a DM-es meg duplájába kerül, mind a Müllres..... Szerintem érdekes volna egy ilyen összehasonlítás! Azt tegnap el is felejtettem, hogy az Avontól is rendeltem egyet, ha ez tönkremegy legyen tartalék, így még nem próbáltam ki. De méretre, tapintásra egészen más, mint a Mülleres! És drágább is volt..

      Törlés