2017. január 3., kedd

Decemberi kedvencek | 2016

Először is szeretnék mindannyiótoknak nagyon Boldog új évet kívánni, remélem, jól telt a szilveszter, akárhol és akárhogyan is töltöttétek. A decemberi kedvencek sokaknál kimarad az éves kedvencek javára, én viszont még soha nem hagytam ki egy ilyen bejegyzést sem, plusz bőven van miről beszámolnom, így itt mindkettő lesz. Utóbbi ráadásul több részben, tehát sok kedvences posztra számítsatok a következő hetekben. (Bocsi.)


A Balea Sweet Wonderland tusfürdőről elsőre nem hittem, hogy szeretni fogom, hiszen tudhatjátok, hogy ki nem állhatom a rózsa illatát, ebben viszont - szerencsére - meglepő módon nem érezhető. Egyébként a márka tusfürdői közül ez a legtartósabb a bőrön szerintem. Az Yves Rocher fűszeres mandarin illatú limitált kiadású tusfürdőjét direkt a karácsonyi időszakra tartogattam, ugyanis egy az egyben a zselés szaloncukorra emlékeztet. Éppen ezért nem kizárt, hogy nem is használom el most, hanem a maradékot elteszem jövőre. A Garnier Neo Shower Clean dezodort teljesen véletlenszerűen vettem le a polcról a Glamour napokkor, és milyen jól tettem. A tiniként használt Rexona Teens fújós dezodorra emlékeztet az illata, amit éveken át megszállottan használtam, és még hatékony is. A Vitalcare Luxury Argan spray balzsamról már olvashattatok, akkor is elégedett voltam vele, ebben a hónapban pedig különösen jó szolgálatot tett, mert gyakran megesett, hogy nem volt kedvem vagy időm lemosható hajbalzsamokkal vagy pakolásokkal szórakozni. A Krémmánia Beauty Boxban lapult a Paula's Choice Resist Daily Pore Refining 2% BHA hámlasztó deluxe minta kiszerelésben, ami egyrészt rendkívül gazdaságos, másrészt valószínűleg szereti a bőröm, ugyanis az utóbbi időben alig vannak bőrhibáim, és általánosságban is egyenletesebbnek tűnik az arcom. Kozmetikumok terén ezt abszolút ennek a számlájára írom, mert semmit nem változtattam az arcápolási rutinomban.


A Notinoról rendelt Real Techniques Miracle Complexion sminkszivacsról hamarosan érkezik majd külön bejegyzés, elöljáróban addig is annyit, hogy nagyon örülök, hogy végre beruháztam rá. A L'oreal Nude Magique Cushion alapozóról szintén tervezek írni, szerintem életemben nem voltam még olyan izgatott termék miatt, mint ahogy ennél voltam, és azt kell mondjam, értem, miért vannak érte oda ennyien. A Max Factor CC krém visszatérő kedvenc, és bár ugyan már kivonták a forgalomból, hónap elején a Primőr Cosmetics Popup Store-jában sikerült betáraznom belőle, így nem maradok nélküle ezután sem. A NYX Liquid Suede folyékony rúzsok Soft Spoken árnyalatáról ugyancsak lesz teszt. A színe telitalálat - a fenti a képen a valóságnál valamivel pirosasabbnak tűnik, élőben inkább barnás -, és összességében kedvelem hordani, sokat volt rajtam decemberben. 


Filmek tekintetében Facebookon már hírt adtam róla, hogy megnéztem Deák Kristóf Mindenki című kisfilmjét, amelynek trailerét ide kattintva megtaláljátok. Méltán esélyes az Oscarra élőszereplős kisfilm kategóriában, és főleg azoknak ajánlom, akik a kilencvenes években voltak gyerekek és/vagy énekeltek valaha kórusban. Nem hiszem, hogy tudjátok, de akkor most mondom, hogy hatalmas Oasis és Noel Gallagher rajongó vagyok, így a Supersonic című - trailer itt - dokumentumfilm szinte kötelező mű volt a számomra. Minden pillanatát imádtam, és még ennyi év után is sok új infóval gazdagodtam a zenekarral kapcsolatban. A Reszkessetek betörőket senkinek sem kell bemutatnom, karácsonykor együtt néztük a családdal, és bár azt hittem, hogy ennyi idősen már nem fog lekötni annyira, tévedtem, ugyanolyan jól szórakoztam rajta, mint gyerekként.
Szintén karácsonykor kattantam rá a Food Network csatornára a tv-ben, ami természetesen gasztronómiai témájú, és pár hónapja lehet elérhető. Párszor már odakapcsoltam, most viszont állandóan ez megy itthon, a szüleimet is rászoktattam.

Mácsai Pál az Azt meséld el, Pista! című darabban
Forrás: http://www.orkenyszinhaz.hu

Egy héten belül kétszer is jártam színházban, először az Azt meséld el, Pista! című darabot néztem meg az Örkényben. Ez egy egyszemélyes előadás, ahol Mácsai Pál Örkény István szerepében mesél az életéről. A szöveget egyébként maga Mácsai és Bereményi Géza írták, végtelenül szórakoztató és érdekes is egyben.
A másodikat, A fajok eredetét a Szkéné Színházban láttam, Mucsi Zoltán, Scherer Péter és Thúróczy Szabolcs szereplésével, akiket egyenként is nagyon kedvelek. A történetet nem lehet úgy felvázolni, hogy ne lőjem le a poént, de röviden a darwini embertípusokból kiindulva több szálon fut, és érinti a hajléktalanság, az önmegvalósítás és egyéb társadalmi problémát témáját is. Mucsi Zoltánból kiindulva talán mondanom sem kell, hogy elég vulgáris és szabadszájú a dolog, ezért aki nem kedveli az ilyesmit, annak nem ajánlom, mindenki másnak viszont feltétlenül.

Idén mindössze két vlogmast néztem rendszeresen, legalábbis azt a fajtát, ahol valóban napi vlogokról volt szó. Az egyik - milyen meglepő - Zoelláé volt, a másik pedig Judité, aki egy magyar lány, és évek óta vezeti a csatornáját Sminktippek név alatt. Szinte a kezdetek óta követem, nagyon egy hullámhosszon vagyunk, úgyhogy nézzetek rá, ha érdekelnek gondolatkifejtősebb, beszélősebb beauty fókuszú YouTube csatornák.

A hónap elején véget ért a szorgalmi időszak, én naiv meg azt hittem, hogy végre pihenhetek, de úgy tűnik, ez csak január közepére marad majd. Többek között jártam Bécsben, együtt szilvesztereztem a lányokkal Hódmezővásárhelyen, elindítottam egy nyereményjátékot, és persze tanultam. Sokat. Ennek ellenére sajnos a hangulatom elérte a mélypontot, rengeteg rossz dolog történt, és elképesztően vártam már, hogy vége legyen 2016-nak még akkor is, ha tudom, hogy nem a dátum fogja megváltoztatni a világot.

Kedvenc zenék:
John Legend - Love Me Now
William Fitzsimmons - Lions
Biffy Clyro - Re-arrange
Oasis - D'You Know What I Mean?
Passenger - There Is A Light That Never Goes Out (The Smiths cover)
Alter Bridge - Addicted To Pain
Troye Sivan ft. Broods - Ease
Mudvayne - Forget To Remember
While She Sleeps - Hurricane

4 megjegyzés:

  1. Mindig visszaterek a havi kedvences bejegyzéseidhez, ha meguntam a lejátszó listám, és zene frissitésre vágyom! :D Nagyon Boldog új évet Neked is! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj de jó, ez az egyik legszebb komment, amit valaha kaptam :D Pont mostanában gondolkodtam, hogy szerintem soha senki nem nézi meg őket, és ki kéne vezetnem ezt a részt, de akkor ezek szerint van értelme, hogy felsorolom :D

      Törlés
  2. Annyira szép a Balea Sweet Wonderland tusfürdő tubusa! Megnézem majd, mert úgyis kifogyóban vagyok tusfürdők terén.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A másik kettő is nagyon szép, plusz finom illatúak! :D

      Törlés