2017. január 21., szombat

2016 kedvencei #3 | YouTube, film, sorozat, zene

A havi kedvences bejegyzésekben a kencéken kívül mindig szorítok helyet az egyéb, nem termék jellegű dolgoknak is, ezúttal viszont külön említem őket, mert egyrészt viszonylag sokat szedtem össze, és gyanítom, hogy nem elsősorban ezek érdeklik az olvasóközönségem legnagyobb részét. Ha mégis végigolvassátok, remélem, találtok benne valami hasznosat, és tudok ajánlani néhány számotokra is érdekes személyt vagy alkotást.

Mint legtöbben manapság, én is rengeteg YouTube-ot nézek, külföldi és magyar videósokat egyaránt. 2016-ban a korábbiaknál is több érdekes és színvonalas csatornára bukkantam, ezek közül emelnék ki most nyolcat: A TheVR munkássága viszonylag távol áll tőlem, mert nem különösebben nézek gameplay-t, a heti vlogjaikat és a tech csatornájukat azonban rendszeresen figyelemmel követem. Velük kapcsolatban azt emelném ki, hogy piszok mennyiségű munkát és időt ölnek a videóikba, bámulatos minőségben prezentálják őket nap, mint nap, és a stílusuk is egyedülálló. A D. Tóth Kriszta - szó szerint - vezette Elviszlek magammal sorozatot is nagyon szeretem, jó kicsit közelebbről megismerni azokat a magyar színészeket, zenészeket, közéleti személyiségeket, akiket nap, mint nap látunk a médiában. Magyarósi Csabát talán nem kell bemutatnom, az Egy nap a városban blog is hatalmas kedvencem, és ha valakiről, róla érdemes példát venni vloggerkedés kapcsán. Idéntől már napi vlogol is, így mindig jól indul a reggel. Imádok utazni, imádom a szép helyeket, ezért Szirmai Gergő 2016 elején indult új utazós csatornája, az AFK Légió pontosan nekem való. Egyedi stílusban és valósághűen mutatja be a gyakran nem szokványos úticélokat is, mint Vietnam, a Fülöp-szigetek, vagy India, érdemes hozzá benézni, ha még nem tettétek meg. Nem szoktam erről beszélni, de a tanulmányaim miatt (is) napi szinten foglalkozom politikával és közélettel, és bár elfogadom, ha valaki nem szívesen folyik bele, ajánlanék azért egy ilyesmi csatornát is, ami nem más, mint a Slejm - a torkon ragadt politika. Bár ellenzéki, de független, őszinte és információdús, és olyan témákat feszeget, amikkel nem árt tisztában lenni egy magyar állapolgárnak. Az egyetlen beauty témájú csatorna, amit kiemelnék az Kruchió Évié. Évit nem idén fedeztem fel, a kezdetek óta rendszeres nézője vagyok, és egyszerűen odavagyok a stílusáért, a kicsit sem mesterkélt videóiért, és mindig izgatottan várom, ha új tartalmat tölt fel. 
Külföldiek közül két hasonló, mégis különböző csatornát hoztam, akikre egymáson keresztül találtam. Molly Burke-ről már volt szó egy havi kedvences bejegyzésben, ő az a vak lány, akinek a sminkes videóján anno teljesen elképedtem. Annyira szórakoztatóan és hétköznapian mutatja be a sajátos életét, hogy öröm nézni. Rikki Poynter elsősorban a siketségről vlogol, kiáll a fogyatékkal élő videósokért, és miatta kezdtem el azon gondolkodni, hogy szívesen feliratoznék szabadidőmben videókat, hogy minél többen élvezhessék őket.


Kevés filmet néztem tavaly, ezért csak kettőt tudok kiemelni. Az Éhezők viadala utolsó része bár 2015 végén jött ki, én csak 2016-ban láttam, és nem kellett csalódnom. Az egész sorozatot szeretem, bármikor képes vagyok újranézni. Ezzel ellentétben a Nem jövök vissza nem az a film, amit újra meg újra előveszek majd, mert rendkívül nyomasztó, én viszont valahogy szeretem magamat kínozni. Műfaját tekintve road-movie, tehát a nagy része egy utazásról szól, és a hangulatáról talán elég annyit mondanom, hogy orosz-finn-észt koprodukcióban készült. Még egyszer: nyomasztó. Én szóltam.


Sorozatok terén még mindig képtelen vagyok leakadni a Grace klinikáról, és bár tartottam egy kisebb szünetet benne nyáron, már a 12. évadot darálom. Elkezdtem a Dr. House-t is az elejéről, mert bár mindig néztem, ha éppen sikerült elkapnom a tv-ben, de úgy nem igazán volt benne rendszer, ráadásul ha láttam belőle egy részt, rögtön tíz következőhöz is megjött a kedvem. Mondtam már, hogy az orvosos sorozatok a mániáim?

A zenekarokat és zenészeket csak felsorolnám, mert ha mindről külön írnék, akkor valószínűleg még jövő ilyenkor is itt ülnénk: Killswitch Engage, Architects, Memphis May Fire, While She SleepsPVRIS, Oasis, Editors, Passenger, Gregory Alan Isakov.

Tavaly is írtam a - számomra - legviccesebb keresőszavakat, amelyekről a blogra kattintottak:
ruzsai óvodásbál 2016
pénzkeresés like
mark astor bőrkabát ára
facebook bőrradír tusfürdő
édes tinilányok hu
kozmetikus pénzkereset
omega volt egy fiu es volt egy lany
műszempilla kupon
kérdőívek mennyire vagy csillámpóni
wc olaj dm

Ezennel TÉNYLEG lezárom a 2016-os évet, és remélhetőleg az idei sokkal jobb lesz, mint az előző volt :) 

2 megjegyzés:

  1. Awww Magyarósi Csaba! A héten mutatta a másik felem, azóta folyamatosan nézem. :D Évi meg hát alap. <3

    VálaszTörlés